Piersicute de iulie august (15)
Raspunsuri - Pagina 9
adarev spune:
Ali, tie ce ti-a zis doctorul cu rh-ul. Ma gandesc ca poate nu o sa apara anticorpi, ca eu ce am citit mi s-a ridicat parul in cap. Cica, dc. apar se fac transfuzii intrauterine si nici nu stiu dc. face cineva in Bucuresti.Doamne, feri!Am o stare de tot....Sunt demoralizata complet.
Ada
ali24 spune:
aruba-si eu de si am nascut natural si foarte nasol ca am zis ca nu o sa mai fac copii niciodata tot sunt in dubii si ma gandesc sa nasc din nou tot asa ptr ca multa lume in zice ca e mai bine si am multe cunostinte care dupa cezariana s au simtit foarte rau cateva zile dar am si altele care dupa cateva ore s au ridicat fara nici o problema.deci e foarte dificila alegerea oricum.probabil ca depinde si de fiecare organism in parte si putin si de noroc.
19+
rafael albert(25.05.2007)
Daconst spune:
Aruba,eu am nascut pe primul natural si asa as vrea si al doilea,daca s-ar putea.acum insa sunt mai batrana si s-ar putea sa nu tina figura,desi imi doresc din suflet.
Fiecare decide pentru ea,parerea mea.Nu are rost sa dezbati subiectul ca mereu vor fi pro si contra.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
17 sapt
Daconst spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm Dana, contractii simti? Adica se intareste burtica si simti presiune in uter? |
Nu,nu sunt contractii sunt dureri asa ca la ciclu cumva,de ovare.
Ada,nu te speria ca nu la toata lumea e la fel.Eu aveam si inainte dureri crunte chiar la inceput...asa ca acum e floare la ureche.dar ma gandesc si eu daca e ok.Maine la 9 merg la dr meu iar si in cazul ca la noapte simt ceva ciudat,merg si la spital,nu stau.
Oricum am mai citit pe net si cica e oarecum normal pina in 2 zile sa simti asa apasare.am luat nospa sa vad daca trece.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
17 sapt
ali24 spune:
ada nu mai fi stresata ca nu rezolvi nimic asa doar agiti si bobolicu.sincer si mie mi a spus ca ar fi cam nasoala treaba daca ar iesi pozitivi dar ca el e convins ca daca am facut vaccinul 99,9%o sa iasa negativ.nici nu vreau sa ma gandesc sa iasa cumva pozitivi.doamne fereste.la tine baiatul ce rh a avut?hai ca nu mai e mult pana vineri.mie mi a povestit dr ca la prosti ca sa inteleg cum sta treaba cu anticorpii astia.de aceea imi si place tare mult de el.
o sa ma lungesc putin dar va povestesc si voua(cele cu rh negativ) cum mi a povestit el.
deci a zis ca la primul bebe organismul nu reactioneaza decat la 72 ore dupa nastere.asa ca daca ai in burtica un bobo cu rh pozitiv dupa ce nasti organismul incepe dupa 72 de ore sa formeze niste soldatei(anticorpii) care sa iti apere organismul in cazul in care mai apare un nou inamic(adica o alta sarcina).de aceea se da acel vaccin imediat dupa nastere ca sa nu se formeze acei soldatei.(de aceea sa aveti mare grija cele care sunteti la primul bebe sa nu uitati de vaccin).asa ca daca cumva apar acei soldatei si in burtica se afla un bebe cu rh pozitiv ei incep sa il atace ptr ca il considera un intrus.dar si daca apar acei anticorpi si bebe are tot rh negativ ca si tine ei nu il vor ataca.
poate am scris putin cam aiurea dar daca nu intelegeti ceva astept intrebarile voastre..intre timp sa stam linistite si sa nu ne gandim ca e posibil sa apara acei soldati care sa vrea sa ne omoare bebele ca o luam razna.ada hai ca incercand sa te calmez pe tine m a apucat paranoia si pe mine.
apropo vedeti de unde vin aceste vise urate pe care le avem multe dintre noi?.ptr ca tot timpul ne gandim daca e bine, daca nu e??????ne stresam prea mult dar din pacate acest stres nu cred ca ne va trece pana nu ne vom tine piersicutele sanatoase in brate.
