Palatoschizis si formele sale (11)
Raspunsuri - Pagina 6
bebedulcik spune:
Ceci te pup,ai dreptate cu d-na Bratu isi petrece aproape tot timpul muncind,asa este ....sa-i dea Dumnezeu sanatate ca sunt multi copii care au nevoie de dumneaiei si cu parere de rau se tot nasc copii cu diferite boli ceea ce ma intristeaza.
De ce sa-ti iei suturi ca ai o parere PRO ,atata vreme cat e parerea ta iar copilul este ok inseamna ca te-a multumit doamna si pana la urma e parerea ta ..........
PUIUL MEU ARE 3 ANI si 3 luni
Cum ti-am m-ai spus vb bine parerea mea,acum e la varsta cand m-ai si poceste cuvinte .....un ex "varf " si el spune "darf"ne amuzam copios iar el se enerveaza.Fetita de care zici tu e cu mult m-ai mare asa ca inca nu poti sa faci comparatie .
Eu sunt multumita de cum vb.
Cum a spus si Cecilia am dorit si eu un filmulet cu un copil care vb pt a-mi face o idee o comparatie ,dar mi s-a raspuns foarte dur ,de aceea m-am si retras de pe forum ,iar acum am scris dupa atata timp pt ca ti-am simtit disperarea Aura ca nu stii incotro sa apuci .
De citit v-am citit pe toate ,nu aveam cum sa va scot din mintea mea m-ai ales ca am cunoscut si vb cu multe fete de pe forumul asta si celalalt si aici stiti la cine ma refer.Imi pare rau cateodata ca aceste fete sunt in diferite colturi ale tarii.Va transmit toate gandurile bune.
Eu am filmulete cu poezii,cantecele e inebunit sa-l filmez dar nu stiu sa-l postez spre rusinea mea.
ramonaolah spune:
Multumesc mult cecilia...bebe e in continuare mancacios si nu are rabdare deloc pana vine papa :).
Noi ne-am facut programare pt 17 aprilie la dr. Albean de la spitalul de copii din Brasov sa vedem ce parere are despre bebe in legatura cu operatiile. la acest doctor si-a operat si Nicoleta din Brasov fetita Ilinca daca va aduceti aminte iar eu am vorbit mult cu ea de cand am aflat ca bebe are aceasta malformatie, am vazut si poze si mi se pare operatia ok...acum o sa il cunoastem si pe medic fata in fata sa vedem ce parere ne formam dar din cate indicii si vorbe am cules ar fi un medic bun.
Legat de intrebarile pe care le au mamicile cu privire unde sa isi duca copii la operatii le inteleg pt ca si noi inca de cand eram insarcinata ne tot intrebam in ce directie sa o luam si oare cum va fi mai bine. Parerea mea este ca trebuie adunate cat mai multe informatii si mers la medic sa il cunosti iar dupa modul in care vorbeste, te sprijina, te incurajeaza si iti raspunde cu rabdare la orice intrebare pe care o ai iti formezi o parere iar apoi tragi concluzia. Si eu sunt de parere ca medicii (de orice fel ar fi ei) trebuie sa aiba suflet, mila si sa fie OAMENI pt ca macelari sunt destui printre noi iar eu una nu mi-as lasa copilul pe mana unui macelar fara mila.
Va doresc bafta in tot ceea ce faceti si va mai tin la curent.
gandacel08 spune:
Buna. Sunt mamica lui Iulia pe care a operat-o Dr Enescu de 2 ori ultima data pe 25 februarie 2010, din iulie 2010 am inceput logopedia. De atunci a inceput sa vorbeasca avand mereu progrese. Si in prezent mergem si merge de la 3 ani la gradinita. Pe 10 aprilie face 4 ani. Nu vorbeste nazal pronunta si pe L, rar se pare cate un R. Parerea mea este buna depre Dr Enescu, multi doctori pediatrii s-au mirat de aspectul frumos al operatiei.
Pentru orice intrebare te astept aici.
aurora111 spune:
Bun gasit tuturor!! Va multumesc mult pt mesaje si ma bucur tare mult sa aud despre operatii reusite, copii care vorbesc bine la doar 3-4 anisori. Ca o paranteza, am un nepotel care a avut nevoie de "translator" pana pe la 5 ani, desi nu are nicio afectiune de genul astora care ne tot doare pe noi. Si tare mult as vrea sa vad filmulete cu bebicii laudati!!!
Cecilia, te rog din suflet, daca sti ceva de programul dnei doctor spune-mi si mie, ca sunt hotarata sa ajung saptamana asta la Bucuresti. Eu am sunat la spital, de la centrala am cerut la sectia dnei dr. si mi s-a spus sa mai sun dupa 4 apr.
aurora111 spune:
Sotul meu si nu numai, imi cam spune de la un timp ca sunt paranoica. Asa o fi., dar ideea ca undeva, pe langa noi, exista un medic si mai bun, ca se poate si mai bine..etc.. ma face sa oscilez in a lua o decizie pt operatia de palat. Adela si mie imi zic multi ca operatia la buza a lui bebe arata f bine, si asta cred si eu in proportie de 90%, pt ca, inevitabil ma gandesc daca nu se putea si mai bine. De fapt, toate indoielile mele au inceput sa apara dupa ce dna dr Enescu ne-a parasit pe toti, datorita dumneaei noi am ajuns acolo, ne scriam mult pe mail, ne incuraja si ne dadea multe sfaturi si ne insufla optimism... ne-am simpatizat si am vorbit mult cat am fost intyernati anul trecut. Acum, dintr-o data, parca nu ma mai trage ata in directia aia, ma gandesc ca dl dr cu siguranta este foarte afectat.
