Vanzare apartament ipotecat!
Raspunsuri - Pagina 2
inbox spune:
Nu intentionam sa mai tinem creditul, de fapt vrem sa scapam de el si sa speram ca nu vom mai fi clienti ai bancilor...asta ne-am propus. Sper sa reusim!
Lumea mea
dicirstea spune:
Parca nu imi vine sa cred ca nu au mai avut situatia asta si nu stiau cum sa procedeze, e o procedura care se aplica de ani buni.
Exista 3 situatii: cea in care cumparatorul cumpara si el prin credit si e de acord sa-l faca la aceeasi banca, cea in care cumparatorul face credit la alta banca (cea mai complicata situatie, daca nu are avans cat sa acopere creditul tau, trebuie sa vorbeasca la banca lui sa-i accepte ipoteca de rang 2 pe apartamentul tau pana la radierea ipotecii tale) sau varianta simpla cu mers la notar si stipulata procedura prin contract, mers impreuna cu cumparatorul la banca ta, iti da sa platesti avansul, banca iti da acea scrisoare bancara pentru notar, dar nu uita sa ceri inca o scrisoare pentru cartea funciara...imi scapa acum numele exact (handi' al nostru nu ne-a dat-o si a trebuit sa ne intoarcem dupa ea cica "trebuia sa o cereti", parca stiam eu procedurile.
Cand am facut eu procedura asta nu se platea nimic, ulterior am auzit ca unele banci au introdus o taxa pentru a elibera aceasta "scrisoare bancara", cred ca de suparare ca nu mai au voie sa ceara comision de achitare in avans...
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare
inbox spune:
dicristea cred ca nu stiau, fiindca de rea credinta nu sunt, ei au gasit solutia asta, la doua saptamani de cand ii tot batem la cap si le tot spunem ca se poate si altfel, deci e clar ca nu au mai avut cazuri, ca altfel stiau, zic eu. Cu bancile, oricum cascam ochii mari.
Comision nu trebuie sa platim, era stipulat in contract ca doar daca achitam mai devreme de 2 ani se plateste comision, altfel nu. Oricum la ce credit am avut, si am platit 7 ani la ei ( adica aproape 1/3 din durata creditului), in 7 ani am reusit sa platim din credit putin peste 1000 de euro, restul au fost dobanzi .
Am lucrat cu cei de la Transilvania acum 2 ani, doua luni le-a luat sa faca creditul, nu-ti spun cat s-au sucit, habar nu aveau pe ce lume traiesc...plus ca ne bagasera un comision tot asa la achitare sau la retragere ( nu mai stiu exact), oricum nu trebuia incasat de banca, s-a dus sotul de 1000 de ori la ei si le-a explicat, cu legea in mana ( era ceva o lege noua), pana la urma a scris la centru si s-a rezolvat, ne-au virat banii inapoi in cont...dar daca eram unii care nu citeam, pierdeam aproximativ 1000 de euro pentru ca parsonalul din sucursala nu stia.
dicirstea spune:
Inbox, ei merg pe principiul "copilul care nu plange moare cu ata netaiata" , interesul lor nu e sa te lumineze pe tine si sa gaseasca solutii sa platesti mai putin.
Stai linistita, ca "nu au gasit ei solutia" din prea mare marinimie. Tocmai ce-ti spuneam ca sunt proceduri de lucru implementate deja de mai bine de un an, nici daca erau proaspat angajati nu aveau voie sa nu le stie, ca la angajare trebuie sa dai testare din regulamente, BNR si proprii (sau cel putin eu asa am dat la vreo 2 interviuri).
Din pacate, si asta e o "procedura de lucru", adica lungirea bolii..sa mai treaca o luna si inca o luna.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
Nepotul meu ;
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ;
inbox spune:
Of, eu asa cred ca oamenii sunt de buna credinta, noroc cu barbatu-meu care mereu imi demonstreaza ca nu e chiar asa , dar tot nu ma invat minte. Cu bancile oricum e clar! Adica, ma gandeam ca au si ele o onoare a lor, nu merg pe gainarii din astea, ca pana la urma asta sunt niste gainarii, mai cipesc de ici de colo...pentru clienti ca noi, cipitura asta inseamna enorm!
Lumea mea
gogosel spune:
inbox, s-au mai confruntat cu cel putin 1000 de cazuri. Cu al meu 1001, al tau 1002...si tot asa.
Si noi am avut ipoteca, tot la Alpha. Si am achitat la vanzare suma ramasa, fara comision(trecusem de cei 2 ani). Se intampla in 2010.
inbox spune:
Voua in cat timp vi s-a eliberat, de catre banca unde este ipotecat imobilul, acordul necesar vanzarii?
Eu mai am un pic si o iau razna, dupa ce initial cei de la Alpha, au zis ca a doua zi il avem, dupa 3 zile( asta dupa ce am inceput procedura cu banca cumparatorului), ne-au spus ca e posibil sa mai dureze inca 15 zile .
alinuk spune:
Inbox si noi am avut situatia asta... prin 2010 parca
aveam insa pe un teren ipoteca, teren pe care vroiam sa-l vindem
si s-a intamplat asa:
1. gasit cumparator
2. mers impreuna la banca cu toate actele + banii (omul avea cash..ma rog in cont, facea virament)
3. notarul bancii prezent la sediu cu noi (caruia ii trimisesem pe mail anterior actele)
4. toate documentele facute acolo, inclusiv hartia sa ne radiem de la Cartea Funciara
a durat vreo ora tot demersul
dar am dat multe telefoane inainte
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
clip party 1 iunie
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
inbox spune:
La noi cumparatorul face credit la alta banca, prin prima casa, se grabeste ca nu mai sunt fonduri ( desi azi s-a anuntat suplimentarea lor) si se pare ca s-a mai linistit un pic si cumparatorul, ca era si el stresat!
Deci este tot dosarul gata, ne mai trebuie doar acordul bancii noastre...care intarzie...
Acuma, vrem si noi cat mai repede, ca deja am vorbit cu constructorul si pe la utilitati si pestetot ca s acastigam timp...fiindca pana in toamna trebuie s ane mutam cu copii, cu catel cu purcel, intr-o casa care momentan este la rosu... iar 15 zile lucratoare- cum au spus cei de la banca, inseamna enorm pentru noi
Lumea mea