Palatoschizis si formele sale (11)
Raspunsuri - Pagina 5
MariaMioara spune:
Buna Flori,fetita mea face pe 27 luna aceasta 4_9luni,din cate stiu eu la ,logoped se duce cel tarziu pana la 3_6luni cu, copii care nu vorbesc sau vorbesc mai greu.Eu am mers acu la 4 ani in primu rand ca am zis ca nu e nevoie ptr ca ea vorbeste bine ,merge la gradi ,spune poezii si noi (eu si sotu} o intelegem fff bine.In al 2_ rand, dupa operatia la palatul moale cand am mers la control,Dna.doctor mi_a zis ca la cum vb nu e nevoie de logoped atunci avea 3 7luni si am mers pe mana dansei ca e mica, ca mai tarziu o sa vb bine.La 3 ani am duso la gradinita si nu mi sa parut a fi o problema cu vorbitu,inschimb anu acesta ea sa marit si vrea sa vorbeasca cu ,copiii sa se joace cu ei, si ei nu o inteleg.Tin sa precizez ca anu trecut era mai rusinoasa nu prea intra in dialog cu copii de la gradinita, acum cand vrea sa socializeze nu este inteleasa si se enerveaza ca nu o inteleg, si mias zis si doamna ca nu prea se intelege ce spune,desi trebuia sa_mi spuna mai demult.
Acum am inceput sa mergem la logoped si sper din tot sufletu sa se rezolve sa fie si ea inteleasa ca mi se rupe sufletu cand vine acasa de la gradi si_mi spune MAMI COPIII NU MA INTELEG.
ramonaolah spune:
Buna fetele, ne-a sosit si noua cantarul de bebe si l-am cantarit pe bebe si sumtem bucurosi ca a crescut...l=am externat cu 2640 grame iar acum la mai putin de 2 sapt de la extrnare are 3105 grame :)
aurora111 spune:
Bun gasit tuturor!!
Felicitari Ramona pt bebe frumos si mancacios!! Ma uit la poza lui si observ ca e mai bine fata de cum era la noi, despicatura pare mai mica si mai ingusta; la noi se vedea un pic gingia si nasucul parca era mai tras. Sa aveti noroc de o operatie frumoasa, adica mai putin vizibila, ma rog...ai inteles tu..
aurora111 spune:
Dragi colege de suferinta, am cxeva ce ma apasa tare pe suflet. Observ mai peste tot ca apare des numele dnei dr Bratu si ca sunteti f multumite. Pana acum cateva zile eram si eu multumita de operatia noastra, facuta de dr Enescu, dar o fosta colega de camera din spital m-a sunat sa-mi spuna ca a fost la alt medic si a vazut niste operatii (la buzita) care aratau mult mai bine decat ale noastre. Mai e putin si treb sa mergem la op de palat si eu simt ca o iau razna, imi doresc ce e mai bine pt copilul meu si caut innebunita ssa aud ceva de bine despre dr Enescu, un copilas operat de d-lui care acum vorbeste bine. Ma tot gandesc daca nu cumva se putea ca prima operatie sa arate mai bine, daca nu cumva dna Bratu a operat in ultimii ani mai multi copii cu palatoschizis decat dl Enescu. Dl prof are un renume in chirurgia plastica, apare mult in media, insa dna dr Bratu apare f mult pe aceste site-uri si e f laudata.
Chiar nu stiu incotro sa apuc!! E o alegere foarte dificila si prea multi "daca". Nu vreau sa iau in considerare conditiile din spital, asistentele, cum zambeste unul sau altul... ma intereseaza profesionalismul unui medic pe mana caruia imi dau copilul. Offffffff ........ voi cum ati luat decizia asta ?
bebedulcik spune:
Buna fetelor.Aura trebuie sa tii cont ca nu toti care ies in fata si vb mult sunt si cei mai ok.Aici ti-as da niste exemple din politica etc dau bine pe sticla si aduc numai necazuri iar altii stau in spate si fac lucruri bune ptr ministerul lor(in fine ....sa stii ca am un of mare si de aceea am adus in discutie acest exemplu).Si pe noi ne-a operat d-na dr BRATU si am numai cuvinte de lauda.Eu am fost la 3 doctori pana sa op copilul.
Poate te intrebi de ce am facut alegerea de a ramane la D-na Bratu!!!
Eu am o chestie ...am simtit o conexiune intre mine si dumneaiei ,o siguranta ,am simtit ca ea este persoana caruia ii pot incredinta copilul meu . Daca doctorul nu-ti lasa siguranta asta mai bine pleci in alta parte.
AURA trebuie sa simti doctorul nu sa te impresioneze valurile pe care le face pe la TV. Despre doctorul de care zici tu nu stiu ce sa-ti spun nu ne-am operat la dumnealui ,si nu pot sa-mi dau cu parerea
Fetelor nu stiu cum vb alti copii ca nu am intalnit pe nimeni cu problema noastra ca sa pot auzii cum vb , dar Andrei vb foarte bine un pic nazonat ca si cum are polipi.Atunci cand vb repede se simte bine ca vb nazonat dar daca vb rar nu se mai simte.
