Probleme cu cumnata
Raspunsuri - Pagina 12
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Eu cred ca discutzia trebuia purtata intre Elena si cumnata si nu sa caute Elena raspuns pe forum si sa se mai si supere daca raspunsurile nu sunt asa cum si le imagina ea! |
Deci nu pot sa cred ca scrii asta Si noi ce-am mai cauta pe-aici atunci???
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
luisa1983 spune:
citat din mesajul lui S_Elena Am o problema care ma deranjeaza: cumnata mea nu ma invita pe mine si pe sotul meu la ziua ei desi i-am trimis cadou, nu ma suna pe mine si nici pe mama mea.Eu ma intalnesc doar cu fratele meu, dar nu cu ei ca familie, desi nu ne-am certat niciodata.Ultima oara cand i-am invitat la un restaurant fratele meu a venit singur si ea il suna sa vina acasa.Ii dau deseori cate ceva drept cadou,pentru ca-mi face placere,dar ea nu-mi multumeste niciodata.De primit ceva de la ea nici nu poate fi vorba.Fiindca anul asta iar am patit-o cu invitatia la ziua ei desi am dat cadou am decis ca de acum sa nu-i mai dau nimic.Nu am vrut sa facem discutii in familie nici eu nici parintii mei, cu atat mai mult acum cand ea asteapta un copil.Dar situatia devine insuportabila. |
Elena, rezolvarea la problema pe care o expui ,ceea ce te deranjeaza in legatura cu a ta cumnata ,nu o poti gasi pe un forum ci pur si simplu abordand-o direct atata timp cat tu nu te simti vinovata cu nimic.
As fi pus titlul topicului : Voi cum va intelegeti cu cumnatele ?
O respect si ma respecta ,faptul ca imi iubeste nespus fratele sunt motive suficiente sa spun despre a mea cumnata ca este o tipa de treaba,ca ne intelegem/simpatizam reciproc. Departarea geografica poate contribuie la asta,cu toate ca vorbim destul de des.
Am intalnit o situatie similara cu a ta intre cumnate (sotii frati) in care nu era implicata soacra , ba din contra soacra fiind intre ciocan si nicovala.
Parerea mea este sa nu te mai agiti atat , sa pastrati ,,linistea" atat tu cat si parintii tai (asa cum spui mai sus) si s-o lasi in ,,apele " ei. Daca iti face placere sa faci cadouri , fa-o persoanelor care chiar au nevoie de atentia ta.
simplyana_m spune:
citat din mesajul lui hannen Atit ai reusit sa intelegi?Ca plangea bunica-mea ca nu o accepta nora? Bunica nu plangea ca nu o accepta,ci pt. ca nu stie sa se poarte cum se cade,cum sta bine unui om cu scaun la cap.Nu acceptarea norei era problema,ci gura norei care striga verzi si uscate pe ulitele satului .Daca avea vreo nemultumire trebuia sa o zica in fata,nu sa cleveteasca pe la spate. Dar asta e,nu toti sunt nesimtiti sa nu le pese .Unii se mai si consuma.Atit timp cit stii ca nu i-ai gresit cu nimic,ca ai facut tot posibilul sa le fie bine,ca niciodata nu ai refuzat sa-i ajuti...sa-ti auzi doar vorbe de ocara nu cred ca-i asa usor. Despre ce acceptare vorbesti?Sa te porti civilizat inseamna ca vrei acceptarea cuiva? Sau sa vrei ca nora sa se poarte civilizat inseamna ca vrei sa te accepte? Chiar atit ai putut sa intelegi andacos?dar nu ma mira,cred ca ai o placere deosebita sa ma contrezi continuu. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Hannen, cu alte cuvinte, pe bunica o afectau barfele, nu afectiunea pe care i-o purta sau nu nora. Si ar fi preferat sa i se reproseze in fata ce era de reprosat, nu pe la colturi . Dar bunica ii spunea nurorii in fata lucrurile astea?
Si dintre Elena si cumnata-sa, care ti se pare tie ca e mai pe dupa colt?
http://www.lucamic.blogspot.com/
balanta_tm spune:
androix si pe mine m-a amuzat mesajul tau si primul instinct a fost sa pun emoticonul ala rosu care se tavaleste de ras .
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Androix
Deci nu pot sa cred ca scrii asta Si noi ce-am mai cauta pe-aici atunci??? www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
da mey...dar vezi tu asta i s-a spus in citeva mesaje,cind inca activa la topic!
Eu am fost una dintre persoanele alea!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Androix spune:
Nu asta am vrut sa zic. Nu ce cautam aici sa dezbatem firu in paispe si sa ne chinuim sa intelegem ce n-a scris Elena, ci in general ce-am cauta pe forum daca toate problemele si-ar cauta rezolvarea la sursa. Pe bune acum
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
andacos spune:
Aaaa...am intzeles acum ce vrei sa spui!
