Piersicute de iulie august (15)
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
ada-ma bucur ca ti au iesit anticorpi absenti.eu anu am ajuns azi dupa rezultat.merg maine
fleur -500 gr?la ce sunci aveam si eu puteam sa dau macar vreo 5kg dar se pare ca organismul meu nu vrea
ai dreptate dana asta facem acasa...mancammmmmmmmmmmmmmmmmm.ma bucur ca nu sunt doar eu cu peste 5 kg luate
.dar recunosc ca sunt vinovata
nu pot sa zic ca nu stiu de ce am luat asa multe ca stiu
-muuuuullllltaaaaa mancare,mulltaaaaaa paine..............
azi noapte mi a fost rau de la varza cu carne19+
rafael albert(25.05.2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Porumbita spune:
stie vreuna din voi datele de contact de la institul de hematologie bucuresti?
tr sa fac o dozare de anticorpi Acc anti B si vreau sa sun sa vad cat costa si cum se procedeaza
Daconst spune:
Cica ma legati de pat,hahaha.
Daca nu stau e semn ca imi e mai bine,are dreptate Fleur.
Faza e ca peste zi parca nu am nimic,doar seara parca ma apuca mai rau.In orice caz e mai bine comparativ cu ieri.Maine deja pot sa dau ture de oras,glumesc.
Porumbita,am mai gasit si eu la C&A,dar parca nu chiar asa moderne,nush cum sa zic.Cred ca e bine ca la vara scapam ieftin cu rochite...desi dupa ce nastem e nasol ca suntem grasute taman cind femeile se uita toate la silueta de costum de baie.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
18 sapt
balanta_tm spune:
Porumbita, dozarea de anticorpi acc anti B se face fiindca tu ai incompatibilitate de grupa de sange cu sotul? Tu ai 0 si el are B?
Te intreb fiinda eu am 0+ iar sotul are A+ si am inteles ca am fi incompatibilbili si ca va trebui sa imi dozez Ac anti grup A.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
IIuli spune:
buna seara, fetelor,
am cam absentat zilele astea, dar acum am incercat sa citesc tot ce ati scris in ultimele zile. eu am stat acasa doua zile, am lenevit si am incercat sa lucrez, dar fara mult spor. avem ceva vesti neplacute in familie si sper sa fie totul bine pana la urma.
eu am reusit sa pun doar un kilogram de cand am ramas insarcinata (mai oscilez, dar in principiu tot pe acolo sunt), desi mi se vede burtica, iar sanii sunt cred ca dubli fata de cat erau (si nu au fost niciodata mici )
altfel, ma simt inca destul de obosita, mi-e greata seara (beau cate trei patru pahare de limonada pe zi) si cred ca l-am simtit de cateva ori pe bb - nu sunt sigura, au fost asa ca niste falfairi urmate de un fel de intepaturi. nu e cam devreme sa il simt? 14+
Mihai
ali24 spune:
ati mai intrebat de maini -picioare umflate...da si mie au inceput sa mi se umfle picioarele in special.si la primul a fost la fel .ii erau picioarele ca niste baloane de umflate.si asa a fost si baiatul cand l am nascut cu piciorutele umflate(eu nu stiu daca as fi observat la el dar mi a spus pediatra)
apropo stiti care ar fi cauza acestor umflari?si mai ales de ce se transmit si la bebei?19+
ali24 spune:
iuli-e intradevar cam repede sa il simti dar nu e imposibil.mie toata lumea imi spunea ca e imposibil chiar si pe net am citit ca nu se pot simti miscarile la 13-14saptamani cum am inceput sa le simt si eu. dar eu sunt convinsa suta la suta ca au fost miscarile lui ptr ca, cu timpul am realizat ca se misca in acelasi loc si din ce in ce mai intens19+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Pusi/Pusi.jpg)
Pusi spune:
Fetelor,
Voi aveti secretii in aceasta perioada? Am intels ca sunt normale...dar de unde va dati seama daca este o secretie specifica starii de graviditate si nu este lichid amniotic.
"Lichidul amniotic
Ce este lichidul amniotic?
Lichidul amniotic este lichidul in care se dezvolta fatul in timpul sarcinii si care se pastreaza in sacul amniotic din uter. Este menit sa va apere copilul in cazul in care va loviti, mentine cordonul ombilical in pozitie normala (daca este compresat atunci cantitatea de oxigen transferata fatului va scadea si va duce la decesul acestuia) si va protejeaza bebelusul si uterul de infectii.
Fatul va produce acest lichid in plamanii sai pentru a respira si pentru a-si dezvolta sistemul digestiv. Lichidul amniotic va ajuta copilul sa isi dezvolte muschii si oasele oferindu-i imponderabilitate si permitandu-i sa se miste in voie.
De unde provine?
