probleme cu Casa de Pensii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca mama ta ar fi in Romania ar merge la un notar cu matusa ta sau persoana care sa o reprezinte si ar face acea hartie prin care ea (mama ta) ii acrda drept legal de reprezentare matusii tale. matusa ta cu aceatsa hartie dovedeste ca are drept sa ridice acea adeverinta sau orice altceva de la casa de pensii. Dar mama ta nu e in Romania in timp ce matusa ta este. Asa ca mama ta face aceast hartie acolo dar ea trebuie cum sa zic supralegalizata sau autentificata pt autoritatile romanesti pt ca cei care autentifica actul mamei tale nu sunt romani, actul nu este emis de o autoritate romaneasca recunoscuta. Aceasta este defapt partea de "legatura" de autenticitate intre emitent (nonroman) si institutia romaneasca.
Offf ce alambicat este sa explic.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Pai eu asta nu pricep...ce are pensia cu adeverinta? Ei cer o mandatare pentru ceva ce nu scrie in lege. Nu vad sa scrie in lege ca adeverinta se elibereaza personal. Asta mi-e nedumerirea...desi scriam mai sus ca inteleg...dar nu mi-e clar.

Cred ca ei prin pensie inteleg si cuponul, nu doar banii.
Banii intra automat pe contul de card, si prin impunerea obligativitatii ca titularul sa ridice cuponul, isi iau o masura de siguranta ca titularul nu a decedat.
Daca titularul nu-si ridica cuponul timp de trei luni (cred), posta il returneaza, si ei sisteaza varsarea pensiei in cont. Ca sa o primeasca pe perioada din urma, trebuie sa faca cerere la casa de pensii.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Usch! Adica acel cupon trebuie ridicat de undeva? Asta nu stiam, mama nu mi-a zis nimic...deci e clar ca daca imputernicirea nu va fi buna, ii vor sista pensia...ea merge acasa numai in iunie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mihaela,autoritazile romane pot sau nu ,sa-tzi accepte declaratzia aia facuta in fatza notarului!

De aceea cel mai indicat(pentru a evita un refuz)este imputernicicea facuta la ambasada!

Eventual luatzi legatura cu casa de pensii si vedetzi daca accepta declaratzia in fatza notarului suedez!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Daca mama ta ar fi in Romania ar merge la un notar cu matusa ta sau persoana care sa o reprezinte si ar face acea hartie prin care ea (mama ta) ii acrda drept legal de reprezentare matusii tale. matusa ta cu aceatsa hartie dovedeste ca are drept sa ridice acea adeverinta sau orice altceva de la casa de pensii. Dar mama ta nu e in Romania in timp ce matusa ta este. Asa ca mama ta face aceast hartie acolo dar ea trebuie cum sa zic supralegalizata sau autentificata pt autoritatile romanesti pt ca cei care autentifica actul mamei tale nu sunt romani, actul nu este emis de o autoritate romaneasca recunoscuta. Aceasta este defapt partea de "legatura" de autenticitate intre emitent (nonroman) si institutia romaneasca.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Adica noi facem aici imputernicirea, in romana. O ducem la un notar suedez care isi pune semnatura si parafa ca e autentica. Apoi o trimitem in Ro si acolo matusa mea merge la un notar public care o supralegalizeaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Sisteaza plata nu dreptul la pensie, dar daca nu are nevoie de bani in perioada asta, nu-i nici o problema. O sa-i primeasca, dar cu intarzere de 2-3 luni de la depunerea cererii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Categoric nu o vor accepta. Doar daca este tradusa autorizat si reautentificate toate actele (suedeza autentic, traducere autorizata in romana si autentificata traducerea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:

Adica noi facem aici imputernicirea, in romana. O ducem la un notar suedez care isi pune semnatura si parafa ca e autentica. Apoi o trimitem in Ro si acolo matusa mea merge la un notar public care o supralegalizeaza?

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Nu Mihaela,nimeni niciun notar nu face as aceva!Ori e direct apostilata de notarul emitent sau ma rog alta instuitutzie care se ocupa cu asa ceva ,ori se face imputernicirea direct la ambasada!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Sisteaza plata nu dreptul la pensie, dar daca nu are nevoie de bani in perioada asta, nu-i nici o problema. O sa-i primeasca, dar cu intarzere de 2-3 luni de la depunerea cererii.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Multumesc, e o varianta si asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

In imputernicire trebuie sa treceti datele de identificare ale matusii, nume, prenume, adresa, CNP, seria si numarul actului de identitate, si precizarea amintita.
La fel pentru mama ta.

Mergi la inceput

Citat:

Categoric nu o vor accepta. Doar daca este tradusa autorizat si reautentificate toate actele (suedeza autentic, traducere autorizata in romana si autentificata traducerea).

da, am inteles acum. E complicat cu traducerea din suedeza in romana...

Mergi la inceput