Calendarul gradinarului vesel (23)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Tala, cand am comandat eu nuprea mai aveau din toate soiurile. M-au pus sa aleg 6 produse. Seminte de rosii mi-am oprit de asta vara de la niste rosii cumparate direct din gospodaria unui gospodar, rosii mari, frumoase, carnoase ( nu mi-a venit sa scarific decat una, eu sunt mare amatoare de rosii), o sa le plantez sa vad daca rasare ceva, eu cred ca rosia trebuia sa fie la maturitate - am ales-o eu pe cea mai coapta, dar cine stie daca iese ceva. Oricum, daca reusesc sa le prind, la vara va trimit seminte la toti, ca sunt super. Am sunat la domnul respectiv si i-am zis sa-mi puna si mie macar 10-15 rasaduri cand o face insamantarea, sper sa nu uite ( ca mereu i-am cerut si seminte si nu a vrut sa-mi dea, din cauza asta mi-am oprit eu direct din rosii). As incerca sa-ti trimit si rasad, daca imi da, dar nu stiu cat rezista la transport!

Inca suntem bolnavi , nu am vazut asa virus!
Olympia- multa sanatate si recuperare rapida!
b.nica, o sa am grija de loboda ca de ochii din cap . Cu leusteanul, voi incerca deocamdata cu seminte, vad ce iese!

Oricum noi mai avem de aranjat si curtea, plus ca daca reusim sa vindem apartamentul va trebui sa terminam casa si cred ca va fi dezastru pe la noi prin curte anul asta, eu tot sper sa salvez o bucatica de pamant pe care sa-mi plantez ce vreau. Deocamdata asteptam telefonul salvator, ca suntem nerabdatori sa ne mutam mai repede!

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Inbox tocmai am citit ca daca vrei sa pastrezi seminte trebuie sa le iei de la primele fructe. Nu te refuz daca reusesti sa pastrezi cateva. Mie leusteanul mi-a iesit chiar usor din seminte, direct in curte si acum rasare in fiecare an. Cu loboda in schimb n-am avut noroc.
Am refacut comanda pe numele altcuiva, spe sa mai primesc si eu ceva.
In rest, tuturor camarazilor de raceala va doresc ce-mi doresc si mie: recuperare rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

La multi ani pentru ieri, doamnelor! Mai bine mai tarziu decat niciodata

Inbox... sunteti in perioada plina de emotii, nu? Cred si eu ca esti in stres...

Tala, daca primesc eu seminte de rosii iti trimit... cat de moaca mica... mai vrea sa mai stea la caldurica? O sa fie zodia Pestilor, nu? Sotul meu e peste si e baiat bun...

I-am aratat la sot poze din gradinile noastre si m-a indrumat sa va intreb - ce tip de gazon ati folosit? La noi partea mare de curte este pe Nord si casa umbreste partial curtea, dar vara e soare destul... Va dati seama cat am laudat plantele care imi plac din pozele voastre? Le-am laudat intratat incat aseara am fost la deschiderea noului magazin Dedeman din Ct si m-am lipit de: Magnolie 50 cm inaltime la ghiveci (30 ron), 2 ghivecele mici cu garofite (8 ron), 2 plicuri cu bulbi de gladiole dintre cele mai deosebite si un rizom de Canna cu o floare deosebita rau... Le-am cumparat cu bani care nu-s ai mei, dar a zis sotul ca deconteaza el, asa ca pt Ziua Femeii

Puteti sa-mi dati ceva sfaturi despre cand si unde sa pun Magnolia si garofitele?

Vad ca si Teo a racit... azi noapte nu prea am dormit si azi il am la munca... se apropie de 39 cu febra... sper sa nu il tina mai mult decat cele 3 zile specifice unei viroze...

Ce am eu de oferit si/sau vandut?

Mergi la inceput

M-a sunat sotu sa-mi spuna ca o sa-l bat, dar mi-a mai luat niste bulbi de gladiola o sa ne umplem de gladio I-am spus ca-i fac poze la ce flori mai poftesc sa fie cu temele facute cand mai are chef sa-mi faca surprize...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Georgi - opreste-te din cumpararea de gladiole......nu ca nu sunt frumoase, sunt superbe, dar:
1. se "impuiaza" foarte mult (o sa vezi zeci de bulbili in toamna pe linga bulbii-mama)
2. din nefericire nu sunt bulbi rezistenti la inghet - deci trebuie scosi in fiecare toamna si re-plantati in fiecare primavara... si o sa vezi ca nu e nicio placere...
Magnolia poti sa o plantezi oriunde, insa sa ai grija sa fie intr-un loc mai ferit de curent, de vint...

