Piersicute de iulie august (16)
Raspunsuri - Pagina 3
ARUBA spune:
Ada, ce aparatoare?
Mai treceti pe lista un magazin cu haine de gravida, am fost eu aseara la Mothercare ( pe Beller, deaspura supermarketului Nic), mi-am luat niste colanti ft draguti, care imita blugii. Aveau mai multe chestii dragute, rochite, pantaloni, toate reduse la 70%, deci preturi ft bune. Colectia noua era cam scumpa in schimb. Au de toate pt mama si bebe, eu zic ca merita vizitat!
16+
ali24 spune:
posibil sa fie util acel masaj ce l am facut dupa ce am nascut si daca e facut inainte.intreaba eventual dr.
si ma mai gandeam la o modalitate de a ne pregati sfarcurilesa ne punem sotii lavreo 5-10min pe zii(sa nu va suparati-era o gluma)
19+
rafael albert(25.05.2007)
michelle1981 spune:
Referitor la pregatirea sanilor, nici eu nu mi i-am pregatit in vreun fel, dar puteti dupa baie sa stergeti cu un prosop usor aspru..
Aveti vreun mail comun? Am niste materiale despre alaptare, o sa fie de folos la momentul respectiv.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">15+
freedelia spune:
Hai sa va zic io cum e cu alaptatul, ca zi. Io ca sunt experta, cred a omsa aplic sa devin consultant de lactatie cand o sa am mai ult timp.
Deci -- la majoritatea mamelor, de fapt aproapemla toatw, doare alaptatul. Asta cu alaptatul e o placere suntpovesti si nu fac bine, nu stiu de ce sunt proliferate, pentru ca mamele cand vad ca doare se descurajeaza. Deci de durut in primele zile, doare, si multe mame fac rani. Ranile se pot evita prin pozitionarea corecta la san, dar nu durerile.
Inainte de a pune copilul la san, puneti crema pe toata areola. Snt creme care sunt ok pt bebe, nu stiu daca Garmastanul e printre ele, cele mai bune sunt cele cu lanolina pura -- Lansinoh sau Pure Lan. Eu una am avut o crema din State care mi s-a parut minunata, se cheama Motherlove, daca reusiti sa o gasiti, v-o recomand din suflet. Puneti din plin pe sarc si areola, va durea mult mai putin.
De asemenea, nu va feriti sa luati ceva calmante, macar ibuprofen sau paracetamol, in prima saptamana, nu afecteaza laptele deloc si ajuta sa faca durerile suportabile, asa incat sa fiti mai relaxate si sa pozitionati copilul corect la san,pentru ca pozitia corecta este extrem de importanta. C o pozitionare corecta, dupa prima saptamana durerile ar trebui sa dispara, sau sa fie doar un pic, la inceput, cand apuca copilul sanul.
Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
ioana3110 spune:
Fetelor, vorba cuiva, aici scrieti de parca va plateste cineva :-). Nu am apucat sa citesc tot din urma asa ca nu sunt foarte la zi.
Ada- si io vreau sa stiu de aparatoare...?
Eu am citit intr-o carte "Sarcina si alaptarea" ca inainte de nastere, trebuie sa masam sfarcurile cu degetele in asa fel incat sa le putem prinde intre degete. Cica ajuta mult
Balanta sau cine e responsabil cu prima pagina, ma treceti si pe mine va rog?
cu carucior roz si cu 13 sapt ca in curand le fac si eu nu stiu cum se modifica...
Eu raportez: Mai am si greturi, si vad ca vin si insomniile, etc...
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
muraturica spune:
Mai fetelor, pe mine alaptatul asta ma sperie mai rau decat nasterea. Nu acum, de cand povestiti voi. Mereu m-am gandit cu spaima la alaptat.
13+
Daconst spune:
Moama da ce chef de scris aveti!!!
Rocsy,multumim de capitol.Apari mereu la fix.
Muraturica.distractie la nunta...desi daca o sa stai toata noaptea la masa cu socri...poate mai scapi si tu la dans.
Eu la sarcina cu fi-miu cind nu aveam probleme,am fost la o nunta in ro si nu am stat o clipa jos.se minuna lumea de mine ce chef si cita energie aveam.dar asa e si fi-miu acum...deja incearca sa danseze ca Michel Jackson.
Cu alaptatul n-am masat si n-am pregatit nimic,a venit de la sine.doar ca al meu era fomist si parca nu-i ajungea cit aveam eu.n-a durut absolut deloc...a fost grozav sentimentul si chiar mi-a parut rau ca de la 4 luni nu am mai avut cit ar fi trebuit si urla mereu de foame pina am cedat si am bagat formula.n-a fost rau nici asa ca dormea toata noaptea,dar depinde la fiecare, cum are norocul.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
18 sapt
adarev spune:
Aruba, Ioana aparatoarele sunt din silicon si se aplica pe san, iar copilul trage din ele. Credeti/ma ca pentru mine a fost cea mau trasumatizanta experienta. Durerule alea nu o sa le uit niciodata. Sper ca acum sa nu maipatesc asa si ma duc cu tot ce-mi trebuie la spital, adica crema si apratoare.
Ada
IIuli spune:
ioana, ai dreptate, chiar ca scriem de parca ne plateste careva, dar e tare bine pe forumul asta ca avem toate aceleasi griji/preocupari etc. eu simt ca plictisesc pe ceilalti daca vorbesc prea mult despre sarcina si alte chestii de genul asta, plus ca daca ma ia gura pe dinainte si zic ceva de fata cu prietene care au copii imi fac capul calendar de sfaturi si de "asa sa faci cum spun eu ca asa e bine" ca ajungem invariabil sa ne certam. asa ca e bine ca vorbesc despre gravideala cu voi si in rest sunt si eu o persoana cu preocupari obisnuite si toata lumea e multumita
nu mai stiu cine mi-a raspuns din greseala despre secretii, nu am intrebat eu, dar oricum e bine de stiut.
muraturica, sa te distrezi la nunta si, daca nu merge si nu merge, zici ca nu te simti bine si te duci la culcare (acum avem scuza pentru orice, cred ca e singura perioada din viata cand nu are nimeni dreptul sa ne judece pentru ce facem sau nu facem).
eu de exemplu am stat iar azi acasa - am lucrat vreo doua ore dimineata, apoi m-am pus frumos la calculator si am rspuns la mailuri unor prieteni, apoi am facut un sos pesto cu paste penne si acum mi se coace o turta dulce in cuptor , abia astept sa o mananc cu laptic. am insa o pofta de mancaruri ceva de speriat - bine, mi-e pofta numai cand ma gandesc la ele, dar abia daca gust din ele cand sunt gata. maine o sa fac supica de rosii cu perisoare de gris si pastrav umplut, iar pentru duminica - am musafiri - o sa fac o tarta de cioco, poate niste briose si un quiche cu somon. wooooow, ce pofta mi s-a facut
14+ Mihai
Daconst spune:
Dureri ai in momentul in care faci rani,dar daca ai grija si te invata cineva cum sa scoti si sa bagi sanul in gura,nu ai probleme.
Pe mine m-a invatat moasa cind scoteam sfarcul sa bag intai degetul mic in gura la bb...deschideam cumva gurtia cu degetul si apoi iesea sfarcul lejer.daca tragi direct,faci rani si e mai greu apoi ca pina se vindeca,suferi.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
18 sapt