despre fimoza si decalotare
Raspunsuri - Pagina 2
ANDREEA_23_ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bluel Asa am patit si noi, la 2 ani a trebuit sa-l decalotam la spital, dar, din fericire, am gasit-o pe Dna. Dr. Marcu de la Medlife care l-a "operat" manual , cred ca e cam singura care se mai pricepe la asa ceva....a durat cateva secunde, a usturat vreo cateva zile cand facea pipi si a fost super-marait, dar cam atat....Verisoara mea din Sibiu imi spunea ca pe al ei baietel l-au operat cu adormire totala si avea nu-stiu-cate cusaturi, nu imi dau seama cum Vad ca nu esti din Bucuresti si nu stiu ce varsta are baietelul tau, dar, daca nu resusesti altfel (am mai auzit de tot felul de creme, dar la noi nu a mers), poate gasesti timp sa veniti in Bucuresti la Dna. Marcu. avem o crema speciala dar din pacate nu prea da rezultate |
Printesa01 spune:
draga mea, Baietelul meu are 3 ani si jumatate si nu este decalotat complet.
mai sunt si pediatri care se uita stramb si ma comenteaza,vis-a-vis de aceasta pb.
Stiu ca in alte tari se recomanda o crema (echivalentul Elocom-ului de la noi) + decalotare de 2 ori pe zi. Rezultatele apar uneori dupa cateva luni. La noi se recomanda chirurg cu anestezie, sau fara. Stiu suficiente cazuri in care s-a facut aceasta "operatie" pt ca ulterior sa se lipeasca pielicica la loc.
Dupa ce am cerut mai multe pareri(de la medici) si am intrebat si fetele din alte tari (mai civilizate),eu am luat decizia ca, atata vreme cat in realitate nu are nici o pb: adica nu il usutura,nu face vreo infectie s.a., sa nu intervin decat cu desfacut atat cat permite,si spalat cu apa (fara sapun).
p.s. La baietelul cel mare (5 ani), la 1 an era decalotat. cum pe amandoi i-amcrescut tot eu, as zice ce e o chestie care tine de anatomie, nu de indemanarea vreunuia dintre parinti.
Succes in luarea unei decizii
inapreda spune:
Si eu as spune sa lasi putza baietelului in pace pentru ca natura sa-si vada de treaba.
andabeji spune:
buna ziua,
Andreea ai scris undeva ce varsta are baietelul tau? atata timp cat este un pic decalotat cat sa treaca pipi e ok..pana in 2,3 ani..abia mai tarziu daca nu se decaloteaza ar trebui consultat un chirurg si in nici un caz pediatrul..daca se inroseste..spala zona si pune compresa cu rivanol si vezi daca cedeaza in cateva zile..INSA daca se inroseste/se umfla...inseamna ca se aduna branza(smegma) in portiunile unde inca mai este prinsa pielea si crede-ma nu vrei sa lasi asa. deci mergi la chirurg cu trimitere, doar acest medic este in masura sa traga de cuc si sa vada ce anume trebuie facut.medicul pediatru nu poate recomanda operatia..sanatate
diana_jors spune:
Alex are aproape 5 ani, si s-a decalotat de la mama natura in ultimele vreo 2-3 luni, nici nu stiu exact cand, ca nu il verific prea des, mai ales ca de ceva vreme face baie singur din cate am citit eu, doar pe la noi se practica decalotarea manuala, si ca un mare procent dintre baieti se decaloteaza natural pana pe la 5 ani, iar din cei care raman, un mare procent in adolescenta. Abia atunci ar fi rost de intervenit.
Noi se pare ca ne-am incadrat in prima statistica
Eu as zice sa il lasi in pace...
Edit: intr-adevar, lucrurile stau altfel in caz de infectii, inrosiri, umflaturi etc. Noi n-am avut probleme de acest gen.
lally75 spune:
Buna ziua!Sunt si eu mamica a 2 baietei,unul de 10 ani si celalalt de 2 ani;baietelul meu cel mic are fimoza si medicul pediatru mi-a recomandat sa il operez ,dar nu stiu ce sa fac.Cu cel mai mare nu am avut probleme pentru ca de la prima vizita la pediatru de dupa nastere ,i-a desfacut pielicica medicul pediatru manual si nici nu a plans.
ANDREEA_23_ spune:
citat din mesajul lui andabeji buna ziua, Andreea ai scris undeva ce varsta are baietelul tau? atata timp cat este un pic decalotat cat sa treaca pipi e ok..pana in 2,3 ani..abia mai tarziu daca nu se decaloteaza ar trebui consultat un chirurg si in nici un caz pediatrul..daca se inroseste..spala zona si pune compresa cu rivanol si vezi daca cedeaza in cateva zile..INSA daca se inroseste/se umfla...inseamna ca se aduna branza(smegma) in portiunile unde inca mai este prinsa pielea si crede-ma nu vrei sa lasi asa. deci mergi la chirurg cu trimitere, doar acest medic este in masura sa traga de cuc si sa vada ce anume trebuie facut.medicul pediatru nu poate recomanda operatia..sanatate |
ANDREEA_23_ spune:
citat din mesajul lui lally75 Buna ziua!Sunt si eu mamica a 2 baietei,unul de 10 ani si celalalt de 2 ani;baietelul meu cel mic are fimoza si medicul pediatru mi-a recomandat sa il operez ,dar nu stiu ce sa fac.Cu cel mai mare nu am avut probleme pentru ca de la prima vizita la pediatru de dupa nastere ,i-a desfacut pielicica medicul pediatru manual si nici nu a plans. |