In primele 14 saptamani de sarcina, placenta, membrana sacului amniotic, cordonul ombilical si pielea fatului produc o substanta care umple sacul amniotic.
Bebelusul inghite acest lichid care trece prin rinichi si este evacuat prin urina si care se schimba la fiecare trei ore.
(Cea mai mare parte din lichid este urina) De asemenea este inspirat in plamani. O mica parte din aceasta substanta este difuzata in corpul tau prin cordonul ombilical. Fatul are un rol important in mentinerea nivelului de lichid amniotic necesar.
Care este cantitatea normala de lichid?
Cantitatea de lichid incepe sa creasca din al treilea trimestru si ajunge la un nivel maxim la 34 de saptamani. Apoi incepe sa scada pana in momentul nasterii. Daca testele arata ca lichidul amniotic se afla in cantitati scazute atunci acest lucru este cunoscut sub denumirea de olihidromatoza.
In sens contrar se numeste polihidromatoza. In jur de 8% din femeile insarcinate au probleme de acest gen in special in al treilea trimestru.
Cum imi dau seama daca aceasta cantitate are un nivel scazut?
Daca ai scurgeri, nu cantaresti prea mult si nu simti copilul miscandu-se des atunci probabil ca ai aceasta problema. Medicul va va spune exact care este cauza: tensiune arteriala ridicata, diabet sau o sarcina anterioara.
Consultatia presupune un test cu ultrasunete care definesc o harta cu zonele in care se gaseste lichid amniotic si cele cu lipsa. In urma testului se calculeaza un coeficient care trebuie sa se incadreze in anumite limite; in general, o masura normala pentru al treilea trimestru este de 5-25 cm.
Care sunt riscurile in ceea ce priveste dezvoltarea fatului?
Consecintele sunt strans legate de cauze, de perioada in care se afla sarcina si de cantitatea de lichid. Olihidromatoza este o afectiune care apare in al treilea trimestru si care poate fi depistata prin testele pe care le face medicul. In cele mai multe cazuri, daca nivelul de lichid este scazut in primul sau al doilea trimestru, copilul nu va supravietui.
Daca intampini aceasta problema in a doua jumatate a sarcinii, cea mai mare problema este aceea ca fatul nu se va mai dezvolta normal.
In functie de diagnostic, testele pe care trebuie sa le realizati vor fi efectuate periodic si sunt menite sa controleze dezvoltarea acestuia.
Medicul va va recomanda sa beti multa apa deoarece exista unele studii care arata ca o cantiate mare de apa ingerata poate contribui in sens pozitiv la cresterea secretiei de lichid. De asemenea trebuie sa aveti grija sa mancati bine si sa va odihniti. Daca medicul isi exprima ingrijorarea in ceea ce priveste dezvoltarea fatului atunci va fi nevoie sa nasteti inainte de termen.
O cantitate mica de lichid inainte de nastere inseamna complicatii in timpul travaliului. De cele mai multe ori copilul apasa cordonul ombilical si ramane fara oxigen.
Medicul va decide in functie de riscuri daca trebuie sa va induca travaliul sau nu. Poate de asemenea sa va injecteze lichid salinic in sacul amniotic pentru a reduce presiunea asupra cordonului. Daca exista un risc ridicat in cazul nasterii naturale atunci cea mai indicata solutie este cezariana".
Cristina, 16+
"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Viairo/Viairo.jpg)
Viairo spune:
ce multe vesti bune, felicitari fetelor!!
mainile si picioarele umflate apar de la retentia de apa, trebuie sa aveti grija la mancarurile sarate, sarea retine apa in organism. in sarcina retentia de apa apare in ultimele saptamini din cauza presiunii burticii pe vene.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andrrreea/andrrreea.jpg)
andrrreea spune:
seara buna, burtici! Am reusit sa recuperez tot ce aveam de citit dar iar o sa lucrez in weekend si o sa raman in urma...
Referitor la hainele de gravide, sunteti niste norocoase, in Pitesti exista un singur magazin mititel, unde eu una nu mi-am gasit mare lucru, decat colanti de gravide ca ceilalti ma strangeau de burtik. Am impresia ca imi creste burtik cam mult si cam repede, am terorizat pe toata lumea, desi la kg stau bine.
Am fost aseara la medic, am scapat de stres, si de infectia urinara si de papanicolau modificat. Nu mi-a facut eco asa ca nu stiu inca culoarea sosetutelor, o sa aflu de-abia pee 21 martie, la 21 sapt.
Ma bucur pentru voi toate cele care ati primit vesti bune sapt asta.
Pusi, am inteles ca secretia e o problema generala; mie mi-a spus dr aseara ca doar in cazul in care devine prea abundenta, urat mirositoare sau apar mancarimi si usturimi sa pun ovule, altfel e normal la gravidute.
Cam atat astazi, oricum m-am intins juma' de pagina noapte buna!
15+