Stresul o posibila cauza a infertilitatii?

Stresul o posibila cauza a infertilitatii? | Autor: viermisor

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
poate este cineva intr-o situatie asemanatoare cu a mea? De peste un an de zile incercam sa facem un bebita si nu am reusit. Dupa primele luni fara rezultat am ineput investigatiile medicale fara sa mi se gaseasca mie sau sotului cauza (spermograma buna, eco fara probleme, secretie curata, trompe penetrabile, ciclu regulat, ovulatoriu, hormonal - val.normale, prolactina putin marita, dar reglata ulterior). Amandoi lucram in mediu f.stresant si cu raspundere, dar mai ales sotul meu. Cu toate ca am incercat si in concediu bebe mic se lasa asteptat. Voi ce credeti?

viermisor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

viermisor, si noua ni s-a intamplat, deci nu sunteti singurii.Va veni si bebe, si va va fi bine.Daca toate analizele sunt bune..rabdare si va veni.Tinem pumnisorii.

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Cand ne-am hotarat noi sa dam unda verde la bb eram intr-o situatie f stresanta pt amandoi. Drept urmare nu numai ca n-a iesit nici un bb, dar aveam niste dereglari de nu mai stiam ce-i cu mine (ciclu la 40 si chiar mai multe zile, ca niciodata). Abia cand ne-am mai revenit ne-a iesit pasenta, adica dupa 1 an de zile. Succes si incercati sa va relaxati acum de sarbatori, luati-va cateva zile libere, incearca sa-ti dai seama cam cand ai tu ovulatie si atunci treceti la treaba... na, poate nu v-ati nimerit pana acuma ca e tare scurta perioada asta... Pupici si sa auzim de bine!

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

S-a mai intamplat si la altii. Rabdare. BB vine cand vrea el si nu cand vrem noi - parca asa spunea titlul unui subiect de pe forum.

Uite, la noi a functionat un concediu mic la Roma (3-4 zile) si apoi unul mai mare de studii. E drept ca tot am avut de invatat, dar departe de birou...a mers ca pe roate.

Asteptam nerabdatoare vestea cea mare.

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Dr meu spunea ca acum 5 ani ar fi ras daca ii spunea cineva ca stresul e o cauza a infertilitatii...acum 50% din cuplurile tinere au probleme nu neaparat strict medicale si nu pot face copii fara tratamente datorita stresului. Cam trist.
Oricum daca analizele sunt OK gasiti voi si ceva timp de relaxare si de romantism...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cezar spune:

E ciudat cum vin pe lume bebeii!
E si stresul o cauza dar eu cred ca mai degraba e o anume vointza care ne transcede.
E doar o parere umila!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

Cezar draga tragi cu ochiul in pagina fetelor?
Chiar glumesc pentru ca ma intereseaza orice parere. Dar mie imi place sa cred ca toate fetele care aceseaza acest site sunt disperate sa aibe c0pii, parerea mea este ca nu se pune problema vointei sau dorintei la cele mai multe dintre noi.
Credeti ca ar trebui sa fac o cura de multivitamine, fiindca de si nu ducem lipsa?

viermisor

Mergi la inceput