Calendarul gradinarului vesel (23)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Olympia eu vreau sa completez cu pamant pe masura ce cresc plantutele si sa las pet-urile pana in toamna (sa fie si mai protejate de un eventual atac al coropisnitelor) si in felul asta nici nu trebuie sa musuroiesc. Ma mai gandesc insa, nu prea-mi place sa vad plastic in gradina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Nu prea merge, doar o perioada scurta de timp. Nu prea ai cum turna pamant pe deasupra, nici uda ca lumea fara sa uzi frunzele si doar pentru coropisnite poti pune cerculete de plastic, sau de folie , mai scurte nu asa inalte. Cand se incalzeste platicul ala inalt face condens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Tala io cred ca te complici prea mult cu pet-urile, seamana rosiile intr-o rasadnita rece (pot fi si navete cu pamant acoperite cu saci de polietilena transparenti. O sa ai niste rasaduri mortale, deja calite. Mama seamana direct in rasadnita afara, de multe ori nici n-o acopera cu folie si sunt tare sanatoase plantele. Si viguroase. Rasadurile de pe pervazurile mele vor fi doar pentru un head-start in gradina, sa avem legume cu 2-3 saptamani mai timpurii, dar tot alea crescute loco in conditii vitrege sunt mai productive.

Pentru melci citisem ca se pot pune coji de oua sfaramate in jurul tulpinii plantei, sau o dara de var, dar tre sa verificati, noi n-avem melci in gradina, nu stiu din ce motiv, poate din cauza pasarilor, avem o buha, ciocanitori, grauri, sau poate a serpilor, nu stiu, dar eu n-am vazut picior de melc la noi in 20 de ani de cand avem gradina.

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Eu am gramada... nu stiu cum o sa scap de ei... bune ideile tale, Boticel... ia sa dau si eu cautare pe net...

O fi off-topic sa ne povestesti ceva de prepelitele tale?

Mergi la inceput

Giorgi daca incep sa va povestesc io despre animalele noastre tre sa schimbati titlul in Calendarul fermierului vesel

Dar puii mei mici sunt minunati, am avut o rata de eclozionare absolut excelenta, 86% (la prepelite o rata buna de incubatie este intre 55 si 75%), toti traiesc, sunt veseli, sunt cat o maslina jumbo iar capsorul e cat un bob de mazare mai grasut, cu ochi din boabe de piper . Aseara am petrecut ore in sir in fata geamurilor eleveuzei doar uitandu-ma la ei cum ciugulesc, cum beau apa, l-am cocolosit pe Pufulete (un pui mai mic si mai debil) pe care l-am pus cu cioculetul in apa cu vitamine din ora in ora, azi dimineata era foarte vioi si el printre fratii lui. Am si mosit 2 care nu mai aveau putere sa iasa din gaoace, am treaba nene.

Copilul e fascinat de ei si, uimitor, se poarta deosebit de delicat cu ei, mi-a fost teama ca ii va brusca dar nu, ii ia in causele palmelor, ii pupa putin si apoi chicoteste c-o gadila cu gherutele in palmute si-i pune la loc la caldurica . Imi lipseau niste pui in casa, n-am mai avut puiet in casa de cand am nascut eu. Pisicile nu mai produc nimic, una e sterilizata, alta e prea babeta, imi lipsea ingrijorarea primelor zile din inceputul unei vieti noi.

Gata, nu va mai abat de la gradini, de azi trec si eu iar cu labele in pamant, mai am de plantat niste rosii, de repicat cateva vinete si ardei plantati de copil in cadrul unui "laborator de botanica" din februarie, azi e zi de apa cu ingrasaminte eco pentru gasca bio de pe pervazuri, iar ma culc la 2 noaptea

Intrebare 1: am plantat sparanghel, a rasarit, acum au micile ferigi vreo 12 cm inaltime, what next? tre sa-l replantez in ghivece mai mari, sa-l scot in camp? N-am nici cea mai vaga idee... (v-am zis ca anul asta experimentez cu plante noi)

Intrebare 2: voi plantati dupa fazele lunii? Ca eu doar recent am aflat de asta, pana acum am incercat sa respect, ca experiment, dar o fi vreun sambure de adevar in toata treaba asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Olympia as incerca si asa, sa vad cate seminte voi avea si, mai ales, cat timp sau sotul cata dispozitie.
La mine in curte e patria melcilor (chiar ieri am gasit pe zapada 2 uriasi ) desi am o bufnita care are cuib chiar in saceac, ciori si cotofene garla... Eu am strans un sac de coji de oua, dar cred ca trebuie sa ai tone ca sa poti face adevarate cazemate impotriva lor.
Boticelina sa-ti traiasca puiutii!!!! si eu eram topita dupa cei de gainuse pitice asta vara (acum sunt ditamai gainusele si tot sub cocos si gaina mama dorm)
Am citit in "Gradina de legume ecologice" ca cica sunt importante fazele lunii si nu degeaba bunicii nostri le respectau. Pe foarte scurt, cand luna este in crestere atunci se ridica si seva. E fantastica aceasta carte - e f clar explicat, o recomand si eu cu tarie. Abia astept sa apara urzicile (si sa le culegem noi din padure, nu sa imbogatesc pe unii) ca sa-mi fac 'solutiile' atat de ingrasamant cat si de insecticid cat si de accelerator de compost - sunt o minune urzicile astea. Despre calendarul agricol lunar care tine cont de fazele lunii gasesti info la zi pe hobbygradina punct ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu anul acesta incerc sa scap de limaxsi cu capcana cu bere. Asa, ca sa piara fericiti!
Eu am o crescatorie de toata fala!
Unde mai pui ca nu pot sa-i killeresc!
Boticelina, la cata dragoste arati tu prepelitelor poti sa-mi spui si mie cum faci cu ele cand nu iti mai fac oua?
Sa stii ca vorbesc serios!Eu nu mi-am luat pasari pt. ca nu concepeam sa le vad ulterior in farfurie!

Mergi la inceput

Cu fazele lunii eu am o revista unde lunar, pe zile si chiar ore, iti spune ce plante poti semana.De ex. azi 15 pana pe 17 la ora 13.30 poti semana plante cu fructe.

Mergi la inceput

Gradinareselor, eu mai arunc cate o privire si pe forumuri straine(de limba engleza sau franceza)dar dastepte si ambitioase ca voi nu am vazut pana acum!Puteti sa va convingeti si voi de ce spun.
Sunteti de toata lauda!

Mergi la inceput

b.nica, sunt io mamoasa, dar nu am probleme cu sacrificarea pasaretului, ca doar de-aia m-am apucat acum sa le inmultesc, ca sa avem si carne si oua. Prefer sa nu fiu io aia care le taie gatul dar de etapele ulterioare nu mi-e jena. Cred ca dupa ce mi-am vazut pet-iepurele in copilarie chilarit de mama si jupuit sub ochii mei s-a inchis in inima mea camera cu sentimente . Am plans mult dar a fost lesson learned, animalele se mananca...

Mi-ai dat o veste buna cu plantarile de plante cu fructe, bag sigur rosii in seara asta.

Tala si pe mine ma batea gandul sa iau cateva gainuse dar cand am vazut gashca de vaccinuri pe care tre sa li le faci am renuntat. Mi-ar placea niste bibilici, are o vecina, dar cred ca nu-mi mai deschide maman poarta daca ma vede cu alt pasaret in brate. Si-asa, cu toate animalele (caini, pisici + pasarele) s-au captusit doar din vina mea, exclusiva

Mergi la inceput