Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***399***
Raspunsuri - Pagina 24

Gianina34 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AlexAndra_81 Si mi-am amintit si de Monvas, tufata sub 50 kg ????? Pune mana si mananca ca ne complexezi ![]() ![]() Amalia |
pe mine nu ma complexeaza, ma deprima de-a dreptul

se poate lua de manuta cu novuselul mancacios de melci cu nuca

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si 10 luni

inapreda spune:
Gianina, si mie mi se pare un scenariu SF lasatul copiilor singuri in casa, fie si pentru 5 minute; eu nu cobor nici macar pina in curte chiar daca Ian doarme. Mi-e frica de vorba aia cu "nu aduce anu' ce aduce ceasu'"
Chiar discutam cu o prietena care nu are copii despre care e virsta "potrivita" pentru a lasa un copil singur acasa. Eu am spus ca inainte de 12 ani nu-mi imaginez ca l-as putea lasa singur.
Am inceput de azi operatiunea olitza si in afara de 5 perechi de pantaloni uzi + chilotzii aferenti nu am avut "realizari". E incintat de trenuletzele de pe chilotzi, se uita in oglinda din 5 in 5 minute, ride si...cam atit. Spune DUPA ce s-a udat. La somn ii pun pampers si cind se trezeste nu-i mai pun. Asa e "corect", nu? Nu vrea la olitza, si nici la WC. Oare pricepe ce asteptam de la el? Mi-am facut curaj pentru ca sint la mine dna. R. si sor' mea, ambele cu experienta (asta e motivul pentru acre pot sa-mi tot bag nasul pe aici).
Aveti ceva sugestii pentru e ne directiona "pe calea cea buna"? Stiu ca ati mai discutat dar, cum nu eram direct implicata, n-am retinut mai nimic.

Gianina34 spune:
claudela - eu, eu ma inscriu la iasomia ta

inapreda spune:
Gianina, mie mi se pare o mare realizare -creatoare de invidii - faptul ca incapi in haine de acu' 100 de ani
Felicitari!

Gianina34 spune:
inapreda - da, asta-i directia de urmat
asa eram si eu la inceputul operatiunii dezpampersirea si parca pe masura ce insistam mai mult, aveam tot mai multe victime colaterale (chilotei si pantalonasi)
cand m-am relaxat, totul a venit parca de la sine; a inceput sa spuna singura cand urmeaza sa...
acum ian este "mare" si poti altfel sa vorbesti cu el, sa-l faci sa inteleaga ce si cum (noi atunci aveam 1 an si ceva si comunicam mai greu)
poate daca te duci si tu des la wc si anunti de fiecare data inainte si-i povestesti ce si cum, poate il "convingi" mai usor sa intre in joc (ca la inceput e o joaca si apoi o obisnuinta)

novus spune:
Gianina si eu sunt din epoca cu cheie la gat cand ca si tine veneam de la scoala, mergeam acasa si imi faceam temele pana veneau ai mei, asta desigur dupa ce mi-a trecut teama sau ce era care ma facea sa stau in fata blocului cu orele pana veneau ai mei plangand si spunand tuturor care treceau ca mama si tata meu au masina cu nr 3-hd-400
, noroc ca mama termina orele mai repede, altfel aveam ceva timp de plans
Dar cu toate acestea nu mi-as lasa copilul singur in casa la varsta asta
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Gianina34 spune:
ina- nu ma invidia ca n-ai de ce
nu-ti spusei ca am cu peste 10 kg mai mult?
probabil ca imi erau largute bine atunci cand le-am cumparat (ca de imbracat... nu le venise inca timpul)
ma "ajuta" si materialul, ca permite "intinderile"
plus ca acum staumai mult decat fix pe mine ... doamna, ce mai

