Mamici, tatici, cu copii mai mari-ceva sfaturi?(2)
Raspunsuri - Pagina 13
Kitty spune:
Adinag , imi pare rau ca m-am exprimat nepotrivit, in mintea mea nu a sunat urat. Copiii care sunt crescuti doar de mama(sunt doi frati, fata si baiat) sunt cei cu rezultatele cele mai spectaculoase din grup, tocmai am aflat in aceasta seara ca baiatul a luat locul I pe judet la olimpiada la chimie, dupa ce luase locul II la fizica. Iar fata, la 16 ani a avut prima expozitie personala de pictura. Asa ca toata admiratia pentru felul in care au fost crescuti, cu mult efort, de mama lor.
Gabi_K spune:
Kitty, rezultatele de la scoala nu au legatura nici cu provenienta copilului, nici cu grosimea portofelului. Al meu e locul II in clasa, il cresc singura, pe un singur salar de nimic. Cel care e inaintea lui, e tot un baiat dintr-o familie destramata.
Pe mine m-a deranjat un pic faptul ca (aici nu ma refer strict la tine, ci in general) multi parinti ne trateaza copiii ca fiind o "alta categorie". Ce chestie, in multe familii doar un singur parinte invata cu copilul, rar mai vezi unde se face cu schimbul. Deci din pdv al lectiilor copilul meu nu are nici un dezavantaj fata de un copil care provine dintr-o familie adevarata si numai mama sau numai tata invata cu el.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
Gabi_K spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana GAbi_k, de cand nu am mai vorbit! La filologie nu se mai face matematica din clasa XI. E mai greu sa inveti in particular mate pentru politehnica sau eventual ASE. La socio-umane se face mate pana in clasa XII-a, nu se da la bac, insa iti poti permite ASE. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
si sa fim din nou ON-TOPIC, la stiinte economice avem studenti care au terminat filologie. Fac mate in anul I, fac si statistica, dar se descurca cumva. Eu totusi mi-am indrumat copilul spre un profil real, sa vedem unde reusim sa intram Ar putea si pedagogic, dar nu il tenteaza:( El ar fi vrut la liceu de arta, la muzica, dar cand a vazut ca la admitere nu se cere un solo de metallica, ci chitara clasica si preclasica, parca i-a mai pierit cheful
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
szivarvany spune:
(Gabik, la noi la liceul de arte e din pacate jale, nu se fac materiile decat cele de profil si atat, doar atat :((( )
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
Kitty spune:
Chiar imi pare rau ca s-a inteles in acest fel, eu chiar asta incercam sa-mi exprim dezaprobarea fata de generalizarile si ideile preconcepute despre "copiii din ziua de azi", "adolescentii din ziua de azi"....si alte categorii care sunt in general catalogate cu usurinta.
Eu sunt un copil crescut de la 9 ani de un singur parinte natural (mama mea a murit), sora mea din a doua casatorie a tatalui meu a fost crescuta doar de mama ei de la 8 ani, in nici un caz nu as judeca in felul acela.
Exemplul pe care l-am dat cu acei copii straluciti a fost admirativ si tot in scopul de a demonta acele generalizari. Si daca i-as fi considerat "o alta categorie" i-as fi considerat o categorie mai de laudat.
Si nu, nu reusiti sa ma convingeti totusi ca nu faceti un efort mai mare, voi, parintii care cresteti singuri un copil sau mai multi. Intotdeauna cand ma simt obosita sau descurajata si citesc cate o postare plina de optimism si de culoare de-a voastra, mi se face rusine si ma mobilizez.