Dar atunci,in momentul in care scrii pe forum,trebuie sa fii sigur ca sunt altzii care nu vad ca tine problema,mai exact spus,trebuie sa intzelegi ca exista si alte opinii!Si mai ales sa nu le iei personal!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
ramiris spune:
citat din mesajul lui hannen Atit ai reusit sa intelegi?Ca plangea bunica-mea ca nu o accepta nora? Bunica nu plangea ca nu o accepta,ci pt. ca nu stie sa se poarte cum se cade,cum sta bine unui om cu scaun la cap.Nu acceptarea norei era problema,ci gura norei care striga verzi si uscate pe ulitele satului .Daca avea vreo nemultumire trebuia sa o zica in fata,nu sa cleveteasca pe la spate. Dar asta e,nu toti sunt nesimtiti sa nu le pese .Unii se mai si consuma.Atit timp cit stii ca nu i-ai gresit cu nimic,ca ai facut tot posibilul sa le fie bine,ca niciodata nu ai refuzat sa-i ajuti...sa-ti auzi doar vorbe de ocara nu cred ca-i asa usor. Despre ce acceptare vorbesti?Sa te porti civilizat inseamna ca vrei acceptarea cuiva? Sau sa vrei ca nora sa se poarte civilizat inseamna ca vrei sa te accepte? Chiar atit ai putut sa intelegi andacos?dar nu ma mira,cred ca ai o placere deosebita sa ma contrezi continuu. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Hannen, bunica ta i-a spus nurorii ca o deranjeaza barfa si clevetelile sau astepta sa se indrepte ea in mod natural la momentul la care va ajunge sa constientizeze cat de mult o ajuta soacra? Ca poate daca i-ar fi zis de la obraz nora-sa s-ar fi potolit, macar de teama ca i se taie ajutoarele daca nu de rusinea ca barfele ei au ajuns la urechile celei care nu merita sa fie tratata astfel.
Dar celor care plimbau vorba de la cumnata la bunica ta le-a zis vreodata bunica ta sa-si vada de treaba si de familiile lor si sa nu mai faca pe telefonul fara fir sau sarmana se plangea ce nora nerecunoscatoare si astfel barfitorii alimentau linistiti conflictul intre cele doua?
La tara (de fapt nu numai la tara....) distractia principala e sa barfesti cu x despre y si apoi sa te duci la y sa-i spui ce-a zis x despre el in speranta ca y o sa se enerveze suficient de tare sa-ti furnizeze "material" cu care sa te duci inapoi la x.
Nu mi-e clar daca bunica ta era suparata mai mult ca n-o apreciaza nora sau mai mult ca o vorbeste de rau...
freedelia spune:
Emanouela -- comunicare nu inseamna sa te duci si sa jignesti omul. Ar fi culmea sa ma duc din senin la cumnata-mea si sa ii zic bai tu esti o maretzatza si nu vreau sa fiu vazuta cu tine. Nu o evitam fatzis, ma rog, nici nu ne vedem des, ca ei locuiesc in State si nici macar in aelasi stat cu noi, asa ca nici cand mergem acasa nu ne vedem. Dar uite, de exemplu, anul trecut a murit socrul meu si am fot in acelasioras vreo saptamana. Ne-am vazut, normal, dar de exemplu daca ei mergeau inoras, noi am zis nu, ne vedem mai tarziu, adica finutz. Eu nu am o parere proasta despre ea, doar ca avem alt nivel socio cultural.
Si am spus ca as vrea sa stiu, dar nunsa vina cineva la mine din senin sa imi zica. Daca eu observ ceva ma duc si intreb, clarific. Uite, mie mi separe ca ma eviti, e adevarat sau mi se pare? De ce? Frumos, civilizat...
Cat despre ce sfat i-as da eu Elenei, exact ce am zis mai sus, sa o intrebe pe cumnata direct, sau intai pe fratele ei -- bai Gigi, care e problema cu sotia ta? De ce ma/ne evita? E suparata pentru ceva ce am facut? Etc. Si sincer, ma mir ca nu astea au fost raspunsurile primite aici, ci ca s-a sarit la beregata ei ca de e vrea sa aiba o relatie normala cu cumnata, ca nu e normala, ca are o problema...
Sent from my iPad
Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
CorinaDani spune:
freedelia, exact asta i-am spus eu elenei, pe la pag 5, cred.
in fine. din ce am citit la alt subiect deschis de elena, am retinut ca este cadru didactic, lucreaza cu copiii, si a inceput sa se documenteze in privinta adoptiei, doreste sa adopte un copil (motivul nu-l pot intelege pe deplin, dar nu e treaba mea sa judec asta, e viata ei, deciziile lor - ca familie)