Bobocei de Sept-Oct 2012 (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Gaitica, eu la prima sarcina am spus chiar si prietenelor mele cele mai bune pe la 13 saptamani.Acum am fost cumva constransa sa spun (mi-a fost si imi e foarte rau uneori), dar nu regret...depinde ce dispozitie ai tu. Eu am avut si mai am 'pitici', astept sa trec de primul trimestru sa rasuflu usurata, dar cred ca prietenilor le poti spune.
Eu la serviciu am anuntat de la 9 saptamani tot din cauza de rau..si au fost si perioadele alea cu viscol si urat si am incercat sa lucrez cat mai mult de acasa.Si am vrut sa inteleaga de ce ma menajez si sa nu imi faca probleme.

Andreea, dublul test e un test statistic, cu rezultate de multe ori fals proaste, care uneori te linisteste si alteori te pune pe jar.
Se face o eco unde se estimeaza dimensiunea sarcinii si translucenta nucala, se recolteaza sange in maxim cateva zile de la ecografie si se baga intr-un soft care spune cate femei cu parametrii tai (greutate, varsta, fumatoare sau nu, rasa, etc) au avut copii cu Sindrom Down sau Trisomia 18.E ceva foarte statistic si uneori tine nejustificat mamicile in stres....Eu totusi l-am facut si prima data si o sa il fac si acum.

Corinuka, eu am mers si in prima sarcina si o sa merg si acum in paralel la doi medici (particular si stat). La particular am asigurarea privata, dar si o doctorita pe care o am tare la suflet....iar la stat e doctorul cu care am nascut prima data, pe care il apreciez enorm, dar care nu e foarte indicat pentru gravide 'cu pitici' ca mine. Ca exemplu:am fost la confirmare de sarcina la 7 saptamani fix si m-a chemat la urmatoarea eco la 13 sapt. Eu nu pot rezista atat, asa ca ma duc si la privat pentru nervii mei proprii...

Cam atat...cred ca am mai uitat ce vroiam sa spun pe parcurs

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
10+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaitica78 spune:

Mersi tzitziri, mai vad eu cat mai pot astepta Parintilor si fratilor le voi spune de Paste cand voi merge la ei. Fiind la distanta nu imi este chiar foarte greu sa tin secretul, dar ce ma fac cu cei cu care am intalnesc zilnic ?? Mai vad eu pe parcurs cum stau lucrurile, daca imi este rau, daca incepe sa se vad burticuta, le voi spune

Si acum ca sa ne mai amuzam un pic, voi v-ati facut testul acela, de aici de pe site, sa vedeti ce o sa fie? Bineinteles ca nu cred in el, dar asa ca idee si amuzament... Eu l-am facut si zice ca o sa fie fetita . Chiar vorbeam cu sotul intr-o seara si ma intreba ce cred eu ca o sa fie, si i-am zis ca am un feeling ca o sa fie fetita si el zice "pai si eu cred la fel". An ramas masca, pentru ca de obicei barbatii isi doresc baietiei A fost un dulce.

pupici

6+

Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

lalu ma bucur ca te-ai linistit si felicitari pt bb nazdravan!

Gaitica succes maine la eco!Sa ne scrii!

Dana, sigur poti pune albastru de metil, ca si eu am probleme cu gatul si dr asta mi-a indicat.

Nu_mai_stiu e interesant ce a spus dr tau de apa, sa ma straduiesc si eu sa beau mai multa.

Legat de calendarul chinezesc de determinare a sexului la mine s-a potrivit si inca la 3 prietene...asa ca incercati spre amuzament.Lalu i-a vezi tu iti da tot baiat ca la eco!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Eu de cum am vazut 2 liniute pe test,am zis...Nu a fost genul ala sa dau tel,sa zic ca-s gravi.Dar f multa lume ma intreba "pe cand un bb" si le spuneam ca e pe drum.Nu m-am ferit pentru ca eu sunt de parere ca daca e sa se intample ceva,doamne fereste , se intampla oricum...

9s5z

Mergi la inceput

tzitziri mi-ai mai descretit fruntea.Ma gandeam ca spune cu exactitate daca e ceva cu bb sau nu la dublu test...nu stiam procedura....insa daca imi amintesc bine o prietena de-a surorii mele i-au iesit toate rezultatele perfecte si bb totusi are sindromul Down.

Sa ne fereasca DD pe toate de boala si sa facem bebei sanatosi,frumosi si pufosi

Anda,incearca sa bei 2l apa pe zi si lapte.Eu stau foarte prost cu laptele,nu-mi place de cand ma stiu,insa e foarte bine pt bb.

