Inseminare artificiala [IAS] 3

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Madalina imi pare asa de raunici sa nu aud ca nu vei incerca in continuare. Cand vei face urmatoarea inseminare??O sa fie bine pana la urma!Mergi mai departe, si aduna-ti fortele pt urmatoarea "batalie".

Fetele e tare ciudat, pana acum dintre cele care am facut inseminarea ,nici una cu o veste buna....hmmmm....o sa vedem pana la urma.

Lorelai ,bafta multa si poate ne dai o veste buna!

AniS

Mergi la inceput

CorinaG, mie dr mi-a explicat in felul urmator referitor la "prepararea spermei" inainte de inseminare.
Ii i-a pe toti si ii pune intr-o centrifuga si in 30 minute , pur si simplu se aleg singuri, pt ca numai cei mai vigurosi ajung la capat. Dr ii i-a numai pe cei mai mobili ,ii ia imobilizandu-le coada, dar care isi va reveni, din nou cand vor fi introdusi in cater.
Dr mi-a zis, ca a avut cazuri in care de abia a putut sa adune 2-3 spermatozoizii f mobili si ca au fost cazuri si de reusita.
In definitiv doar unul singur patrunde in ovocit.DR mi-a spus clar , ca nu o intereseaza cantitatea in ml, cei mai importanti sunt doar spermatozoizii cei mai mobili si vigurosi.

Nu stiu daca am reusit sa va explic si voua , ceea ce mi s-a spus..dar macar am incercat!

AniS

Mergi la inceput

Gabi, ce faci mama, parca tu erai mai optimista...nu ca mine care vad mereu totul in negru. Eeeee, ia vezi..pana nu se dovedeste contariul mai sunt sperante( asta ar fi bine sa imi intre si mie in cap).

AniS

Mergi la inceput

Fetele,
La mine temperatura si-a revenit, adica ieri 36.9 ,azi 37.
Dar sa va zic altceva, desi asera m-am culcat pe la ora 3, m-am trezit la 10. Nimci deosebit, dar m-am culcat la loc pe la 11 si m-am trezit la ora 16.30. Doamne...am dormit enorm......!!
Si chiar si asa, in afara de seara cu cucatul la ora 3, ma culcam normal...deci nici vorba de oboseala. Ma sperii cand ma gandesc cat am dormit, nu imi aduc aminte daca am m-ai patit asa ceva. Pur si simplu, nu puteam sa ma trezesc...Ciudat , sper sa nu am ceva,la ficat...sau m-ai stiu eu ce...de ma trage la somn! Ca pe partea cealata nu indraznesc sa sper.
In rest , sunt in ziua 21-a(ovulatia+inseminarea a fost in ziua 13-a) sanii nu sunt umflati, ma doare un pic spatele, si in partea stanga, un pic mai sus de ovar..deci uetrul(uterul meu e deviat spre stanga). Nu imi explic durerea, de fapt e ca o intepatura, mai ales ca luna asta nu am avut nici un folicul pe stanga.

In fine...ma gandeam la un singur lucru. AM OBOSIT DE CAND TOT ASTEPT SA RAMAN INSARCINATA, SUNT 3 ANI.....Credeti-ma NU MAI POT, NU M-ai AM RABDARE..

In acelasi timp sunt constienta , ca trebuie sa nu disper.....dar am obosit....ma simt pustiita.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Offff Anis, te inteleg asa de bine... Eu nu astept de chiar asa de mult timp dar ma simt de parca as astepta de 20 de ani, atit de tare am obosit psihic. Incearca sa nu te mai gindesti la simptome, dureri, temperatura, etc., fiindca sint sigura ca ti s-a intimplat si tie ca oricarei alte femei sa ai simptome diferite de la o luna la alta si totusi "rezultatul" sa fie acelasi. Stai linistita si optimista ca o sa reusim noi pina la urma! Nu trebuie sa ne pierdem speranta pt. nimic in lume. Speranta e tot ce avem mai de pret!!!

Asa este cum spui si tu despre prepararea spermei inainte de inseminare (prin centrifuga). Ii alege pe cei mai "voinici si vioi" (cei care se separa de ceilalti mai puturosi) si ii introduce intr-o substanta sterila care sa ii tina asa vioi pina ti-i transfera tie in uter. Motilitatea e cea mai importanta, dar din cite stiu eu si concentratia e f. importanta. Adevarat ca doar unul reuseste sa fecundeze oul, dar nu uitati ca f. multi mor pe drum si nu reusesc sa strabata toata lungimea trompelor. Deci cu cit mai motili si cu cit mai multi cu atit mai bine!!!

Si eu as vrea sa aud ceva vesti bune!! Fetelor?? Nimic??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Anis,
nu as fi vrut sa scriu inainte sa ai si tu rezultatul! dar tu, la un moment dat, chiar ai intrebat pe unde sintem, cele care am facut inseminare, asa ca am hotarit ca trebuie sa dau un semn de viata.
Dintre cele care am facut luna asta inseminare, asa cum imi aduc eu aminte, tu esti ultima care astepti rezultatul. Imi dau seama ca va fi o saptamana grea pentru tine! eu sint alaturi de tine si iti sugerez sa te gindesti ca poate noi am fost procentele mari de nereusita pentru a te sprijini pe tine sa devii exceptia!
Va aduc aminte ca eu nu am facut stimulare si nici sustinere cu utrogestan sau altceva dupa(decizia doctorului...) mie mi-a fost frica sa iau singura utrogestan fiindca apoi tot trebuia sa ii spun ce am facut daca se intimpla ceva!
CorinG, nu, aici nu iti da nici o foaie cu "starea" spermei inainte si dupa spalare. Tot ce am putut obtine ca info a fost ca 4mil in urma pregatirii e prea putin! apoi am mers pe net si am gasit un tabel:http://www.advancedfertility.com/insem.htm si asa m-am consolat ca sansa noastra era, cu indulgenta, de 2-3%.

