Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 34

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Dara merci mult de lamuriri. Dar tu vrei sa o iei din start cu plantele astea? O prietena m-a sfatuit sa astept prima data sa se declanseze lactatia si eventual sa treaca furia laaptelui (daca apare) si abia apoi sa bag stimulenti, sa nu ma trezesc cu angorjari crunte.

Meg: eu stiu de un 24-48h

35+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

apropo de "artileria grea", de metoclopramid, eu retin de la prima sarcina ca intr-adevar, este extrem de eficient (si teoretic, si practic am experimentat) dar nu se recomanda decat ca ultima resursa, spre finalul perioadei de alaptare ca are un soi de efect de rebound, dupa ce il intrerupi laptele scade f mult, iar metoclopramidul nu e un medicament pe care sa il poti lua pe termen lung (adica luni de zile)..nu stiu sa citez surse, e doar o informatie retinuta si care la mine s-a aplicat

meg,dematei(9.02.2007) si cu 36+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Meg, in filmul ala cu Laugh and learn about childbirth ziceau de niste semne ale nasterii si era pe-acolo si diaree in ultimele 24 de ore, dar cre' ca tre' sa mai fie si altele. Si a mai avut lumea diaree si n-a nascut :)

Ronina, citeam ca parca angorjarea depinde de alti markeri, erau niste substante, dar nu am dat mare atentie, recunosc, ca nu era ceva anume de facut ca sa nu ai substantele alea in corp [niste markeri de inflamatie/tesut, nu mai stiu ce zicea studiul ala, ca oricum ii ai sau nu-i ai] - dar eu am spaima mare cu lactatia din cauza de PCOS. Cam 1/3 din femeile cu PCOS nu fac lapte. Alte 1/3 fac oricum prea mult. Altfel oricum ai vazut ca majoritatea beau ceai de fenicul in spital, care si ala aduce lapte daca e.

Culmea e ca nu am citit de accelerarea lactatiei (sa vina mai repede) ci doar de cresterea productiei de la plantele astea, intr-adevar. Dar sper eu asa...ca vine mai repede (ca in caz de cezariana e posibil sa intarzie putin de la stresul la care e supus organismul, nu ca e cezariana) - asa zic studiile. Prietenele mele care s-au engorjat culmea, ca nu bausera nimic (ceai), nu luasera nimic pentru lactatie.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Meg, da, eu zic numai in caz ca nu-mi apare deloc din cauza de PCOS si atunci nu prea am ce pierde. Se recomanda maxim 2 saptamani si maxim 45 mg pe zi. E si prin zip-ul ala despre el.
Candva am avut belele mari cu prolactina, am facut niste chisturi in sani si iesea f. mare nivelul la analize. Poate ma trezesc cu supraproductie. D-zeu cu mila la faza asta.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Culmea e ca semana f. tare cu febra laptelui si am facut de 3 ori in viata. Sani uriasi, durerosi, fierbinti, grei, nu suportam atingere, simteam gloduri. Si cel mai bine trecea cu varza, in 48 de ore (sau macar se ameliora) - desi incercasem si progesteron si ce-mi mai dadeau ei. Dormeam cu varza in sutien si iesea prolactina mare.

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

intreb si io.. ce legatura are metoclopramidul? ala nu e medicamentul ala de reduce starea de greata?

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Meg deci am inteles eu bine cum se face, nu? (demufarea de la tzitzi )

Monica, fericita 35+ cu Cezar-Andrei

AMR: 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

metoclopramidul creste secretia de prolactina printre altele...45mg/zi, dara? mi se pare f mult..oho...

evident ca a mai avut lumea diaree si n-a nascut , da' io-te la ce ma gandeam azi cand am mers a treia oara la WC si am crezut ca infund canalizarea blocului.. ...24-48 ore? exclus, n-am cum sa nasc asa repede, asteptam si noi un ghiocel ceva!

edit: da, monna, multumesc de refresh!

meg,dematei(9.02.2007) si cu 36+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Happy, are si efect de galactogog (sa creasca productia de lapte). Dar cum a zis si Meg, posibil dupa ce nu-l mai iei la unele persoane sa scada productia. Sunt detalii in cele 3 fisiere de aici: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B7zzZviLhA72NzNkMWI0MTMtODZhZi00MmJkLTk4MDMtMDg4MTNiMzFlNzEx
Oricum cu ala nu e de joaca, trebuie stabilit cu medicul, deja nu mai vorbim de suplimente.
La mamicile de prematuri se da metoclopramid, in unele tari si domperidona (motillium) sau spray nazal cu oxitocina, ca sa poate produce laptic pt. bebei. Insa la noi nu cre' ca se gaseste spray cu oxitocina. Pentru ca se gandesc ca e f. important laptele de mama pt. supravietuirea bebeilor prematuri. Si ele mai mult cu pompa sunt, decat cu alaptarea.

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Eh, Meg, voiam sa nu te sperii :)

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput