Piersicute de iulie august (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Pusi, multumim pentru informatii.
Eu am secretii mult crescute in sarcina fata de inainte, am scris pe larg destul de curand in urma despre asta, nu mai revin.
Facand amnio si ducand eu insami esantioanele la laborator (si de asta am scris, pe la sfarsitul lui ianuarie - zic asta doar daca intereseaza pe cineva, nu sa va pun sa cititi din urma), am vazut cum arata lichidul amniotic si e cumva mai usor sa il deosebesc de o secretie "normala". Secretiile normale sunt vascoase, tip albus de ou sau galbui-verzui, cu aspect branzos. Sunt produse de ciuperci in majoritatea cazurilor (care tind sa prolifereze in mediul mai acid produs de sarcina)- de exemplu, candida- sau uneori de bacterii. Lichidul amniotic, cum ii spune numele, este...lichid, de culoarea urinei palide, diluate. Deci ar putea fi confundat cu o scapare involuntara de urina, iarasi frecvent posibila in sarcina. Din cate stiu, lichidul amnio nu are insa mirosul intepator al urinei. Oricum, daca aveti scurgeri lichide, mergeti imediat la medic, se poate verifica natura lor.
Secretiile nu sunt insa o problema care sa afecteze sarcina.

Fetelor, aici e primavara! +4, si aerul miroase parca altfel. Am iesit in pauza de pranz cu intentia sa ma plimb un pic, pana la urma am stat in parcare si am facut ordine in masina, sunt un pic obosita dar ok. O oboseala placuta. Hai ca se termina si iarna asta.
Voi ce faceti, v-ati instalat confortabil, la caldurica?

20 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrrreea spune:

Fleur, ia-ne si pe noi la tine la caldura! Pe aici ninge iar, de parca nu ar fi destui munti de zapada peste tot! Am iesit putin in oras azi si m-am ingrozit...numai pieton sa nu fii pe vremea asta! Eu una atat de multa zapada nu-mi amintesc sa mai fi vazut. Sa speram ca nu mai dureaza mult...sa vina si la noi primavara

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

Fleurdelise-trimite primavara si la noi.

va dau si eu o idee buna de papica ce am de gand sa o fac maine.
nu stiu cum se numeste dar va spun cum se face si e fff buna.deja salivez numai cand ma gandesc la ea
piept de pui -se feliaza si se bate ca ptr gratar.se aseaza intr o tava peste care se pune ca la pizza felii de bacon,ciuperci,cascaval si smantana si se baga cuptor.(peste puteti sa puneti dupa preferinte ce mai gasiti prin frigi.eu am facut odata si cu conopida fiarta si a fost delicioasa)

19+
rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Fleur, vad ca doar noi suntem in zona .
Cica de la 19 am fost la concert la Directia 5. Doar ca muzica era f tare; de fapt boxa era cam la 2 metri de noi si am simtit ca imi vibreaza cumva in stomac. Am rezistat o melodie jumate si apoi am inceput sa ma stresez ca le fac rau la bebelusi. L-am rugat pe sot sa ramana, eu vrand sa ma intorc acasa cu un taxi. N-a vrut sa stea fara mine, asa ca ne-am intors amandoi.
Sper ca in cele nici 10 minute de muzica cu vibratii nu le-am facut rau baieteilor; probabil ca sunt cam paranoica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Fleur , ce fain vreau si eu vreme calduroasa.Fetelor, maine imi iau cizmele de cauciuc. A trebuit sa ma intalnesc cu sotul in oras si pana am ajuns, m-am facut in UGG uri fleasca. Acum m-a luat durerea de gat. Intru in depresie cu vremea asta. Fetele, acum am terminat si eu de gatit. Mai am niste masini de spalat si gata pe seara asta. Balanta, eu fac ciorba cu ciolan cam asa. Fierb ciolanul bine, apoi il scot si in apa de la el pun legumele taiate cubulete. Dupa ce au fiert ceapa, morcovii, conopida, ardei, pastarnac , pun si vreo doi trei cartofi taiati cubulete. Apoi pun carnea de pe ciolan, si o acresc cu zeama de varza si punobligatoriu tarhon. Cui ii place poate pune smantana amestecata cu ou si putin otet. Eu imi pun smantana separat in farfurie.E beton de buna.Asa, Bea, dovlecei ii curat, ii tai rondele, si ii las putin la scurs cu sare pe ei. Apoi, ii prajesc in uleiul de masline si ii scot pe un servetel ca lasa prea mult ulei, altor persoane le place fara a fi scursi. Apoi, pisez 2 catei de usturoi pe care ii amestec cu marar si o cutie de iaurt in functie de cantitatea de dovlecei. mai adaugi boia de ardei dulce, putin piper si daca vrei oregano. toata compozitia asta o pui peste dovlecei si amesteci. Ai mei mananca pe paine prajita nebunia asta. Eu sunt fan tzatziki, si imi plac toate sosurile cu iaurt. Chiar si rosiile eu le tai le amestec cu iaurt si cu branza si le mananc asa.Iuli,imi pare bine ca esti k. Dana, tu nu ca esti de legat, pe tine nici in camasa de forta nu te tinem in pat. Cred ca si copilul va fi la fel ca tine.Cat despre ingrasat, mi-a explicat doctoru ca astea slabe pun mai mult pe ele. Asa este, cand o sa nastem noi toata lumea o sa fie la costum de baie.Si, parca Porumbita sau Fleur spunea ca nu are rost sa investim prea mult in haine de iarna.Ali, nu o sa fie nici la tine anticorpi ai sa vezi. Pusi, foarte pertinente informatiile despre lichidul amniotic.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Seara buna, fetelor!

Am lipsit motivat, am avut ceva treburi. Astazi am facut morfologia de trimestru II, s-a confirmat ca asteptam o fetita, e sanatoasa, are vreo 500 g.
Din pacate s-au indesit rau contractiile, am perioade peste zi cand apar la intervale regulate desi incerc sa fac cat mai putin efort posibil. Consecinta este colul scurtat deja, cerclaj nu pot sa fac pt. ca am contractii, asa ca luni la control dr imi va mari dozele de medicamente, cel mai probabil, apoi speram ca nu se va deschide colul.

Aveti grija daca vi s-a scurtat colul, nu e de glumit cu el, daca se deschide ganditi-va ca intre bebe si lumea de afara nu stau decat niste membrane subtiri ce se pot rupe usor.
In afara de medicamente tocolitice, repausul la orizontala e sfant, fundul trebuie sa fie mai sus decat trunchiul, mai ales in lunile mari, pt. ca altfel bebe apasa pe col.

Cam astea sunt noutatile noastre, azi am pierdut vreo 5 ore cu ecografia si drumurile dus-intors, se circula groaznic in Bucuresti. Copiii dorm asa ca ma bag si eu in pat, poate mai cedeaza pacatoasele de contractii.

Aveti grija de comori, o noapte linistita va doresc!

Diana, 21+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)

Mergi la inceput

Diana, ai grija de tine. E tare nasol cu colul asta.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Diana, tin pumnii si eu sa se diminueze contractiile, tratamentul sa aiba efect. Chiar nu se poate face cerclaj, poate mai ceri o parere? Sper ca stai acasa, nu mergi la munca, si sa te odihnesti cat mai mult. Ma intreb cum te descurci si cu copiii?

Ada si Ali, m-ati innebunit cu retetele, as manca din toate. Si eu sunt mare fan tzatziki si dovlecei, iau mai rar ca sotul nu prea e cu iaurtul si legumele. In semn de protest, am dat gata o budinca mica de cioco (e fara zahar) aici la birou, si tot foame mi-e. Mai am pregatita o gustarica pt mai tarziu (branza swiss si legume), dar as infuleca-o acuma!

Balanta, poate baietii se nasc rockeri, mai?

Hai ca trimit primavara si la voi!

20 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Doamne, Fleur ce ma plictisesc pe aici. Cred ca gemenii Balantei ies direct rokeri, vorba ta. Si mie-mi place Balanta, Directia 5. De fapt ce nu-mi place mie, cand e vorba de concerte , de ptreceri si de zbantuiala sunt prima. Ali e de retinut reteta . O sa o incerc si eu.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Buna seara, dragelor.
tocmai am venit de la control, l-am vazut pe BB parca a inceput sa aiba figura de omuletz, nu mai pare asa de 'alien' - ne facea cu mana E totul ok, cazatura de azi nu l-a afectat, am lichid suficient si cica o sa am o sarcina fara probleme (mi-a spus dr incercand sa-mi mai spulbere spaimele de gravida fixista, panicoasa si uni-neuronala ).
Incerc sa sintetizez ce am discutat, ca observ ca sunt probleme pe care le aveti si voi. Asadar:
Mainile si picioarele umflate sunt date de retentia de apa pe fondul functionarii incetinite a sistemului limfatic si mi-a recomandat sa reduc sarea, sa cresc cantitatea de apa si exercitii fizice.
Durerile de cap pot avea 2 cauze: hipoglicemie (caz in care apar insotite de transpiratii reci) sau aport scazut de lichide (boala veche la mine si verificata - inainte de sarcina imi 'tratam' durerile de cap cu 2-3 pahare de apa, acum pare-se ca trebuie sa ami cresc 'doza').
Mi-a mai spus ca durerile perineale de care va ziceam sunt cel mai probabil date de intinderea ligamentelor datorate sarcinii (deci nu col scurtat - cum imi era mie teama). Oricum, pe 29 am programare la dr 2 si iar o sa pun problema colului, ca imi sta pe creier
Mi-a mai spus ceva si despre cum sa diferentiez scurgerile normale de pierderea de lichid, dar nu mai tin minte exact. Cam atat de la dr...
Diana, banuiesc ca esti singura cu cei trei voinici peste zi si te mai storc si ei de vlaga. Imi imaginez ce inseamna pentru tine 'odihna' si 'repaus' - mai ceva decat la Daconst Nu poti sa-i duci la bunici o perioada? Sau sa stea unul dintre bunici cu voi cateva saptamani? am auzit de cazuri in care colul scurtat a revenit la dimensuni normale, in urma repausului.
Cred ca azi, dupa cazatura, am 'experimentat' si eu primele mele contractii - ciudata senzatie. Mi-e teama sa-mi imaginez cum e sa le ai zilnic, ba chiar la intervale regulate. si ai grija de mezina!
Balanta, avem un prieten care e dj si imi spunea ca nu recomanda femeilor gravide sa mearga in cluburi sau la concerte, unde e muzica tare pentru ca vibratiile basului il afecteaza pe BB (ceva legat de sunete pe care urechea umana in mod normal nu le percepe). Asa ca mai bine ca ai plecat repede.
De cand cu sarcina, am devenit fara sa vreau extrem de selectiva cu muzica pe care o ascult. Cand imi mai pune sotzul cate o bazaconie zgomotoasa, ii cer sa inchida instat - parca mi se contracta toti muschii si mi se zburleste pielea.
Seara faina

18+
MTHFR - A1298C heterozigot

Mergi la inceput