Bobocei de Sept-Oct 2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 15
stella87 spune:
Andreea, mersi pentru info, luni cand merg la eco o sa-mi intreb doctorita daca e cazul sa iau si eu vitamine:)
Eu pap asa mult, pt ca am o senzatie de slabiciune cand mi se goleste stomacul. Adica, daca as manca dimineata la 9 un bol de cereale cu lapte, eu la ora 12 as canta de foame
Ieri de exemplu am mancat la pranz o mancarica de orez cu conopida si pui pe la 12 juma, dupa care, pana in 4 mancasem asa pe fuga vreo 4 prajituri magura. Ei bine, la ora 4 ma luase ameteala de foame, a trebuit sa-mi mai iau un sendvis ca sa rezist pana la 6 la munca. Eu aveam problema asta si inainte sa fiu insarcinata, daca ma lua foamea, ma lua cu ameteala, cu rau... Dar nu mancam atat ca acum. Ar trebui sa precizez ca sunt si destul de slaba, la 1.60 aveam 45 kg, acum am 48, de cand cu sarcina am pus 3 kg![]()
Poate am si eu nevoie de vitamine. Peste zi mai bag si un mar, o banana si dulciuri, pe langa cele trei mese. ![]()
11+
stella87 spune:
Mirabela, o sa-mi achizitionez si eu o sacosa incapatoare
Pai viitorul meu sot e uimit ca eu care inainte gateam o data la doua saptamani, acum imi prepar de vreo doua ori in timpul saptamanii cate ceva, iar in weekend gatesc si de doua ori, daca ramanem acasa :)
Ps, pe 10 martie o sa devina sot cu acte in regula ![]()

11+
Mirabelac spune:
Eu la prima sarcina nu am luat primele 3 luni dar si analizele erau ok, acum mi-a iesit usoara lipsa de fier si mi le-a dat. Am citit la Elevit ca previne malformatiile prin acidul folic si b-urile care le are dar si combate greturile - tot b-urile. Acum depinde si de alimentatie, cine mananca fructe si legume, salate, etc. nu ar trebui sa ia, abia din trim. II ar fi nevoie de o suplimentare cand bb incepe sa creasca mai mult. Acum e si perioada asta de iarna mai saraca in vitaminele din alimentatie, probabil de asta ni se recomanda.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
10 sapt.
corinuka_g spune:
buna ziua din nou!
v-am vazut vorbind despre medicamente, o sa-mi dau si eu cu parerea, fiind in domeniu mai stiu una-alta:
metoclopramidul nu est indicat in sarcina! medicii il prescriu pentru ca n-au alta alternativa si doar n-o sa zica dom' profesor/doctor/docent sa beti ceaiuri sau alte leacuri babesti..daca stiu ca un medicament e interzis in arcina si mai si scrie acest lucru, apai eu nu-l iau!
femibion si elevit sunt vitamine care se administreaza in sarcina..unii medici zic sa le iei oricum, altii in functie de rezultatele la analize si carente...stiu dr care daca analizele sunt bune nu prescriu vitamine veci! femibionul e mai nou, mai "la moda", are in compozitie acid folic sub forma de folati, forma proprie organismului (acidul folic devine activ doar dupa transformarea lui in folati), elevitul este un complex de vitamine, minerale si oligoelemente...nu exista o logica de ce s-ar prescrie unul sau altul..
acidul folic se poate lua din perioada de preconceptie, e foarte imporatnt in special in dezvoltarea tubului neural al lui bebe..
no-spa se prescrie pentru dureri si contractii..se mai poate lua scobutil, cand no-spa nu-si face efectul..eu am luat 3/zi, indiferent daca durea burta sau nu..acuma iau doar cand doare..
magneziu+b6, dupa cum s-a mai scris ajuta la relaxarea uterina si la disparitia durerilor si contractiilor..
progesteronul (utrogestan, arefam, duphaston) se iau pentru sustinerea sarcinii..in general se dau la sarcini obtinute prin RUAM, cand au mai existat pierderi de sarcini, cand apar sangerari, etc...sunt femei care neavand probleme, care au valorile hormonale in limite, n-au avut niciodata nevoie de progesteron...
de asemenea stiu ca acid folic, femibion, aspenter, magne b6, cetebe se prescriu pacientelor cu mutatii genetice..
la final am si o rugaminte..as dori sa va rog sa-ncetati cu "am greturi deci sarcina e in evolutie"...am mai vorbit azi o data despre asta si de atunci au mai fost 2 posturi in care a aparut acest lucru...ganditi-va putin la noi, cele care n-avem greturi si ne-ntrebam zi si noapte daca totul e ok (eu cel putin nu dorm de cateva nopti)...stiu ca sunteti incantate ca totul e bine, e si normal, dar suntem la inceput, invatam una de la cealalta...eu desi am o varsta sunt la prima sarcina si ma iau dupa simptomele si trairile altora..or daca eu tot citesc ca-i normal ce eu n-am la ce sa ma duca gandul??..fara suparare 
o zi faina!
7+ Multumesc Doamne!
tzitziri spune:
Cornuka,'am greturi deci sarcina e in evolutie' NU are ca revers 'nu am greturi deci sarcina nu e in evolutie'.
