Probleme cu cumnata

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

eu as vrea sa observ de pe margine ca toata lumea e dragutza si buna pe aici dar are o soacra sau cumnata nu stiu cum :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Ce sa facem Marina, asa suntem noi, unele cumnate si nurori: bune, dar ghinioniste .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

Ce sa facem Marina, asa suntem noi, unele cumnate si nurori: bune, dar ghinioniste .

Macar ne mangaiem ca soacrele/cumnatele noastre au avut noroc cu noi, pacat ca (inca) unele dintre ele nu-si dau seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu sunt exact genul asta. Nu vreau sa cunosc "cumnatele" - adica prietenele lui frati-miu, si din pacate in majoritatea cazurilor sunt asaltata de ele, vor sa ma cucereasca pe post de aliat, probabil. Sunt mult mai in varsta decat el si sunt vazuta ca fiind o mini-soacra. Am parte si de cadouri. De exemplu fosta lui prietena imi facea cadou niste figurine oribile de la 38, de mi se incretea fata cand ziceam "multumesc". Totusi, n-am gasit o formula sa-i spun ca nu le vreau sau ca nu-mi plac, si nici nu am putut sa ma imprietenesc cu ea. Fata buna, draguta etc, dar nu am putut sa gasesc niciodata ceva de vorbit cu ea.

Cand m-am maritat am avut noroc de un barbat care avea doar mama, si ea traia in alta tara. Micul contact pe care l-am stabilit, in conditiile astea, cu toata buna mea credinta a fost PREA MULT.
Data viitoare n-o sa trec niciodata de buna ziua/ce mai faceti! E drept, eu nu inteleg deloc care e funul cu familiile mari, care se aduna impreuna etc, mi-e imposibil sa cred ca toti se inteleg!

Hanen, eu nu cred ca oamenii care nu-s sensibili la rautatile si nedreptatile oamenilor sunt nesimtiti. Ci ma degraba oameni care se cunosc si stiu cine sunt, fara ssa aiba nevoie de confirmari de la ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Eu am foarte putine tangente cu sora sotului, ne intalnim la ocazii si zau ca ma am mai bine cu ea asa decat sa ne tot vizitam toata ziua buna ziua. Nici eu nu as fi de acord sa tot primesc daruri sau invitatii sau telefoane daca pe mine nu ma intereseaza socializarea cu ea. Iar la soacra exact acelasi lucru il apreciez, ca nu se baga in casa mea si a fiului sau si nu ne impune regulile ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Am avut si eu o cumnata, dar acum e ex-cumnata. Adica exista o fosta nevasta a fratiorului meu mai mic. Destul de asemanatoare cu persoana din topic. Diferenta e ca eu nu insist niciodata sa pastrez relatii de complezenta. Mama mea, care n-are nimic din personajul descris drept "soacra", a incercat o vreme sa-i invite la o zi de nastere, la un botez, ceva. A mai incercat si cu un cadou pentru ea, din placere, nu asteptand ceva..........nimic. Niciodata nimic. Cat au fost casatoriti, cred ca imi vedeam fratele de maxim 2 ori pe an. Nu suna, nu venea, nu prea avea legaturi cu noi, ca doar sotia lui si prietenii lor erau pe primul lor. Si ce de prieteni! Asa au trecut sa spunem 3-4 ani, apoi brusc am aflat ca-s despartiti si dupa un alt an au divortat. Si ce sa vezi? Fratiorul meu si-a adus in vizita prietenele. Ba chiar se simtea bine printre noi cu prietenele lui. Anul trecut a stat la noi 3 saptamani cu actuala, iar anul asta 2 saptamani. Acelasi frate, alta "cumnata".
Concluzia? Un comportament atat de radical, daca nu e provocat de motive reale: o trauma majora cauzata de familia indezirabila, poate ascunde probleme in cuplul respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Concluzia? Un comportament atat de radical, daca nu e provocat de motive reale: o trauma majora cauzata de familia indezirabila, poate ascunde probleme in cuplul respectiv.

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Total de acord, Bee. Fostul meu sot nu-si vizita rudele cu anii si toti au crezut ceva timp ca din cauza mea, asta pana m-au cunoscut mai bine. El intotdeauna a fost nesociabil si niciodata in cei 10 ani cat am fost impreuna nu si-a adus prieteni in vizita sau a mers el sa-i viziteze ci doar in 2 ocazii ne-au venit acasa 2 colegi de munca in chestii legate strict de munca.
Ca sa vezi ciudatenie, acum, dupa mai mult de 3 ani de cand ne-am despartit, eu vorbesc aproape zilnic cu fratele lui, cumnata si mama iar el s-a intalnit cu el de 2 ori(in 3 ani). Cand merg in Romania imi vizitez fostele rude sau cum sa le spun, inca o numesc mami pe mama lui si cumnatel pe fratele lui sau cumnatica pe sotia fratelui ca si cum nu s-ar fi schimbat nimic, el e acelasi nesociabil fara prieteni.
Pur si simplu sunt oameni si oameni.
Cu actuala cumnata, sotul ei si copiii tin legaturi simple, nu ne stresam tot timpul, ne vedem de familiile noastre si daca vrem sa ne vizitam o facem, daca nu pot trece si luni de zile ca nu ne suparam nici unii. Mai urat a facut prietena care ne-a facut cunostinta si se astepta sa o sunam zilnic si sa-i dam raportul uitand ca amandoi avem un job, o familie acum si ca s-au schimbat multe, in situatia in care ea sta acasa si zace ca nu face nimic. Asta e. Ii multumim ca ne-a facut cunostinta, suntem la fel de buni prieteni dar avem alte prioritati,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_raluca spune:

Nici eu nu sunt apropiata de sora fratelui meu. A existat o cearta intre noi, dar nu ne intelegeam nici inainte. Sunt si eu de acord ca trebuie impuse limite, trebuie pastrata distanta. Dar ce te faci cand mergi un weekend pe luna la tara de dragul sotului ( unde sunt si parintii mei, dar sotul vrea sa dormim la ai lui) si cumnata esfectiv iti intoarce spatele, te ignora?
M-am saturat sa fiu eu mereu cea draguta si binevoitoare cu cumnata doar pentru ca dorm 2 nopti pe luna in casa lor, si sa nu o fac pe soacra'mea sa sufere.

Cand oamenii gandesc e minunat. Cand spun ceea ce gandesc devin puternici, iar cand fac ceea ce spun au ajuns intelepti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_raluca

Nici eu nu sunt apropiata de sora fratelui meu. A existat o cearta intre noi, dar nu ne intelegeam nici inainte. Sunt si eu de acord ca trebuie impuse limite, trebuie pastrata distanta. Dar ce te faci cand mergi un weekend pe luna la tara de dragul sotului ( unde sunt si parintii mei, dar sotul vrea sa dormim la ai lui) si cumnata esfectiv iti intoarce spatele, te ignora?
M-am saturat sa fiu eu mereu cea draguta si binevoitoare cu cumnata doar pentru ca dorm 2 nopti pe luna in casa lor, si sa nu o fac pe soacra'mea sa sufere.

Cand oamenii gandesc e minunat. Cand spun ceea ce gandesc devin puternici, iar cand fac ceea ce spun au ajuns intelepti.

Sora fratelui tau nu esti tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui a_raluca

Nici eu nu sunt apropiata de sora fratelui meu.

Sora fratelui tau nu esti tu?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput