probleme cu Casa de Pensii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_21

daca intrebarea pusa pe e-mail era : cum pot sa imi ridic pensia daca nu sunt in tara ai fi aflat rapsunsul si nu ai fi avut nici o problema cu casa de pensii.

Mama primeste pensia pe card, nu o ridica de nicaieri.

Nu inteleg raspunsul tau...scrie clar in lege cum poti sa iti ridici pensia...prin mandatar. Problema ar fi fost aceeasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Eu spuneam de apostilarea unui document facut in Suedia !(adica s apui apostila in romania pe un document eliberat in Suedia!)

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Aha, eu asta nu pricep atunci...cine pune apostila asta?

Daca fac actul in suedeza, la notar, e nevoie de apostila?

Mi se pare super alambicat, nu am apostilat niciodata nimic asa ca aveti rabdare sa imi explicati pasii .

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Mihaela,intreaba la primaria din orasul tau!Sau chiar notarul in fatza caruia se face declaratzia!

Stiu de la Andrea(helbi)ca ea apostila la primarie!Dar vorbim de Germania!Noua ne-au trebuit toate documentele apostilate,deci nemtzii ...cunosc termenul!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

apostila inseamna stampila tarii in care locuiesti pusa pe un document pe care il prezinti in alta tara. ( e vorba de tari care se recunosc reciproc , adica au tratate semnate in sensul asta ).
asta vor cei de la casa de pensii. o stampila.

Mergi la inceput

Da, am sa ma duc la notar. Multumesc de raspunsuri, m-am mai luminat putin .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intrebarea este mai simpla. Autoritatea romaneasca nu te crede pe cuvant. Ei au nevoie de un act original autentic in limba romana care se numeste imputernicire. ca sa fie autentic trebuie sa fi autentificat de o institutie care se numeste notar. Notarul suedez nu autentifica continutul in limba romana a unui act decat daca este tradus autorizat. Nu este vorba de autentificarea hartiei in sine ci a continutului acelui act a ceea ce scrie acolo.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:

Eu spuneam de apostilarea unui document facut in Suedia !(adica s apui apostila in romania pe un document eliberat in Suedia!)

Dana

Aha, eu asta nu pricep atunci...cine pune apostila asta?

Daca fac actul in suedeza, la notar, e nevoie de apostila?

Mi se pare super alambicat, nu am apostilat niciodata nimic asa ca aveti rabdare sa imi explicati pasii .

Mihaela,intreaba la primaria din orasul tau!Sau chiar notarul in fatza caruia se face declaratzia!

Stiu de la Andrea(helbi)ca ea apostila la primarie!Dar vorbim de Germania!Noua ne-au trebuit toate documentele apostilate,deci nemtzii ...cunosc termenul!

Dana

In Suedia numai notarii publici pun apostile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Atunci notarul itzi pune apostila si...voila!!!!

pai daca tu stii ca notarul pune apostila...nu intzeleg nelamurirea!Totul e ca autoritazile romane sa-tzi recunoasca imputernicirea!Succes!

Dana

Mergi la inceput

Citat:

Atunci notarul itzi pune apostila si...voila!!!!

pai daca tu stii ca notarul pune apostila...nu intzeleg nelamurirea!Totul e ca autoritazile romane sa-tzi recunoasca imputernicirea!Succes!

Dana

Nu stiam Dana, m-am uitat pe net sa vad cine apostileaza aici si acum am aflat . Nelamurirea era ca habar nu aveam de unde sa incep...m-ati lamurit voi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alexia_21

apostila inseamna stampila tarii in care locuiesti pusa pe un document pe care il prezinti in alta tara. ( e vorba de tari care se recunosc reciproc , adica au tratate semnate in sensul asta ).
asta vor cei de la casa de pensii. o stampila.

Multumesc, am inteles acum.

Mergi la inceput

Marius am inteles. Am sa iau legatura cu un notar sa vad ce spune el. Daca pot face in romana e minunat. Daca nu, am sa fac in suedeza si am sa traduc in romana. Parca la Bucuresti era ceva firma...am sa ma interesez. Multumesc.

Mergi la inceput