Palatoschizis si formele sale (11)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ami1978 spune:

Ramona, majoritatea copiilor cu palatoschizis au probleme cu urechile. Daca ii curg urechile inseamna ca e otita medie seroasa. Cand il stergi, daca apare ceva vascos si galbui atunci asta este. Eu am descoperit chiar inainte de operatie la dna dr Bratu si s-a amanat operatia. Am fost acolo in spital (trimisa de dna dr) la un doctor ORL-ist si am optat pentru tubulete in urechi (tratamentul parerea mea este degeaba, tot tubuletele trebuiesc puse pt ca pur si simplu urechiusa nu se aeriseste bine). Dupa o saptamana nu ii mai curgeau urechile si am observat ca atunci cand il strigam imediat se intorcea la mine (inainte strigam si de 3-4 ori si degeaba). Eu zic sa nu te panichezi si daca esti din Bucuresti du-te la Budimex la ORL si vezi ce si cum.

Mergi la inceput

Ramona, acum am observat ca esti din Rasnov :) Scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

Multumesc mult ami de raspuns insa tin sa spun ca baietelul nostru are abia 5 saptamani de la nastere si noi nu am ajuns la clinica privata cu el pe motiv c il doare sau are vreo scurgere la ureche ci doar pt ca testul de auz (audiometria() nu i-a iesit bine in maternitate avand aparatul vechi si plus ca e problema care da eroare din cauza despicaturii de palate. Legat de tubuletele de care vorbesti eu as vrea sa stiu si de la celelalte mame daca au pus asa ceva copiilor lor...Corina tu i-ai pus lui Radu|? Doctorul cu care am nascut eu si care mi-a urmarit sarcina inca de la 5 saptamani are un nepotel de 14 ani nascut cu despicatura la buza si palate si nu a avut probleme cu urechile si nici nu i s-au pus tubuletele despre care se vorbeste...ci pur si simplu are urechile exact cum s-a nascut fara nici o problema.

Inca o data tin sa subliniez ca noi am mers sa refacem audiometria pt siguranta noastra ca bebe e ok nu ca ar avea vreo durere sau scurgere. Legat de igiena urechilor si medicul ginecolog si pediatru si orlistul la care am fost ne-au spus sa nu bagam apa deloc un urechile baietelului si sa nu introducem betisoare deoarece acestea nu sunt sterile. Singura igiena a urechilor se face la exterior.
Mai astept pareri si sfaturi...totusi ma preocupa daca copii vostrii au avut si ceva interventii la urechi si ce li s-a facut mai exact.
Va multumesc mult

Mergi la inceput

Da, cred ca e prea devreme la 5 saptamani sa faca otita. Dupa cum ti-am spus, majoritatea copiilor cu palatoschizis fac otite, dar nu e o chestie obligatorie. Totul e sa dati de un cabinet cu aparatura buna si doctor priceput ca sa va lamureasca daca este vreo problema sau nu. Referitor la tubulete, pot sa-ti spun ca nu sunt permanente, cad singure dupa 6 luni dar pot sta si mai mult in ureche. Cu cat sunt acolo in urechiuse mai mult cu atat mai bine. Doctorul ne-a spus ca pana la 7-8 ani controale pt ca exista posibilitatea sa mai faca otita (eu sper sa scapam dupa ce-l operam de palatoschizis).
Va doresc multa sanatate si sa nu fie nicio problema cu urechiusele lui bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuelsrbn spune:

Impreuna facem cea mai buna sectie de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din Estul Europei:
www.inimacopiilor.ro/nou-nascuti-Marie-Curie/" target="_blank">http://www.inimacopiilor.ro/nou-nascuti-Marie-Curie/

Spune-le si altora despre acest proiect.
Multumim pentru ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

ce mai faceti fetelor? banuiesc ca sunteti ocupate cu pregatirile de Pasti de nu mai da nimeni nici un semn...Vream sa va urez tuturor un Paste fericit alaturi de cei dragi si copii nazdravani si sanatosi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myhaela_25 spune:

un Paste fericit!alaturi de cei dragi voua si HRISTOS A INVIAT!!!

Mihaela,mami deNadira-Mihaela(23.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamiron spune:

Sarbatoarea de Pasti sa va aduca tuturor lumina,caldura si pace sufleteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ewy spune:

HRISTOS A INVIAT ! PASTE FERICIT TUTUROR !

Mergi la inceput