Ar mai fi ceva... dl dr este foarte zgarcit cu explicatiile si cu detaliile, insa am inteles de la dumnealui, si chiar a repetat, ca la noi este afectat palatul moale. Eu nu mai inteleg nimic, am mai citit pe net si mai tare m-am zapacit. Eu vad la bebe ca e ditamai fisura incepand de la gingie pana la omusor- care e impartit in doua. E posibil sa nu fi vazut bine? Sau prin palat dur se intelege altceva, ceva ce eu nu pot sa pricep. .. Daca ma puteti lamuri si pe mine...
ramonaolah spune:
Buna fetelor, am revenit si eu ca am o mare intrebare pt voi cele care ma puteti ajuta sau sfatui. Copii vostrii au probleme cu auzul? Cum ati verificat daca aud bine? Eu sunt paranoica si ma gandesc ca nu cumva sa fie surd si spun asta pt ca pana acum am facut test de auz de 3 ori si nu ii iese bine, raspunsul este...la sunete ridicate da semn ca e ok dar la sunete joase nu prea...eu ce sa inteleg din asta? Prima data a facut testul de auz la externarea din maternitate si nu a iesit bine spunandu-ne sa revenim la o luna. Am revenit la o luna si tot pierdere de timp a fost ca tot nu a iesit bine si ne-a indrumat ca cel mai bine ar fi sa mergem la o clinica privata unde aparatura e mai buna. Ok am ales o clinica privata am mers azi sa facem testul din nou si acelasi raspuns...nu e tocmai ok si ca sa revenim cu o programare peste 3 luni sa vedem atunci inca o data ce rezultat avem la test. Dar intrebarea mea este ...ce fac? mai astept 3 luni nestiind concret daca copilul meu aude sau nu? Macar daca as fi primit un raspuns concret as fi stiut ce sa fac...daca il operez si la urechi sau nu...daca se gaseste rezolvare sau nu...dar in cazul asta toata lumea zice sa asteptam pana peste 3 luni...eu deja sunt paranoia si nu mai inteleg nimic pt ca azi am dat banii degeaba pe o consulatie la clinica privata unde am intrat vaca si am iesit bou...scuzati-mi expresia dar asa ma simt. Toata lumea ne intreaba daca avem in familie cu probleme de auz...nici vorba pt ca toti auzim ok ba chiar nici cu despicaturi nu avem dar se pare ca pe noi ne-a urmarit ghinionul si sincer acum sunt intr-o pasa proasta ca am impresia ca o dam din una rea in alta. Spuneti-mi si mie cum ati facut voi, cum ati aflat daca aud copii sau nu si la ce varsta...unde sa ma duc si ce teste sa mai facem ca nu conteaza banii dar macar sa am un raspuns concret nu ca cel de azi. Pe mine asteptarea asta de 3 luni ma omoara :(
corina_tutza spune:
Off, Ramona, draga mea!
Noi am trecut prin asta...in maternitate. Raducu nu avea nici un fel de semnale. Nici joase, nici inalte. De cate ori l-am trezit trantind sertarele... Am mers cu el la Budimex, la ORL si doamna doctor de acolo mi-a spus ca testele pe copii asa mici sunt neconclundente si informatiile precum ca, acesti copii se nasc surzi, sunt pur si simplu eronate. Vreau sa spun ca si acum, dupa aproape trei ani, ma trezesc vorbind cu el in soapta. Mi-a ramas o mica trauma pe tema asta. Stai linistita, sunt sigura ca bebe aude bine.
corina_tutza spune:
Aurora, poate ne intanlim prin Budimex. Noi trebuia sa mergem luna trecuta la doamna doctor dar s-a amanat, apoi a intrat in concediu. Vrem sa mergem cand este de garda. Consultatiile, din cate stiu, face miercurea.
gandacel08 spune:
Iulia avea despicatura spre omulet si omuletul despicat dar partea osoasa a cerului gurii era normala. Mie mi-a placut increderea ce mi-a dat-o dr Enescu, si nu stiu daca se baga cineva sa continuie ce a inceput altul.
Dupa a doua operatie Dr Enescu mi-a spus "am terminat eu acum dupa 6 luni sa incepi logopedia sa vibreze omuletul".
gandacel08 spune:
La problema cu testarea auzului nua ar trebuii sa le vorbiti copiilor in fata sa citesca pe buze.
In carti scrie ca copiii cu palatoschizis sunt predispusi la probleme cu auzul pentru ca comunicarea cu trompa lui Eustachio este mare.