19+
adarev spune:
Daconst acum m-am mai linistit.Ali, si mie mi-a explicat la fel.Acum, ce-o vrea Dumnezeu.Baiatul are rh pozitiv, noi am fi imunizate dar cu doua avorturi .Dr. mi-a spus ca nu au cum sa fie anticorpi la 6 sapt. cand am facut chiuretajul.
Ada
ali24 spune:
pai da ada probabil ca pe la vreo 20 de saptamani se formeaza cum ne spuneau la inceput ca daca nu ne puneau sa ni facem mai repede.si eu am intrebat cand am pierdut sarcina la vreo 6-7 saptamani daca nu trebuie sa imi fac vaccinul si a spus ca e prea mica sarcina si nu e nevoie.
19+
balanta_tm spune:
ada, si la TM in cartierul unde stau eu a fost luat curentul vreo 50 de minute
Fetelor, sunteti tacute in seara asta.
dannett spune:
Buna seara!!!
Daconst, eu dupa biopsie am luat 3 nospa in ziua respectica. Mi-a recomandat doctorita sa iau preventiv si am stat acasa, mai mult in pat. Oricum, din ce citisem atunci pe net e normal sa ai crampe ca la menstruatie si chiar si sangerari minore. Eu nu am avut de nici unele, dar cred ca depinde si ce fel de sarcina ai avut pana atunci. Eu nu am avut sangerari deloc, crampe doar pe la 5 saptamani...
In caz ca Doamne Fereste ai sangerari majore(gen hemoragie), sau febra e musai sa mergi la spital.
Sigur nu e nici o problema. Astfel de interventii daca sunt facute de doctori priceputi au devenit o rutina.
Am fost astazi si la cel de-al doilea doctor.
A vazut si el regurgitarea tricuspidiana (i-am zis din start diagnosticul celuilalt dr ca sa fiu sigura ca insista pe partea asta mai mult), e bine ca momentan nu se vede nici o malformatie cardiaca, nici macar minora. Ramane de supravegheat in continuare. Ecografia urmatoare va fi peste 5 saptamani.
M-a pus pe ganduri acum cu alta observatie, care cica nu are legatura cu regurgitarea: artera subclaviculara dreapta aberanta.
Dupa ce spune el, daca nu e asociat cu un defect cromozomial gen sindrom Down(pe care l-am exclus cu biopsia) nu ar trebui sa ne faca probleme. Dar..normal ca iar mi-a plantat un cui..
Ana_lia, sigur ca iti raspund la orice intrebare. Stiu cum e sa vrei sa afli cat mai multe informatii si cauti in toate sursele..
Prima oara mi-a vazut dr regurgitarea la 14 saptamani. La vremea aia a numit-o severa, mi-a prezentat toate riscurile ce le prezinta asupra evolutiei inimii de-a lungul sarcinii si mi-a recomandat biopsie de vilozitati coriale(un fel de amniocenteza care se putea face la varsta aia a sarcinii) pt a exclude sindromul Down. Rezultatele biopsiei au fost bune si a recomandat ecografie peste 4 sapt(18 sapt de sarcina) pentru a urmari evolutia si analiza daca nu se vad alte anomalii cardiace.
La 18 saptamani (ieri) s-a vazut o ameliorare a regurgitarii (de data asta a numit-o usoara), iar inima e in parametri normali. Trebuie in continuare de urmarit ecografic, peste 5 saptamani urmatorul control.
Fleur, nu mai astepta prea mult controlul la dr, tinem pumnii sa nu fie nimic serios si sa iti gaseasca un tratament eficace.
17+