S-a vandut Rosia Montana?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cei din zona vor lucuri de munca. Celor din alte zone ale tarii le da mana sa vrea peisaje, chit ca poate nu vor ajunge niciodata pe acolo.
Cum e mai bine? Referendum local, national sau de ce nu european si planetar. Cu cat te indepartezi de centrul actiunii cu atat nu prea mai conteaza.
Mie mi se pare de bun simt sa voteze cine e afectat (nu neaparat interesat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Cei din zona vor lucuri de munca. Celor din alte zone ale tarii le da mana sa vrea peisaje, chit ca poate nu vor ajunge niciodata pe acolo.
Cum e mai bine? Referendum local, national sau de ce nu european si planetar.
Anya

Referndumul, este o consultare directa a cetatenilor unei TARI, chemati sa se pronunte, prin vot, asupra unei chestiuni de o deosebita importanta pentru stat sau asupra unor probleme de interes general.

Deci referendum local sau planetar...

Chestiunea e importanta pentru STAT,nu pentru persoanele care nu au locuri de munca.Cei din Alba nu sunt singurele persoane din tara care nu au locuri de munca,jud Vaslui e pe primul loc...

Rosia Montana este un oras al Romaniei, iar resursele asisderea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmeutza spune:

la Rosia Montana, problema este mai complicata,la cum vad eu lucrurile.Acolo este un somaj de 80% si ani de zile, s-au tot trezit diversi activisti sa spuna ei ce vor localnicii, dar parerea adevaratilor moti nu s-a auzit niciodata, pana acum, la referendum.Chiar daca situatia din Vaslui poate e si mai rea, nu trebuie sa fim egoisti. Atata timp cat putem ajuta o zona, de ce sa n-o facem? pentru ca nu putem sa-i ajutam pe toti?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui zmeutza

.... pana acum, la referendum.

... nu trebuie sa fim egoisti. Atata timp cat putem ajuta o zona, de ce sa n-o facem? ?

Zmeutza,sigur ca poate parem asa:!E vorba doar de proiectia personala a unora!!

Cu referendumul cred ca o lamuriram mai sus-desi e dezaprobat mesajul : NU E REFERENDUM, E BASISCIADA!!basisciada gandita pentru a fi acoperita de alegeri...eu sper sa se sesizeze cineva!!

Deci rationamentul e asa:oamenii aia II AJUTA PE UNII SA FIE FOARTE,FOARTE BOGATI SCLAVUINDU-I si devenind foarte,foarte saraci...

Deci,mai clar: EI isi scot BOGATIA din casa le-o dau lor SA II AJUTE SA IASA DIN SARACIA pentru care au venit.Ca doar nu de bogati au venit acolo!!De bogati ajutau la Vaslui,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
la Rosia Montana, problema este mai complicata,la cum vad eu lucrurile.Acolo este un somaj de 80% si ani de zile, s-au tot trezit diversi activisti sa spuna ei ce vor localnicii, dar parerea adevaratilor moti nu s-a auzit niciodata, pana acum, la referendum.Chiar daca situatia din Vaslui poate e si mai rea, nu trebuie sa fim egoisti. Atata timp cat putem ajuta o zona, de ce sa n-o facem? pentru ca nu putem sa-i ajutam pe toti?

Se vede de la o posta ca s-a deschis iar robinetul banilor publicitari de la RMGC, acum ca s-a pus de-un referendum.

Cateva luni de zile a fost liniste pe posturile de televiziune, si stranie coincidenta nici zmeutza n-a mai activat pe forum.
De vreo cateva zile iar au inceput televiziunile cu smiorcaielile "localnicilor" in reclame RMGC si hop, si mai stranie coincidenta, intra si zmeutzaa in sfarsit pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:

Pai in cazul asta mi se pare de bunt simt sa voteze la referendum si jumatate de Ungarie si de Serbie, pe unde vor curge cianurile scapate din iazul RMGC. Desi pe ei poate nu-i intereseaza deloc peisajul din Apuseni, cianurile vor otravi peisajele lor. Remember pestii morti din Tisa, cu cianurile de la Phoenix Baia Mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmeutza spune:

@capcaunul: sunt magulita sa vad ca ma urmariti sa vedeti cand comentez.Am mai urmarit acest forum, dar comentez doar cand am ceva de spus. Printre altele, sunt abonata la acest topic,pentru ca aici am mai discutat cu voi si pana nu s-a mai vorbit altceva, nici eu n-am avut nimic de spus. Si spuneam ca am discutat. Asa as vrea sa fie si de acum inainte, nu sa ne acuzam fara rost, doar pentru ca eu am alta parere.

In legatura cu Baia Mare, din cate stiu eu, acolo a fost un iaz de ses, dar la RM ar fi un iaz de vale, mult mai recomandat. Dar sa lasam asta. Nu inteleg de ce automat presupuneti ca s-ar intampla un accident. De ce sa nu presupunem ca nu s-ar intampla nimic grav? E chiar asa de greu? Pana la urma, cele mai multe accidente cu cianurile se petrec in timpul transportului, nu unde se extrage aurul!

Mergi la inceput

Citat:

Nu inteleg de ce automat presupuneti ca s-ar intampla un accident. De ce sa nu presupunem ca nu s-ar intampla nimic grav? E chiar asa de greu?
Pana la urma, cele mai multe accidente cu cianurile se petrec in timpul transportului, nu unde se extrage aurul!

Zmeutza,experta noastra in cianurologie,tocmai ca nu e greu sa RATIONAM exact de aia ne gandim la accidente!

Pentru ca nu ne-am nascut ieri, s-a observat ca trecerea timpului erodeaza materialele,trecerea timpului aduce miscari terestre sesizabile in timpul vietii noastre sau in timpul vietii copiilor nostri!!

Atunci, surpriza !Se intampla ce? Accidente!!

Si tot in urma rationamentului specific uman te gandesti-(sigur,daca vrei sau daca poti): ce implicatii are un accident,care sunt efectele?

Trecand de la rationament,la situatii concrete: o situatie noua in care la iazul de decantare a aparut ce?Un...accident!!(nu e unicul, e cel mai nou)

http://www.mentineromaniacurata.ro/main/finlanda-accident-ecologic.html

Ca sa nu o mai lungim aiurea,as vrea sa aflu de la expertii deghizati cine intretine ulterior acest iaz.Tot romanii din prea marea sau prea mica redeventa?

Mergi la inceput

Dupa cum s-a explicat cele mai multe accidente se intampla la transport!
Exista posibilitatea de accidente doar daca vom vrea sa plimbam iazul de cianuri cu tirul,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:

Cum e mai bine? Referendum local, national sau de ce nu european si planetar. Cu cat te indepartezi de centrul actiunii cu atat nu prea mai conteaza.

Anya

nu cred e vorba doar de peisaje, acolo e o bucatica din patrimoniul acestei tari

e ca si cum ar veni niste americani sa demoleze muzeul de istorie ca sa faca un mol (mai multe locuri de munca decat la muzeu:D]) si s-ar organiza un referendum prin blocurile din zona

ca sa nu mai vorbim de faptul ca pe langa tinerii care vor sa lucreze (si care apropo se pot muta in zone ale tarii mai prospere) acolo sunt unii oameni mai putin tineri pentru care locul ala inseamna cu mult mai mult decat aur, care acolo sunt acasa si nu vor nici bani nici locuri de munca, cu ei cum ramane? am vazut intr-un reportaj o batranica ce locuieste chiar pe fundul lacului cu cianuri, nu vrea decat sa fie lasata in pace

Mergi la inceput