Presedintele Germaniei a demisionat
Ora 12:06: Presedintele Germaniei, Christian Wulff, si-a anuntat vineri demisia din functie, din cauza scandalului de coruptie in care este implicat. Joi seara, Parchetul din Hanovra a cerut ridicarea imunitatii sefului statului. Zvonurile privind demisia lui Wulff aparusera inca de vineri dimineata, dupa ce Parchetul din Hanovra a cerut, joi seara, ridicarea imunitatii sefului statului. Cancelarul Angela Merkel urmeaza sa faca declaratii pe aceasta tema in circa o jumatate de ora.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-11531927-ultima-ora-germania-presedintele-christian-wulff-implicat-intr-scandal-coruptie-urma-isi-anunte-demisia-vineri.htm
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Raspunsuri
marius spune:
Al nostru e marinar si capitan pe deasupra, care nu a ratat niciodata destinatia, iar principul "nu ma vreti voi pe mine va vreau eu pe voi" nu apartine natiei germane, deci...
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
AkaManah spune:
Subscriu Marius.
La noi demisia de onoare nu exista. Numai cea fortata! Pacat ca politicienii sunt din randul nostru. Ne caracterizeaza 100%. Isi mai aminteste cineva de: A. Severin, A. Nastase, Roberta Anastase etc? Ce sa mai vorbim de Basescu? E numai gaina din varful gunoiului.
Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!
copiloi spune:
Stiti care sunt (asa-zisele) acte de coruptie ale presedintelui german? Va spun eu :
- a luat un credit privat (pentru care s-a incheiat contract) de la un prieten, cu o dobanda foarte buna comparativ cu ce oferea piata la vremea respectiva. Creditul, in valoare de 500 000 euro, a fost folosit pt cumpararea unei case (plus renovarea ei). Problema e ca cica nu a facut public acest credit
- a fost in vacante, la invitatia unor prieteni (oameni de afaceri), vacante platite integral de acestia (de prieteni)
- a folosit un telefon mobil, telefon ce era inregistrat pe firma unui prieten. Factura era platita de firma respectiva, bineinteles.
Cam astea sunt, in mare, faptele de coruptie.
Probabil ca daca isi aloca singur casa de la stat (), fara sa ia credit si sa-si cumpere una, sau daca folosea "vanzarile anterioare" pentru a achizitiona o casa pentru fiica sa, de exemplu (), nu era atata bai.
Ceea ce unora li se pare mult, unora li se pare foarte putin....pentru a necesita o demisie.
ch_dana spune:
Copiloi, nu sunt interpretabile. Tie ti-ar face cineva astfel de favoruri daca ai fi un om obisnuit ? Da, e coruptie si s-a procedat ca atare.
Cat despre ce se intampla la noi...
Deceneus spune:
La noi trebuie sa existe "un stalp de stabilitate", asa ca presedintele nostru se bucura de imunitate absoluta, de care nici un alt preseditne nu se bucura.
Justitia roman nici macar nu face cercetari pentru ca presedintele are imunitate.
La altii se poate pentru ca procurorii sunt condamnati daca impiedica justitia sa functioneze, pe cand in Romania nu li se intampla nimic daca tin dosarele la sertar pana se prescriu.
Intr-o justite normala termenul in care dosarul este in cercetare sau in judecare, ar trebui sa prelungeasca termenul de prescriptie cu perioada de cercetare sau de judecare.
eumada spune:
Marius,si eu sunt de acord cu tine.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Miriluta spune:
Nu si-a dat demisia pt ca a luat un credit cu dobanda preferentiala ci pentru ca atunci cand un ziar de mare tiraj a vrut sa publice stirea, dl. Wulff a pus mana pe telefon si l-a sunat pe redactorul sef incercand sa impiedice publicarea articolului. Cum redactoul nu era in birou, dl. Wulff a lasat un mesaj pe banda (cat de idiot poate fi). Ulterior, a oferit numai fragmente de informatii la solicitarile presei si ale organelor de ancheta. Acest fapt a dus la cererea procuraturii catre parlament, de ridicare a imunitatii presedintelui.
A trebuit sa isi dea demisia deoarece credibilitatea lui a fost compromisa. A fost o demisie de onoare care s-a lasat insa mult timp asteptata si nu mai putea fi evitata. Urmeaza insa sa primeasca pana la sfarsitul vietii, salariul pe care il are acum, adica aprox. 200.000€/an. Fiind tanar, salariul lui pt urmatorii 30 de ani vor costa contribuabilii circa 6 mil. €.
copiloi spune:
Faza cu telefonul nu a cantarit cel mai mult in a cere demisia presedintelui. Asta a dres-o el cumva, spunand ca a sunat ca sa ceara amanarea cu o zi a articolului in ziar, si in plus, a recunoscut si si-a cerut scuze pentru asta. Deci chestia asta cumva "se stinsese".
Procuratura a cerut ridicarea imunitatii, nu din cauza povestii cu creditul privat, ci a legaturii presupuse cu un alt om de afaceri, producatorul de film, pe care l-ar fi favorizat in nu stiu ce afaceri pe cand era Ministerpraesident.
Iar faza cu salariul de 200 000 euro inca nu e sigura...