Olympia si Inbox - multa sanatate!

Am fost acum 2 zile si eu la Cta si oprind intr-un hypermarket evident ca mi s-a lipit mana de niste plicuri cu seminte... prin urmare weekendul asta as vrea sa plantez mazare si ridichi... Pina la urma mi-am luat si un plic cu seminte de rosii, asa ca tot o sa pun niste rasaduri si anul asta..., cred ca tot in weekend.

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Georgi eu n-am magnolie si nu prea stiu ce sa te sfatuiesc. Are soacra-mea, alaturi si din ce am vazut e bine sa o acoperi iarna (cat e mica), dar sa o descoperi la timp pt a nu-ti inflori prematur
Cu gladiolele subscriu la recomandarea Gabrielei (eu le-am abandonat anul trecut acolo unde erau - nici nu erau cine stie ce soi)
Gazon eu am pus din cel mai ieftin, dar sunt f multumita de el. Era asa de ieftin pt ca era f aproape de termenul de expirare (insa cred ca a incoltit fiecare samanta).

Eu le-am pus gand rau gainilor pitice - carora acum le dam drumul prin curte. Azi am iesit iar intr-o inspectie prin curte si am vazut ca au ciupit de colt si mi-au scos niste bulbi, iar rocari amica aproape au golit-o de plantute (aveam mai multe soiuri de sedum). Zilele astea le infiintam un tarc si acolo stau!

Vestea buna e ca au inceput sa iasa brandusele

Mergi la inceput

Multumesc Leelloo... stiu ca se impuiaza gladiolele si se scot toamna... nu ma deranjeaza... am mana larga si inca de acum nu o sa pun toti bulbii, ci voi cadorisi si pretenele cu cate 1-2 de samanta...

Am scot imagini cu florile care m-ar mai interesa sa arat sotului...

Magnolia vreau sa o pun cumva central si e mai ferita zic eu de vant...

Referitor la gazon sotul meu tot intreaba lumea: gazon de seceta, de umbra, de teren de sport... cred ca o s aluam si noi functie si de pret...

Multumesc si tie, Tala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

A fost sotul azi sa plateasca impozitul la casa, fabuloasa suma de 2 lei :), dar am zis sa nu-mi taie indemnizatia pentru neplata. A trecut si pe la casa, s-a topit toata zapada, chiar se poate intra cu masina, patrunjelul meu cica este de aproximativ 2 cm, si era dezvelit ( de la vant sau de la vecini, nu stim inca).

georgipuia- suntem in mari emotii, eu sunt de la agonie la extaz, am avut o perioada sa ma acomodez cu gandul ( am tot sperat ca ne vom permite sa pastram si apartamentul), acum m-am acomodat complet, vreau sa ma mut la casa, clar!!! Este un an de schimbari majore in viata noastra, si sper sa reusim sa facem mutarea cat mai repede!- imi este un pic groaza de tambalaul cu mutarea, dar va trece si ala, macar sa vina cumparatorul mai repede:).

PS, si eu sunt tot in zodia pesti, dar a trecut ziua mea...

Lumea mea

Mergi la inceput

Sa fii sanatoasa Inbox si cu incredere inainte... la noi tambalaul cu mutarea a fost brusc, nu am avut timp sa ne acomodam cu gandul... de fapt... sa nu manii pe DD, eu de ani buni visam sa-si ia sotu inima in dinti si sa rupa cordonu ombilical... problema a fost ca ne-am mutat in conditii de santier (si inca suntem in conditii de santier), si cu copii mici decizia e cu atat mai greu de luat (daca nu esti fortat).. dar a trecut prima iarna si nu ma plang deloc... vad partea plina a paharului si amenajarile interioare si exterioare ma umplu de energii pozitive

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Hello, hello! Tot mai tusim, cand si cand mai ametim, dar incet-incet ne revenim Ca planuri aveti pentru gradina anul asta, eu am de mutat/rarit niste capsuni si ceva usturoi. Apoi tarziu incolo voi pune poate direct afara ceva ceapa si salata. Dupa ce papam ceapa si salata pun tot acolo fasole si gata! Atata, restul locurilor le las sa-si revina, pur si simplu, ca am tot avut culturi succesive rotite si chiar nu mai am loc ca au crescut mult pomii.

Mergi la inceput