De logoped nici nu vrea sa auda l-am dus si nu vrea sa stea sub nici forma,m-ai incercam in toamna ,facem exercitii acasa.
Mergem la gradi ,s-a acomodat are prieteni si o iubeste pe Doamna.
A plans l-a inceput dar acum e nerabdator sa mearga .
VA PUP PE TOATE SI TOTUL O SA TREACA CU TIMPUL ,SI SUNT CONVINSA CU CAT SUNT M-AI MARI SE VOR CORECTA MAI BINE
MA UIT LA ANDREI CATA AMBITIE ARE SI SE CORECTEAZA SINGUREL CHIAR SI PE MINE UNEORI ESTE FOARTE ATENT LA DETALII.
aurora111 spune:
multumesc mult, mult mult pt mesajele voastre. E foarte dificil sa iei o decizie buna, pana la urma e chestie de noroc. Am auzit recent de un medic din Craiova care e foarte laudat, are operatie facuta la bebe de 5 luni care arata mai bine decat cea facuta de dr Enescu. Eu stiu ca depinde si de la un caz la altul, mai sunt complicatii, despicaturile palatine nu sunt la fel... etc... Offfff..... nu ne putem da cu parerea despre competentele medicilor, insa ideea care ma macina este aceea ca dr Bratu opereaza (cred eu )despicaturi palatine mai des decat dr Enescu. Saptamana viitoare o sa dau o fuguta la Bucuresti pt o consultatie la dr Bratu. Ma puteti ajuta cu programul dumneaei sau cu un nr de telef?
aurora111 spune:
bebedulcik, cati ani are Andrei? Am mai auzit de o eleva de cls a VI-a cu aceleasi probleme ca vorbeste asa, nazal... Doamne, eu sper totusi ca se poate si mai bine, poate fetita nu a mers la logoped (in urma cu 10 ani greu gaseai unul!!). In rest e ok vorbirea? Pronunta toate sunetele corect?
cellia78 spune:
Buna dimineata la pranz!
Fugitiv, fugitiv......
Ramona, BRAVO pt bebe mancacios!
Aurora, eu nu voi raspunde la intrebarea DE CE DR BRATU pt ca am mai laudat-o in trecut si mi-am luat pe privat "suturi" ca prea o ridic in slavi, in detrimentul altor medici; cine mi-a dat "suturile" cred ca ar fi putut gandi logic ca eu am laudat medicul ce mi-a ajutat copila, nu cunosc munca altor medici, ci doar pe a celui ce mi-a operat puica, eu vedeam normal sa laud ceea ce cunosc.
Dar cam cum gandeste Bebedulcik gandesc si eu: eu nu am cautat medicul care sa faca valuri prin media, ci medicul "acela" ok pt fetita noastra; la cat am mers prin spitale cu Ade mi-am facut o impresie despre ce viata au unii medici; un medic dedicat, excelent in specialitatea lui, un medic ...uman, un OM trup si suflet meseriei sale, nu ar avea prea mult timp de a-si face reclama sau a aparea pe la tv; nu are timp, efectiv; in putinul timp liber pe care-l are, sta cu familia, sau merge la congrese, sau , sau, sau, nu merge sa dea bine la X emisiune ca sa-si faca numele sonor; numele ii va fi recomandat de reusitele sale, de vietile salvate, de destinele indreptate.
PAREREA MEA.
Inca ceva: dna dr Bratu pana la data de 01.04 este in concediu; incerc sa aflu cel tarziu miercuri zilele de garda pe care le va avea luna viitoare, pt ca mergem la control.
Dc vrei, te anunt.
Mai eram datoare cu niste detalii, recunosc, de mult timp, legate de medici de la clinica de maxilo; sunt foarte aproape de a afla; abia am terminat "sapaturile" si am gasit mamica ce si-a operat acolo fetita.
Azi o caut.
Va las. Imi continui lista cu necesarul pt ziua Frusinii. Ca e eveniment mare in familie, trebuie pregatit in detaliu; asta pt ca va fi cam ultima ei petrecere de ziua ei serbata in familie (cu matusile, unchii, bunicii, blablabla);
Va doresc o zi frumoasa si saptamana cu soare si zile faine!
Editez ca sa spun asa: Aurora (si nu numai), cand va trece viroza Adelinei, adica curand, voi incerca sa o filmez vorbind; asta ca stiu ca si Bebedulcik vroia ceva de genul, de la mamici de aici; o sa incerc eu saptamana viitoare, sper. Problema ar fi ca Ade e vorbareata, numai ca....dc vede ca e filmata ia o pauza. Caut eu metode si inerc sa vad ce va iesi.