Strugurasi de Sept-Oct2011 *38*

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Sei, eu de cand ma stiu am avut probleme cu tranzitul. In anii in care eram mai plinuta nu faceam zile intregi...de ce? pai e si o logica pe aici> in general asta e o problema a femeilor si are si o latura hormonala. Estrogenii , care salasuiesc in grasime, contribuie la problema asta de tranzit dincolo de alimentatie. Eu m-am reglat cand am slabit, am inceput sa ma misc si sa beau apa!
De ce ar fi regula asta diferita chiar si la un bebelus? Mai ales ca inca din uter se face transferul hormonal de la mama la fat si apoi si copiii au hormonii lor. Nu mai cauta respunsul la problema asta numai in ce gasesti rau pe internet, rude binevoitoare..etc. Ia si studiaza problema din toate perspectivele.Parerea mea e sa astepti pana cand Ela va fi mai activa, va manca variat si va primi apa. Eu asa as face. Clar este ca laptele tau e gras si ca ea asimileaza foarte bine. Drept dovada...eu si cu Rach (care avem 2 matze) avem unii dintre cei mai cacaciosi copii. Nu stiu la Rach cum e dar a mea inca face de 4-5-6 ori/zi. Rach, zi-ne si tu! Deci , cred ca sunt multe chestii pe care sa le iei in considerare inainte sa te chinui in felul asta.

O sa o zic pana am sa mor ca cea mai buna atitudine in ceea ce priveste propriul copil e sa te ghidezi dupa instinct! E ceva nescris dincolo de medicina si reguli care dupa parerea mea nu va da niciodata gres.

Eu cu Eca am fost la medici peste medici..si la fiecare simteam ba ca nu stiu despre ce vorbesc , ba ca vorbesc doar din carti mai putin din experienta, ba ca voiau bani si aveau interes sa ma mai cheme, ba ca voiau sa faca experimente pe copilul meu. Si uite cata dreptate am avut!Cand am ajuns la unica doctorita care mi s-a parut stapana pe ea si pe ce zice, m-a facut sa fiu convinsa ca a mai vazut cazuri asemanatoare m-am linistit complet. Si intr-adevar orice tratament ii faceam fetei i-l faceam INUTIL SI CU REPERCURSIUNI GRAVE ASUPRA SANATATII EI VIITOARE!

Ma scuzati ca m-am intins atat..

Inutsa , scuze , nu stiam ca tot din L de vaca se face..Ma gandeam ca sunt altfel de prafuri! Nu stiu ce a fost in capul meu..de fapt stiu...nimic!

La noi iar ninge.Maine vine mama la mine! Sunt asa de fericita!!! Vreau sa o impresionez cu o prajitura cu branza proaspata. Aveti vreo reteta?

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Neata mai spre pranz fetelor

Jade ai facut comanda?
Mie mi-a trimis mail tipa si mi-a zis ca pe 24 il face si pe 26 il trimite.

Daca iti faci comanda iti cere:

-doua coduri pentru materialul care il foloseste la punte.O sa aiba 2 fete sau daca vrei iti pune acelasi material pe ambele fete.
-dac il vrei sau nu cu buzunare pe bretele, un buzunar costa 3 lei
-daca doresti saculet de depozitare, costa 6,5 lei
- cm in talie atat tu cat si sotul.
-cate luni are coplilul, ca sa stie si ea ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Kora - uite mi-am amintit si eu acum ca a scris Anca, la fel faceam si eu cu Indra noaptea: o puneam pe olitza asa dormind, o tineam, ii spuneam la ureche incet sa faca pishu si o mangaiam. Uneori facea, alte ori nu . Nu stiu daca e buna metoda, asa citisem si eu pe undeva. Ideea este ca Indra face pipi fff rar, de 2-3 ori pe zi daca o trimit eu , asadar pipi in timpul noptii nu prea a fost o problema la ea.

Ce dragut trebuie sa fie Dimitris cand face barcutza! De cand nu l-am mai vazut....in mintea mea e tot cum era el acum vreo 2 luni, acum ca e dublu, nici nu l-as mai recunoaste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Sei, pe meitai bebe este 89 lei, 8 lei transportul prin posta, 3 lei un buzunar dar se pun doua ca are doua fete, si sacvulet de depozitare daca vrei 6,5 lei.

Athosik te salutam si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Oana ce zici de asta : http://savalaura.blogspot.com/2007/02/prajitura-rapida-cu-branza-dulce.html ?

Athosik si noi te pupam .

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Oana ce zici de asta : http://savalaura.blogspot.com/2007/02/prajitura-rapida-cu-branza-dulce.html ?

Athosik si noi te pupam .

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

lali , arata best> sa vad daca am in casa tot ce imi trebuie.

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

anca ce am mai ras de faza cu interfonul :)))
eu n am , nu te pot ajuta cu sfaturi

nanna pai si ce sa i fac ? ii mai trec suieraturile astea ?
stiu si eu ca bronsiolitele astea sunt pe fond alergic
a facut si tratament cu zyrtec 10 zile
of , asta mai imi lipsea acum

rach inca n am facut comanda , mai tarziu putin
vreau sa o sun pe tipa sa o intreb daca are material de bretele pe negru
merci pt informatii

_

de T 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris_K spune:

Multumesc pentru raspunsurile legate de banii de indemnizatie. Nu cred ca i-am primit pe 4 luni (oct, noi, dec, ian) cum era logic, pentru ca sunt prea putini .

Anca, referitor la interfon, eu il am pe cel de la Avent. E extrem de bun. De vreo 3 zile m-am mutat si eu in dormitorul nostru si Antonia doarme singurica, in camera ei (nesperat de bine). Am momente cand ma trezesc sa vad, mai merge interfonul, asa liniste e. Nu se aude absolut nimic, niciun barait.

Mamica ANTONIE (26.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Sei, mami Maia si eu va trimitem cate un pupic
Incearca sa nu pui la suflet toate rautatile [hug]

Interfon noi avem Primii Pasi, e ft ok, dar noi nu avem bebei prin jur

noi raportam la 4 luni si 2 sapt 65,5 cm si 6900g.
Am facut vaccinul si acum dormim.
Pediatra nu a spus nimic de diversificare... ma rog la asa grasuna ce sa mai spuna.
I-am spus ca nu i-am dat calciu cum zisese si a zis ca nu e nevoie ca fontanela e ft ok.

Sa va spun si stresul meu:

Maia tine la mana dreapta degetelele intinse si parca ar face miscari de karate ... cu mana stanga nu face asa.
I-am spus pediatrei si ea a verificat si zice virgula ca tonusul la ambele maini e ok, dar sa urmaresc...
In plus cu mana dreapta se tot scarpina la ureche si pe fata, mult mai mult decat cu mana stanga :(
Sper sa fie ok

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JadeJador

nanna pai si ce sa i fac ? ii mai trec suieraturile astea ?
stiu si eu ca bronsiolitele astea sunt pe fond alergic
a facut si tratament cu zyrtec 10 zile
of , asta mai imi lipsea acum

_

de T 5+

Si eu in copilarie faceam pneumonii pe fond alergic. Ca sa scap de ele am facut un tratament de 6 luni cu Zaditen (antialergic)> nu am mai facut complicatii dar wheezingul il am si acum cateodata. Nu stiu in functie de ce e pentru ca de racit nu am mai racit de vreo 4 ani (calumea)..doar asa nas infundat si tuse usoara. In general se monitorizeaza racelile ca sa nu dea complicatii. Mai mult nu poti face decat sa le tratezi cand apar.

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput