Bobocei de Sept-Oct 2012 (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

wow bobisor ce complicat!!! eu i-am anuntat verbal ca mi-a reusit fiv-ul si de atunci ii tot anunt cu concedii medicale
le-am spus ca sarcina asta e pentru mine toata viata mea: bani de-un fiv nu mai am, timp nu mai am, asa ca tre' sa am grija sa nu se-ntample nimic..si daca dr mi-a zis sa stau in pat si mi-a dat medical eu asta am sa fac...mi-au zis ca e ok atata timp cat le-aduc concediu medical..sa-si recupereze banii de la CAS..

7+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Dana multumesc, la prima sarcina am stat de la 5 sapt numai in pat, imi lasa sotul mancarea langa pat, la baie ma duceam doar cand era neaparat nevoie... ce sa-ti mai spun, a fost pt o cauza nobila, asa ca am uitat repede... e mai rau cand te lupti cu o boala, insa cand e pt bebe le faci pe toate. De asta nu am avut curaj pana acum sa incerc din nou, acum insa ne-am mutat si noi si am zis sa incercam, cum o vrea Dzeu.

Corina eu sunt in aceeasi situatie ca tine , si prima data a fost la fel, in sensul ca dr mea e la spital unde are echo 2d si la cabinet tot 2d, imi face cand ma duc la control dar ma trimite la un dr cu care ea lucreaza unde are echo 3-4d, preturi rezonabile. Asta doar pt echo.

Irene bine ai venit, eu iau acum 3 no-spa pe zi, de fapt iau Spaverin care mi se pare mai bun, nospa pare apa de ploaie.

Mihaela si eu tot mai mult dupa-amiaza am greturile.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006) 10 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Fetelor, si eu sunt din categoria "mi-e rau non stop dar nu vomit neam". Am mereu un nod in gat, nu pot bea apa, de ex, nu suport anumite alimente, dar nu vomit. Stiu ca nici la prima sarcina nu am vomat, dar uneori asa mi-as fi dorit, sa ma linistesc nitel. Bine, eu sunt genul care mai bine mor decat sa vars Sotul meu ma tot indemna sa imi provoc voma, dar numai gandul ... brrr... In fine.

De data asta e mai usor cu gretzurile, m-au mai lasat si vad ca sunt mai usoare oricum. Ma apuca mai ales serile, probabil ca sunt si mega obosta la orele alea, asa ca ma culc si gata. Din fericire dimineata imi este bine.

Mihaela - mie doctorul mi-a dat un medicament impotriva gretzurilor - se cheama aici PRIMPERAN - substanta este metoclopramid. Cica e safe in sarcina, si de fapt se da gravidelor cu stari foarte ... gretzoase Doi medici mi-au recomandat asta - eu nu credeam ca exista asa ceva de dat la gravidutze, la Robert m-au lasat aia sa sufar ca un caine si imi ziceau: "Cu cat va e mai rau, cu atat mai bine pentru bebe..." Deci nimic nimic - si ajung aici si zbang cu medicamentul. Desi in belgia greu se dau pastile, medicamente etc. Nu stiu daca are efect sau de data asta chiar sunt gretzurile muult mai light, am luat de cateva ori si mi-a fost bine. Insa incerc sa rezist fara.

Alte remedii de greatza ... eu nu am - la Robert nu a mers nimic, nici ceai de ghimbir, nici incercat sa rontzai, nici lamai, nici nik... pana nu si-au facut de cap, nu s-au lasat. Culmea e ca am uitat imediat dupa de m-am incumetat sa mai fac un bebe :D

Fetelor, cine e responsabil de actualizat listutza? Nu ma vaz pe acolo Sau trebuie sa o facem chiar noi, nou-venitele?

O zi buna !

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Sotul meu saracu a stat cu David de la 8 luni la 2 ani, asa ca are experienta, o luna i se va parea parfum.

Azi ma simt cam ametita, am inceput sa iau elevit, oare sa mai iau si acidul folic? Magne B6 mai pot lua, elevitul are si magneziu, am uitat s-o intreb pe dr. Voi cum faceti?

Am auzit ca angajatorul un an de zile iti pastreaza postul desi poti sta acasa pana la 2 ani. Ce stiti de asta?

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006) 10 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Mirabela, mie dr mi-a zis sa iau Femibion, No-spa si Metroclopramid. De Magne-b6 nici nu mi-a zis si chiar vroiam sa te intreb daca tu il iei la recomandarea unui dr. As lua si eu, daca ziceti ca mai taie din greata, dar pe prospect zicea ca tb luat doar daca sunt carente mari de magneziuAsa ca sunt in impas. La prima sarcina am luat doar Elevit si No-spa, fara acid folic, dar am auzit de fete care au luat si acid folic impreuna cu vitaminele. Cine sa mai inteleaga?

“Never, never, never, never give up.” W.C.

Mergi la inceput

Mi-a recomandat dr magneziu pt contractii insa b6 e bun si pt greturi. Oricum ar trebui intrebat dr, eu n-as lua asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

Simonix, se ocupa de lista anidaz (Adina) dar n-a mai intrat pe forum de ceva timp. am mai actualizat si eu o data de 2 ori, acum n-am mai fost pe faza. O sa vad daca reusesc azi.
Putem sa ne actualizam fiecare datele, intram pe contul comun sept.oct2012 si daca n-aveti parola o cereti ca suntem multe fete care o stim si v-o trimitem prin mesaj privat.

Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
9+ ticker pe graviduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna burticilor Azi am sofat pana la birou, cu instructorul langa mine, bineinteles Sper sa iau si eu traseul, sa scap de un stres

Fetelor, am vazut ca luati vitamine.. Magne b6.. Elevitul ce medicament e, ce contine? Mie doctorita mi-a zis ca fara vitamine in primul trimestru in afara de acid folic. Continui sa iau duphastonul, desi, slava cerului, n-am mai avut secretii maronii si nos-pa.. ma fac si eu ca uit sa-l iau :)) Dar acum, cand sofez, iau preventiv.

Mihaela, uite, sa stii ca si la mine greturile au fost dupa-amiaza si seara la inceput. In general, cand simteam ca ma ia oboseala la birou, veneau si greturile, iar drumul spre casa era ingrozitor. Ulterior, s-a inversat putin, adica ma luau greturile de pe la 11 dimi, iar la masa de pranz aveam impresia ca nu pot manca nimic, iar seara ma lasau.

Acum, fericita de mine, nu prea mai am greturi In weekend am avut putine, ceea ce m-a bucurat ca macar reprezinta un simptom si stiu ca e in evolutie sarcina Oricum maine implinesc 11 saptamani si cred ca ma mai lasa :)

Ce te-as sfatui sa faci e sa rontai covrigi si biscuiti d-aia varsati, fara arome. Astia mie imi taiau din greata si incepea sa mi se faca si putina foame. Am incercat sa ma gandesc la alimente si mirosuri de care sa-mi fie pofta, mai ales cand aveam greata aia oribila la pranz... si-mi luam de la cantina o mancare care cat de cat mi se parea apetisanta. Oricum, e bine sa nu ramai cu senzatia de stomac gol, ca vin greturile, ametelile, toate alea :)) Dar osa vezi ca incet incet trec.

Burticilor, ce voiam sa va mai intreb: voi in ce cantitate mancati in perioada asta? Eu de dimi, inainte s aplec am halit trei sendvisuri, inaitne unul imi era suficient. In plus, am vzut ca ma ia o foame teribila pe la 4 dupa-amiaza... dulciurile nu-mi mai ajung la ora asta, tre sa mananc cel putin un sendvis. Iar seara nu va mai zic:))) Nu mi-e teama ca ma ingras, presupun ca cere ala sau aia mica Dar mi-am dublat portiile de mancare :))) Mi-am facut si eu testul si a iesit fetita, desi eu in sinea mea cred ca o sa fie baietel

Va s-aveti o zi usoara si plina de bucurii

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Mie dr mi-a spus sa iau Elevit,acid folic,utrogestan ca am eu o problema si no-spa doar la durere.

Compozitie:
Elevit Pronatal este un produs ce poate fi administrat fara prescriptie medicala, reprezentand o combinatie optima de 12 vitamine, 4 minerale si 3 oligoelemente, corect dozate pentru necesitatile crescute din timpul sarcinii si alaptarii.
Un comprimat filmat Elevit Pronatal, contine vitamina A 1, 0800 mg, clorhidrat de tiamina (vitamina B1) 1,6 mg, riboflavina (vitamina B2) 1,8 mg, nicotinamida 19 mg, pantotenat de calciu 10 mg, clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 2,6 mg, biotina 0,2 mg, acid folic 0,8 mg, ciancobalamina (vitamina B12) 4 #65533;#318;g, acid ascorbic 100 mg, colecalciferol (vitamina D) 0,0125 mg, acetat de DL-a-tocoferil (vitamina E)15 mg, calciu 125 mg, fier 60 mg, magneziu 100 mg, mangan 1 mg, cupru 1 mg, fosfor 125 mg, zinc 7,5 mg.

Iar cat despre cantitatea de mancare...va dau exemplu la ceea ce am mancat eu ... dimineata un bol de lapte cu cereale,acum jumatate de ora un iaurt mare cu 3 covrigi si diseara vreau sa fac pizza si multaaaaaaa apa....sper ca nu am trezit pofte...

9s6z

Mergi la inceput

Stela fara numar la mancare! La servici imi iau o sacosa de mancare, sotul nu ma crede ca o si mananc, eu inainte beam cafeaua pe stomacul gol si mancam si pe la 13-14 uneori, de aia nu ma crede.

Acum rontai ceva cand ma trezesc, cand ajung la serviciu iar mananc (lapte cu cereale, un sandwich, etc.) pe la 12 pranzul, pana la 16 mai rontai ceva iar seara o masa consistenta pe la 18 iar pana pe la 20 ori rontai ceva ori ma obliga fi-miu sa mananc iar lapte cu cereale odata cu el. Dar dupa 20 nu mai mananc, nu vreau sa ma fac balena, la sarcina trecuta am luat 18 kile, noroc ca la 8 luni eram la fel ca inainte. Aaaa si portiile sunt destul de mari.

Mergi la inceput