Bobocei de Sept-Oct 2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
mlhaela spune:
Eu de cand am vazut cele doua liniute la test am inceput sa spun. Primii au fost parintii/ socri, apoi cativa prieteni mai apropiati. 5+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anaomaria/Anaomaria.jpg)
Anaomaria spune:
Buna dimineata, fetelor E cam inghetata floricica ca la noi iar a venit gerul.
Gaitica, la mine la prima sarcina a spus sotul la toata lumea imediat cum a aflat. Eu as fi vrut sa mai tin secret, ca asa zicea "lumea" sa astepti pana la 3 luni, dar el a fost atat de fericit, incat a spus tuturor. Pe de alta parte, tot o vorba din popor zice ca daca spui de la inceput multor oameni ca esti insarcinata, va iesi un copil vorbaret. Slava Domnului, Maria mea vorbeste de ma minunez de ea! Acum iar nu m-am ferit prea mult, dar nici nu am mai dat noi telefon sa spunem. Cu cine ne-am intalnit si ne-a intrebat, am spus.Doar la munca am fost mai reticenta, pentru ca abia m-am intors in oct din concediul de cresterea copilului. Dar, iar Slava Domnului, a fost foarte bine primita vestea.
Irene, si mie mi-a zis dr sa iau 2 No-spa pe zi, indiferent daca ma doare sau nu. La inceput am luat, dar acum ma mai fac ca uit.
MIhaela, si eu sunt cam in aceeasi situatie. Dimineata ma trezesc vesela si zambitoare, dar dupa-amiaza...jale. Am observat si eu ca mai ales acasa imi este rau. Daca mai ies pe undeva, parca mai uit. Dar daca nu, adorm cu ligheanul langa pat. Am greturi, dar n-am vomat niciodata. Din cate imi amintesc, la prima sarcina a fost mai bine din acest punct de vedere.
Eu la prima sarcina n-am facut dublu-test. Daca nu va insista dr, nu voi face nici acum.
Multumesc fetelor care au scris despre remedii pt constipatie. Voi cauta si eu prin farmacie siropurile de care spuneati.
Si o ultima intrebare: ati auzit de hotararea care intra in vigoare la 1 martie, cu tatii care tb sa stea o luna acasa cu bebe?? Mie mi s-a parut un privilegiu ca pot sa stau acasa si acum chiar sunt foarte suparata ca va trebui ca o luna sa ma duc la serviciu, sa dau peste cap tot programul. Voi ce parere aveti?
Va pup si va doresc o zi minunata si iertare pentru lungimea mesjului.
“Never, never, never, never give up.” W.C.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danageodoiu/danageodoiu.jpg)
danageodoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nu_mai_stiu tzitziri mi-ai mai descretit fruntea.Ma gandeam ca spune cu exactitate daca e ceva cu bb sau nu la dublu test...nu stiam procedura....insa daca imi amintesc bine o prietena de-a surorii mele i-au iesit toate rezultatele perfecte si bb totusi are sindromul Down. ![]() |
Ma ingrijoreaza ca inca sunt cazuri de sindrom down nedetectate in sarcina...rezultat bun la dublu test nu poate fi niciunul, pt ca in toate cazurile iti spune ca 1 femeie din nu stiu cate cu aceiasi parametri ca ai tai a nascut un bebe cu sindrom down...deci in orice caz este 1 sansa la un numar de femei, mai mic sau mai mare..inteleg ca a intrat intr-o categorie cu risc scazut, adica 1 femeie la un nr ff mare a avut bebe cu down si nu i-a mai facut amniocenteza.
De fapt amniocenteza e singura care poate detecta cu siguranta existenta bolii.
Asa ca nu putem sta f linistite in niciun caz...dar nici amniocenteza n-as face decat in cazul unei categorii cu risc ridicat.
Cel mai important mi se pare parametrul cu translucenta nucala a bebelusului, dar asta depinde si de medic si aparatura lui, cred..
Doamne fereste-ne pe toate de astfel de probleme!!!
Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
![](gravida.gif)
![](images/user_woman.png)
mlhaela spune:
Buna dimineata, fetelor, si va doresc o zi frumoasa! Si la noi e urat afara, dar din fericire nu a revenit gerul. Ma bucur, Ana Maria, sa aud ca nu sunt singura in situatia care nu vomita si ii e rau toata dupa-amiaza (nu ma intelege gresit, nu ma bucur ca ti-e rau, doar ca nu stiam daca e normal sa-mi fie tot timpul greata). Ceva remedii pentru starile astea nu sunt? Nu de alta, dar imi cam strica toata dupa-amiaza.