Singura spermograma pe care sotul meu si-a facut-o a fost acum un an in nov: rezultat HIPOSPERMIE CU ASTENONECROSPERMIE.
De atunci a luat vreo 3 luni vitE cu pauzele de rigoare, mulivitamine si cam atit, dar spermograma nu si-e repetat-o. El chiar nu a constientizat pina acum ca acest rezultat e chiar nefericit, sau macar nu a recunoscut fata de mine. Acum a recunosut, a acceptat sa inceapa si el unele investigatii si, daca aceasta inseminare a avut ca efect macar "trezirea lui la realitate" eu sint multumita.
Analiza, in baremul lab-lui cu care lucreaza cei de la Medsana:
Volum 2.5ml normal 2.5-5.5
Densitate:21mil/ml normal 40-250
Motilitate: 30 normala, 30% diminuata, 40%imobili
Morfologie 30% cu modificari de cap sau coada

Sa o luam de la inceput! dar ce rost are atita timp cit spermograma nu e ....O sa vb miine cu doctorul...

Daca pentru noi exista stimulente ovariene, pentru ei nu exista?

Ieri, aveam programare la un doctor homeopat, Chirila Pavel-cabinetul Naturalia, in Voluntari. NU am auzit pe aici vorbindu-se de el. Chiar nu stiti nimic de el?
Avem (in tandem ) un tratament pentru 3 luni si apoi...In timpul asta voi vedea care va fi colaborare cu doctotul meu ginecolog!

P.S.
cred ca am fost cam dura la adresa sotului meu, dar in problemele astea, ei chiar cred ca femeile au cea mai mare responsabilitate.

Mergi la inceput

Madalina, Fa-ti ca prioritate ca, sotul sa-si repete spermograma. Convinge-l!!Uite la Medsana , cred ca intre 14 si 15.30 primesc probele de sperma. Asa ca cumpara-i de la farmacie un recipient, convinge-l sa o faca acasa si dupa aia du-te tu cu ea la Medsana.
E foarte important sa si-o refaca, poate sta mai bine decat data trecuta sau mai rau. Si sotul meu acum 8 luni a avut astenospermie si acum are normospermie(desi nu sta f stralucit la cei f mobili), dar clar e o imbunatatire.
Am scris tratamentul pe care il tine sotul pe forum!

Fa orice si convinge-l sa isi refaca spermograma! Nici al meu nu a vrut dar acum e duce singur!

Chiar nu mai e nimeni in asteptare? Cu rezultatul?Eu una cred ca stept deeaba ....asa ca sperante luna asta nu am. Nu stiu de ce...asa simt!

Lorelai, nu? Si tu ai facut inseminare,nu?sau Nu.stiu ca mi-ai zis..dar crede-ma ca nu mai stiu....iarta-ma!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

anis, eu nu am facut inseminare. am incercat natural cu clomiphene 100mg. asta a fost ultima incercare. daca nu iese nimic, in ianuarie ma inscriu si eu pe lista la inseminare.

deocamdata nu am simptome de sarcina dar cred ca e prea devreme. am ovulat lunea trecuta, abia a trecut o saptamina. ieri m-am trezit cu dureri de spate si m-am simtit umflata in burta dar azi a trecut. temperatura e inca sus si mai am inca sperante.

sper sa aud vesti bune de cit mai multe aspirante. eu nu testez decit daca temperatura sta ridicata 18 zile dupa ovulatie. nu de alta dar nu vreau sa fiu dezamagita inca o data.

anis, te inteleg perfect. si eu il astept pe bebe de aproape 4 ani. cred totusi ca o sa vina. nu mi-am pierdut speranta.

lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina L spune:

Anis esti tare simpatica ,imi place sa citesc mesajele tale ca ma inveselesc.Somnul asta care a pus stapanire pe tine...pare a fi cu ochisori.Tu care esti asa optimista,acum nu mai indraznesti sa speri?Ce inseamna asta,vrei bataie la popou?Hai sa ne anunti ca ti-a iesit testul pozitiv,ca altfel o incurci.Ai obosit ca ai asteptat 3 ani?Eu astept de 10 ,asa ca iti dai seama cata "oboseala"am acumulat.Cineva trebuie sa sparga gheata odata si odata.

Dragele mele NU incetati sa sperati,inseminarile reusesc dupa mult mai multe incercari decat fiv.Depinde de organism si nu in ultimul rand de noroc bata-l vina.

Madalina,eu am facut tratament la dr. Pavel Chirila 4 luni de zile,dupa care m-am lasat.Ce sa-ti spun...merita sa incerci ORICE.Tratamentul se da pt 2 luni,normal apoi se schimba...insa mie mi-a dat si urmatoarele 2 luni acelasi tratament.Cand l-am intrebat daca imi schimba ceva,mi-a spus ca nu,inca 2 luni urmez acelasi tratament,apoi mi-l schimba si daca dupa alte 2 luni nu se intampla minunea ma trimite el la altcineva.Asa ca mi-am pierdut increderea.Are si sotia lui cabinet acolo,unii spuneau ca e mai buna ea,altii ca el...parerile sunt impartite.Oricum el nu mi-a garantat ca-mi rezolva situatia,mi-a spus ca incearca.Poate tu ai mai multa bafta.

Pupici la toate fetele
Cristina L

Mergi la inceput

CristinaL, mi-ai redat zambetul pe buze...merci pt cuvintele tale.

Cred ca suntem cam multe care cateodata cerem bataita la popou, sa ne batem una pe alta ??

AniS

Mergi la inceput