Salariu meritat?
Raspunsuri - Pagina 11
AB_AC spune:
Nu Bird nu esti sfatuita! Esti presata, ti se trimit scrisori, esti acuzata, esti amenintata si intr-un final daca refuzi pachetul in minunatul sistem de sanatate francez ramai fara acoperire pentru orice tratament legat de autism.
La patru ani de zile dupa pe adresa din Franta inca primesc... si din punctul de vedere al statului francez eu nu am anuntat nici o clipa ca al meu copil nu mai e in Franta... si e ok ca un copil de 6 ani sa nu fie la scoala!
bird70 spune:
Ce pot sa zic....nu am cuvinte .
Noi avem mare noroc de un mediu super-tolerant si o scoala care se muleaza pe nevoile copiilor. Am o colega la lucru care are o fetita cu Down care merge la scoala normala si ii merge tare bine, toata lumea e foarte receptiva si binevoitoare si copilul iubeste scoala. Nici pomeneala sa te sfatuiasca cineva sa bagi copilul intr-o institutie, nici nu am auzit de asa ceva. Exista case in care traiesc grupuri de tineri cu probleme sub supraveghere.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ladyJ spune:
Chuny si AB
E extrem de greu si de frustrant sa te bati cu morile de vant si cand ai in fata un gigant absolut ilogic simti ca o iei razna, sentimentul neputintei e unul dintre cele mai nasoale :(
E o adevarata mafie acolo, interesele financiare trec peste orice limita umana, nici nu vreau sa ma gandesc la bietii copii care au avut nesansa sa fie internati si lasati asa in voia inertiei. Foarte trist!
maru spune:
Aici, la spitalul unde lucrez eu, medicii au salarii de la peste 70k pe an (fellowshi) pana la... probabil media e undeva la 250k pe an, nu stiu, nu le stiu salariile, pentru ca ei sunt incorporati, plus sunt profesori la universitate si tot asa...
daca il merita? DA, cu prisosinta!
Anestezistul ia copilul din salon, il alinta, alina, incurajeaza, il duce in OR, il adoarme, il supravegheaza pe timpul operatiei, il trezeste la viata si il reda familiei. Totul se face in asa maniera ca pacientul sa nu ramana cu traume, amintiri neplacute dupa operatie.
Tot anestetistul (anesthesistul) e cel care manageriaza durerea, ca e acuta, ca e chronica. De asemenea ei fac sedarile, mri, imaging, sunt multe subpecializari in anestezie.
daca e sa compar medicii de aici cu anestezista care a fost in operatia lui Andrei in tara, cucoana aia ar fi aici in puscarie din prima ora. Era drogata si a cerut bani fara loc de negociere.
da, cei de aici isi merita banii! cand termina toate specializarile si apuca un post, au aproape 40 de ani. Barbatii in general au deja familie, nevasta cu vreo 2 copii acasa, femeile insa, la varsta asta incep sa gandeasca si altceva decat scoala, calls, studies, conferences, workshops...
in fiecare an sunt re-appointed, trec printr-o evaluare destul de severa. La fiecare 5 ani trebuie sa faca dovada ca au acumulat credite prin participare la conferinte, studii, cursuri de specializare, totul din banii lor.
nu ii plang, fac bani inca din rezidentiat, dar in general sunt oameni speciali in toate aspectele!
kariguld spune:
Chuny, am semnat si eu petitia, cu numarul 8.094
o sa dau si cunostintelor din lista de mail.
gmmm spune:
maru, interesanta postarea ta.
In Franta nu mai exista nici un control, o data ce ai trecut de barierele initiale. Doar sa fii cu adevarat un medic prost ca sa fii indepartat din sistem.
De fapt, insasi ideea de numerus clausus subintelege ca marea majoritate vor termina, altfel nu ar putea sa controleze numarul de medici prin numarul de studenti admisi.
Insa, la controalele de pe parcurs de la voi, citi sint picati? Sint examene cu adevarat selective, sau doar ii indeparteaza pe cei cu adevarat primejdiosi?
Altfel, cum au mai spus si altii, salariile sint mult mai mici aici.
Bine, acum nu stiu nici cit ii ramine in mina medicului canadian, o data ce si-a platit taxele, impozitele etc
MoniqueSta, interesanta si remarca ta. Ideea ca medicii profita de necazul altuia.
De fapt nu e prima data cind am auzit-o.
Problema e ca daca te astepti ca medicii sa faca totul pe gratis (sau aproape), ar scadea dramatic numarul lor.
Daca vrei sa faci benevolat, te duci in India (sau, de ce nu, intr-un sat sarac din Romania). Nu te ingropi zeci de ani in carti.
Si daca ti-ai duce logica pina la capat, nici asistentele medicale n-ar trebui sa primeasca mare lucru. Nici pompierii. Nici pompele funebre.
Spui de legea cu cutremurele.
Paralela insa nu e corecta.
Sa nu-ti imaginezi ca daca pica pe strada cineva linga mine ii cer bani inainte de a vedea daca respira...
gmmm spune:
Revin ca am uitat ceva.
maru, nu ma tine in suspens.
Spui ca " femeile insa, la varsta asta incep sa gandeasca si altceva decat scoala, calls, studies, conferences, workshops..."
La ce??
(Sau preferi sa trecem la subiectul cu prejudecatile?)
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gmmm Revin ca am uitat ceva. maru, nu ma tine in suspens. Spui ca " femeile insa, la varsta asta incep sa gandeasca si altceva decat scoala, calls, studies, conferences, workshops..." La ce?? (Sau preferi sa trecem la subiectul cu prejudecatile?) |
Nu ! Pur si simplu ritmul e atat de stresant pana la aceea varsta incat sa vezi o femeie medic specialist cu copii inainte de 35-40 este ceva absolut exceptional. Este un fapt statistic. Si cand capata primul respiro incearca sa implineasca aceasta parte a lor, daca bineinteles o au.