Da, am auzit de noua lege, mi se pare o prostie, mai ales daca mama alapteaza. Nu stiu exact ce se urmareste prin aceasta lege, probabil reintegrarea mamei la serviciu.Eu nu-mi fac probleme din acest punct de vedere, pentru ca oricum tati va merge in concediul de ingrijire al copilului.
Gaitica, cum de esti programata deja la eco? Noi avem aceleasi coordonate si mie medicul mi-a zis sa merg la 7 saptamani, ca sa putem monitoriza si activitatea cardiaca a lui bebe. 5+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danageodoiu/danageodoiu.jpg)
danageodoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui _Irene_ Rectific: DPN-23.10.2012 _ in asteptarea primei ecografii |
Bine ai venit Irene, felicitari pt reusita si sa ai o sarcina fara probleme!
Sa stii ca poti modifica orice mesaj postat, dai click pe semnul de pe bara de sus a mesajului sub forma unei foi de hartie cu un creion, modifici ce ai gresit si il trimiti iar.
Asteptam vesti bune de la ecograf!
Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
![](gravida.gif)
danageodoiu spune:
anidaz, te mai asteptam cu vesti!!!!
Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si 9+ ticker pe graviduta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
PaulaFrida spune:
Neata burtici
abia astept si eu sa merg la urmatorul eco in 12 martie
eu pot papa orice in afara de pui,mananc multe fructe,lapte,iaurt
greturi nu am,decat f.putin
Felicitari noilor burtici pe toate si va doresc o zii faina
Graviduta fericita 8+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corinuka_g/corinuka_g.jpg)
corinuka_g spune:
'neata burtici!
mai fetelor chiar ma faceti sa intru la idei..pai sunt singura fara greturi?? dar nimic n-am, nimic! de cand am aflat ca sunt gravi n-am experimentat asa ceva...spuneti ca greturile v-arata ca sarcina e in evolutie..pai eu cum apreciez chestia asta?
oricum stiu ca ceaiul de ghimbir e foarte bun pentru greturi, ia incercati!
am auzit si eu de hotararea ca taticii acasa o luna...o tampenie! va fi o harababura si o vraiste si cu zilele si cu actele, tu stai acasa, tu mergi la lucru, luna viitoare invers..offf ca la noi la nimeni!
irene bine-ai venit!!! sarcina usoara si aici i asteptam vesti bune de la eco!!!!
pupici, o zi faina! 7+ Multumesc Doamne!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Bob_Pixel spune:
Buna dimineata, bulinici!
Corina & Paula, nu va faceti griji daca n-aveti greturi, nici eu n-am avut la prima sarcina si bb era perfect sanatos. Intr-adevar o jena ici colo sau o gretosenie la 2 zile parca ar merge sa va mai linistiti grijile, dar o sarcina fara greturi e perfect valabila si normala.
Vad ca data de 12 martie e foarte populara pe aici, o sa umplem forumul de vesti bune. Din pacate pentru mine si restul curiosilor, sotul mi se incapataneaza sa fim "team green", adica sa nu aflam sexul bebelusului. Am tot incercat sa discut cu el, mai cu frumosul, mai cu ridicat vocea, dar e indaratnic rau! Ma tot santajeaza emotional ca "atata cerinta am si eu ca tata, atat pot sa cer si si sa primesc". Offf, ce mai hotoman am acasa!
Eram datoare cu un raspuns: am printat o Instiintare de pe internet la care am anexat o scrisoare de la medicul meu in care scria varsta sarcinii, am dus-o la receptie, am luat nr. de inregistrare si apoi am dus-o la Personal, unde fetele de acolo vor instiinta mai departe la Ministerul muncii, cred. Apoi voi fi chemata sa semnez nu stiu ce hartogarii, va zic cand le primesc. Eu vreau sa instiintez legal, ca sa pot beneficia de anumite drepturi, gen 16 ore lunare pentru analize medicale. De exemplu, pe 12 martie am morfo la ora 2 si o sa-mi iau liber, ca n-are sens sa vin la birou pentru 4-5 ore.
Bebe dragonel la bord !