Gaza22 spune:
Neata fetele!
Noi suntem intr-o dispozitie de zile mari. Gazulina are vacanta de o saptamna si ne-am ocupat timpul cat de mult am putut numai cu activitati care de care mai variate. Am fost la patinoar, am facut felicitare de SF Valentin pentru tati, iar aseara am fost la circ. Nu pot sa ma abtin si trebuie sa o laud. Gazulina mea agitata ca o sfarleaza a stat fff cuminte pe toata durata reprezentatiei (3 ore cu pauza), a aplaudat a dansat, a stat cuminte pe scaunel si a vorbit in soapta. La pauza ne-am cumparat inghetata si ne-am alergat pe coridoare. S-a distrat si i-a placut asta e cel mai important. Si cu toate ca in a doua parte a spectacolului era deja obosita si isi pierduse rabdarea s-a comportat exemplar si a rezistat eroic. In concluzie o seara reusita.
Azi ne pregatim de shopping.
Olishka, te rog sa nu fi necajita. Stiu ca nerabdarea e mare. Eu te inteleg perfect, stiu cum e sa astepti atat de mult si sa fi intoarsa din drum, pentru ca eu am depasit termenul. Dar la fel de bine stiu ce inseamna o nastere indusa si iti doresc din suflet sa nu ai parte de ea. Cat de mare e nerabdarea si stresul asteptarii si lipsei doctorului tot mai bine e sa astepti cuminte si sa se ofere toate sansele pentru o nastere naturala. Ma bucur mult ca doctorul tau a luat aceasta decizie, inseamna ca ii pasa de tine si este un profesionist. Mii de
si ai rabdare si sa fi convinsa ca a fost cea mai buna decizie pentru tine si Leon.
Ina
Nu stiu ce sfat sa-ti dau, pot doar sa-ti spun cateva trucuri de-ale noastre. In primul rand privarea de mancare cum zicea Ficateaua nu e o solutie (asta ti-a spus si Gianina) in al doilea rand si Gazulina a mai avut perioade cu lipsa de apetit si cu cat insistam mai mult cu atat mai rau faceam, ma rezumasem doar la cele trei mese principale ignorand gustarile sau uneori chiar masa de seara. Totusi tebuie sa ai in vedere cat dureaza perioada asta de lipsa de apetit si daca are cauze fizice sau de alta natura. Hai ca iar vorbesc mult si teoretizez.
Concret :
painea - eu am observat ca de fiecare data cand ii e foame si nu-i place ce are de mancare sau ii e lene cere si prefera sa manance paine, care e cea mai la indemana. Asa ca am eliminat total painea din raza vizuala si ii spuneam ca nu mai avem (normal ca nici noi nu mancam la masa) completand mereu cu optiunea de a alege ea orice altceva. Chiar ii deschideam usa de la frigider sa aleaga. Daca varianta asta nu merge, o alta solutie era sa-i dau paine dar sa aiba ceva pe ea. (unt, gem, pateu, branza topita, pasta de oua etc.)
Doi, am incercat sa mancam impreuna, daca nu se poate toti trei atunci macar noi doua. Chiar daca mancam diferit, important era sa fim impreuna. De multe ori refuza mancarea ei si vroia sa guste de la noi, o lasam chiar daca nu era ceva total indicat pentru ea, cum ar fi o bucatica - doua de slanina, carne de porc (cand nu avea voie) sau o feliuta de salam (asta mai rar ca nici noi nu mancam).
Trei: am observat ca de fiecare data cand ii era foame cerea dulciuri asa ca le-am eliminat total pana a inteles ca senzatia respectiva inseamna foame si cand ne e foame mancam mancare. Dulciurile le servim doar dupa ce a mancat si cand sunt sigura ca nu tin loc de mancare.
Patru: Orice distragere a atentiei, cum ar fi tv sau calculator, chiar daca la inceput pare a avea succes pe parcurs se dovedesc total neproductive. Asa ca masa se ia cu televizorul inchis si fara alte distrageri decat pasarile de la geam , muzica de la radio sau discutii pe diverse teme. Daca energia e mare si nu putea sta linistita am mai lasat-o sa se ridice de la masa, sa se plimbe, sa danseze, sa se joace dar cu conditia sa vina din cand in cand sa mai ia cate o gurita.
Asa am trecut noi peste perioadele fara apetit, care totusi la noi au fost reduse asa ca nu stiu daca sfaturile mele te pot ajuta cu ceva.
Bebeshtrumf sa-ti regasesti repede echilibrul si sa treci peste perioada asta atat de grea.
Mai vroiam sa mai raspund dar ma calareste Gazulina si trebuie sa iesim. Pupici
Mami de Gazii mica si frumoasa
Al Doilea Anisor

novus spune:
Deci trebuie sa o las si eu in chilotei ? ahaaaa
Noi suntem la etapa in care mai si spune cand ii vine kk, mama o pune pe olita la intervale regulate si face de toate, cu noi in wkd doar kk daca nu se ia cu treaba
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Dodo-pui spune:
tufete
-la capitolul kg....am 50 mare bucurie pe mine caci dorest ca la implinirea celor 20 de ani(pe picior )sa am max 55kg pentru 1,66 cat am ca inaltime.
-la capitolul haine....noroc ca s-au uzat caci altfel intram in majoritatea bluzelor si rochii din clasa a 8-a iar rochia de aici,mi-am facut-o in anul 2 de facultate.
Astea asa ,ca sa va arat ca si eu mi-s complexata,ca nu pot adauga kg....dar de dat jos...nu-mi trebuie dieta...doar cativa"oamneni" si rezolv problema.
In alta ordine de ideei:
-Oli important sa fie Leon sanatos si tu sa nasti usor....si nu va mai fi mult pana atunci
-Bebe,timpul va atenua durerea dar nu vei uita nicand.
-mancare chinezeasca as manca ...dar nu stiu sa fac
-am gasit si plosca pentru vornicul Bogdan-ii era necesara la festivalul de traditii.Ei prezinta nunta la romani,si cum "Mihai Petre" al meu danseaza specific lui este vornic,dar e f incantat si el si colegii,ca-s toti si foarte uniti.
-azi am fost ~2 ore prin vant si ger cu Isabella care era asa de faina cu nasul rosu si in obraji avea bujori.Tare-i place sa umblam impreuna sa cautam diferite "minuni" ... all
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.