Uitam sa va spun ca mi/am facut si eu testul pe net si mie mi/a iesit ca o sa fac baiat.Ce o vrea Dumnezeu,sanatos sa fie...dar oricum moare curiozitatea in mine.Fiind primul bb nu am o preferinta.

9s5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

Buna fetelor,
M-am hotarat si eu sa intru in clubul vostru de pe acum, desi intentionam sa astept pana dupa prima ecografie, care o sa fie pe 1 martie. Sper ca atunci sa primesc cadou bataile a doua inimioare, avand in vedere rezultatul Beta HCG si faptul ca sarcina a rezultat in urma unui transfer de 2 embrionasi.
Pe scurt, povestea mea: dupa trei ani de incercari nereusite de a avea un bebe, investigatii peste investigatii, 3 IUI si 2 FIV-uri, saptamana trecuta am obtinut primul test de sarcina pozitiv. Si de atunci au inceput adevaratele temeri si ingrijorari: de ce ma doare burta? dar de ce nu ma mai doare? oare m-am miscat prea brusc? poate nu trebuia sa urc doua etaje pe scari si ar fi trebuit sa iau liftul. Si tot asa imi fac probleme din orice.
Citind cele trei capitole scrise pana acum din aceasta odisee am constatat ca si voi va confruntati cu aceleasi temeri si m-am mai linistit.
In cazul meu UM-21.01.2012, DPN-23 septembrie, cel putin asa mi-a iesit calculul in aplicatia de pe topicul FIV in Ungaria. In cazul in care vor fi gemeni termenul mai scade cu aprox. 3 sapt. Om trai si om vedea.
Inca nu am probleme cu constipatia, dar dr mi-a recomandat, in caz ca o sa am nevoie, sirop DUPHALAC (cred ca o lingurita pe zi); asta pentru a raspunde si eu la intrebarea legata de remedii impotriva constipatiei.
Voi ati avut in primele saptamani dureri asemanatoare celor menstruale? Eu am din cand in cand astfel de dureri, uneori destul de intense. Dr cu care am facut FIV-ul mi-a spus ca sunt din cauza ovarelor marite in urma stimularii, iar dr din Romania mi-a spus sa iau cel putin 2 No-spa pe zi, indiferent daca am dureri sau nu, ca sa evit contractiile. Si voua vi s-a recomandat asa ceva?
La voi cand au aparut primele simptome de sarcina: greturi, urinari dese, constipatie? La mine nu au aparut inca si nici nu tin neaparat, dar pt mine ar fi un semn ca sarcina evolueaza.
Corinuka: , ma tin scai dupa tine; cred ca mi-ai purtat noroc la FIV in Ungaria, pentru ca ai fost prima care a reusit dupa ce am intrat si eu pe topic.
O sa revin in curand cu noi intrebari si impresii.

_
in asteptarea primei ecografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

Rectific: DPN-23.10.2012

_
in asteptarea primei ecografii

Mergi la inceput

Buna Irene,bine ai venit si felicitari pentru sarcina!!! Sa dea DD sa ai in burtica 2 bebei sanatosi si sa ii strangi la pieptul tau in toamna.

Din cate cred eu,data probabila a nasterii la tine va fi undeva pe 27 octombrie...cu aproximatie.In concluzie ai 4saptamani si 3ziie medicul mi-a recomandat no-spa doar daca am dureri.Alti medici recomanda una pe zi obligatoriu.Cel mai bine e sa/ti asculti medicul,daca e unul bun ca stie el de ce iti da pastilutele.

In rest...nu-ti doresc decat sa ai o sarcina usoara pana la capat !!!

9s5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Irene bine ai venit!Si iti dorec din tot sufletul o sarcina fara probleme.Stiu ce simti, stiu cat de greu este dupa atata chin ...si eu prima sarcina am obtinut-o prin fiv.Eu nu am avut simptome de gravida si am avut dureri mari de ovar de intrebam mereu dr sa se uite bine sa nu fie extrauterina.Fara simptome si la inceput cu dureri si crampe am ajuns cu bine la termen.Durerile sunt poate mai accentuate la fetele care obtin sarcina prin fiv datorita stimularii ovarelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Felicitari fetelor care-au fost la eco si si-au vazut bebelasii dansand :).
Irene, eu astazi am implinit 6 saptamani de sarcina, dureri de burtica si de sani am avut de cand am descoperit sarcina, dar greturi am doar de vreo 3 zile.
Fetelor, chiar am vrut sa va intreb daca si la voi e la fel. Dimineata n-am nimic, de pe la 17.00 incep greturile, nu asa puternice incat sa dau afara, dar continue pana ma culc. Eu credeam ca trebuie sa-ti fie rau, dai afara si gata, iti reiei programul. Ciudat e ca doar cand ajung acasa incep greturile... :)).

5+

Mergi la inceput