Dupa mine singura certitudine e oferita de o ecografie si/sau analiza BHCG in sarcina mica (desi cred ca si aici e discutabil). Nici greturile nici alte simptome nu ofera informatii sigure, ci pot doar da sperante sau din contra mamicilor.
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
10+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
danageodoiu spune:
Corinuka, multumim de informatii, se pare ca fiecare medic are varianta lui de prescris medicamente.
Legat de greturi, am mai zis si alta data: la prima sarcina n-am avut deloc si am fost o fericita din punctul asta de vedere, celelalte mamici ma invidiau. Dar niciodata nu mi-a trecut prin cap ca sarcina n-ar fi bine. Am avut o singura idee in cap, ca sa stau linistita intre ecografii: atata vreme cat nu am sangerari, totul e ok!
Asa ca bucura-te ca n-ai si nu mai fi influentata de senzatiile altora.
Ce n-as da sa n-m greturi acum, e crunt, eu eram convinsa ca scap si de data asta, dar se pare ca organismul meu reactioneaza altfel...Si eu amnanc destul de mult, sper sa nu iau foarte mult, ca mie mi se pune doar pe coapse si fund..si cresc si cresc, desi am inceput doar de la 55 kg, deja se vad 1-2 in plus..si mai urmeaza!!!!
Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
9+ ticker pe graviduta
Tzuki spune:
salutare
va citesc din umbra de ceva vreme, pana la urma mi-am luat si eu inima in dinti sa scriu...
asteptam barza pt a 3-a oara, avem acasa 2 nazdravani - unul de 4 ani jumate si unul mai mititel, de 1 an si 9 luni. entuziasmul insa e la fel de mare si asteptam cu nerabdare sa umplem casa cu inca un sufletel
, care se pare ca va veni in jur de 19 septembrie (UM 8 decembrie, insa ovulatia a fost intarziata cu cca o saptamana).
greturile nu m-au ocolit nici pe mine, au fost si la celelalte 2 sarcini, asa ca nu puteam spera ca de data asta scap; sper insa sa nu mai dureze asa mult.
ref la sarcina in evolutie si greturi...din pacate eu sunt aia care rastoarna mitul. inainte de aceasta sarcina am avut o sarcina care s-a oprit in evolutie la 6s si 4 zile. eu si cu medicul meu am decis sa lasam lucrurile sa se rezolve singure, adica sa se elimine in mod natural. au durat 3 saptamani fix pana cand s-a declansat hemoragia. in tot acest timp am avut simptome de sarcina, sani tensionati si greata non-stop. in paranoia mea de atunci inca mai speram sa se fi inselat cei 2 medici care m-au vazut si totusi sa fie bine. n-a fost, din pacate
.
prin urmare, disparitia subita a simptomelor ar putea fi un semn ca nu e ceva in regula cu sarcina. insa persistenta lor nu confirma ca totul este ok (asa cum mi s-a intamplat mie).
am prietene care au avut sarcini perfecte si copiii perfecti fara sa aiba niciun fel de disconfort in sarcina. eu n-am avut norocul asta, uff!
edit: scuze de mesajul asta dezlanat, hatzan la carut in timp ce scriu :)
danageodoiu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui stella87 Ps, pe 10 martie o sa devina sot cu acte in regula ![]() 11+ |
Feicitari Stela, sa fie intr-un ceas bun, sa aveti o familie fericita, implinita si sa aveti tot ce va doriti!
Ma bucur cand vad ca sunt si mamici tinere, mi-as fi dorit si eu sa am deja copilasi mari, dar fiecare cu drumul lui in viata.
Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
9+ ticker pe graviduta
stella87 spune:
Tzuki, in primul rand bun venit in gasca
Avem aceeasi UM- 8 dec
Eu sunt una din panicatele, care nu prea mai are simptome si ceea ce ai zis tu m-a nelinistit. Imi pare rau pt sarcina ta oprita in evolutie, dar te felicit ca ai deja doi copilasi si inca unul pe drum
. Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!
As vrea sa te intreb, daca nu sunt indiscreta, cand sarcina ta era oprita din evolutie, cum arata uterul la exterior? Pt ca teama mea e cauzata de faptul ca de vreo cateva zile parca nu-mi mai creste uterul, nu mai e asa ferm, bine, poate ca doar imi imaginez, sunt la prima sarcina si nu stiu cum se transforma in primul trimestru totul din pct de vedere fizic.
In fine, greturile mele cand vin, cand pleaca, sanii ii am tari, fermi, dar nu mai sunt chiar atat de durerosi. Sangerari nu am, dar mentionez ca ma tratez cu duphaston, pt ca am avut, si mi-au trecut. Nu stiu, ma cam tem, desi poate n-am motive. Si sunt programata la eco abia luni :(
si ultima oara l-am vazut pe bebe acu vreo doua sapt
11+
stella87 spune:
Dana, multumesc mult!
Am 25 de ani, la fel si viitorul tatic, si amandoi ne-am dorit sa nu mai asteptam
Inainte sa-l cunosc pe el, teoretic, intre 27 si 30 as fi vrut sa am primul copil, dar el m-a "grabit" un pic, fiind foarte familist de felul lui
iar eu mi-am dat seama ca el e omul potrivit si la momentul potrivit
11+