Palatoschizis si formele sale (11)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacel08 spune:

Am operat-o la Dr Enescu la 1 an si 10 luni vorbea foarte putin apoi am dus-o la logoped nu vorbeste nazal pentru ca a inceput vorbirea dupa indrumarea logopedului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

Multumesc mult Ceci de sfaturi...citisem si eu lista de la inceput dar la cele de mai jos am intrebari:
crema Cutaden - la ce se foloseste ca eu nu am folosit pana acum???
un pachet vata - la ce o folosesc in spital???
6 seringi - de cati ml? si la ce le folosesc?
Vigantolul - ce este si la ce il folosesc ca eu pana acum nu am folosit???
bicarbonat cumparat din farmacie - pt ce e necesar si exact asa il cer la farmacie??? eu nu am mai cumparat niciodata asa ceva
Nurofen - banuiesc ca pt febra si asta are seringile alea cu care unele dintre voi ati hranit bebeii atunci cand nu aveau voie cu biberon nu?
Panadol - banuiesc ca tot pt febra
doua seringi in plus de la Nurofen - banuiesc ca astea ca sa am 2 seringi in plus automat trebuie sa cumpar 2 nurofen in plus nu??? ca nu cred ca se gasesc seringi separat de la nurofen...

Sper sa nu par batura in cap :) si astept raspuns de la voi...

Mergi la inceput

Azi am avut o noua incercare de harnit cu lingurita...mai exact cu soft cup de la medela pe care am dat 180 lei si sincer mie mi se pare cea mai mare porcarie...:).
Din 50 ml ceai Andrei a baut 10 ml si restul i-a papat salopeta de pe el...a trebuit sa il spal ca era plin de ceai pe la gat si peste tot...deci e minunat suntem pe drumul cel bun...maine cumpar nurofen cu seringa sa vad si la ala ce experineta avem :)

Mergi la inceput

Fetele mai am nevoie de un sfat cat mai repede ca sa stiu ce sa vorbesc cu pediatra...voi ati facut la bebei si vaccinuri optionale contra cost care se fac pe langa cele gratuite? Eu stiu de ele si costa cam 1200 lei dar unii spun ca ar fi bine sa le fac ca andrei e bine sa fie imunizat mai ales ca face mai multe operatii iar altii spun ca au reactii adverse...voi cum ati facut?
ASTEPT SFATURI SI PARERI CAT MAI MULTE :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaMioara spune:

BUNA ,cand avea bianca o luna ,am fost cu ea la control,la dr Bratu si mia zis ,inainte de operatie sai fac toate vaccinurile,adica la ..2 ..4 si 6 luni ptr ca la 7 luni urma sa o ,opereze asa am facut dar pe cel de la 6 luni doc. de fam.nu ma chemat...siam sunat eu pe doc.de fam sa intreb si mia zis ca da ...vino maine .si leam zis ca urmeaza sa merg peste 2 saptamani la operatie ,si mia zis ca daca ii face vaccinu nu pot sa o mai operez decat la o luna de la vaccin.am sunat_o pe dr.Bratu si iam zis si ea mia zis sa ma duc sa o operez si dupa sai fac vaccinu,Cel mai bine e sa suni doctoru care il opereaza pe ANDREI,sa_l intrebi.daca faci vaccinu o luna nu ai voie sa operezi copilul.intereseazate bine,intreaba doctori ce e bine si ce nu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna_k spune:

Draga Ramona, in primul rand fi calma si citeste...
-am inteles ca stai aproape de spital cca 20 min, eu veneam de la Maramu' la Bucuresti.
-bagajul meu era format din: 2 pijamale, 1 tricou,1 pereche pantaloni,1 pereche sandale, 1 pereche slapi(cam ce era pe mine, si-n bagaj) mi-am pus STRICTUL NECESAR la limita limitelor,trebuia sa ma descurc singura cu bagaj;copil.
-bagajul lui bebe: pampers 25buc,sudocrem,servetele umede/uscate,medela soft cup,2 seringi nurofen,1 cutie supozitoare novocalmin(pe care n-am folosit-o),2 cuti lapte praf,1 cutie ceai humana(granule),3 salopete cu capse in fata, 3 pantaloni scurti+ 3 tricouri,10 bavetele,prosopele si ..atat. Pe cecilia am rugat-o sa-mi cumpere un termos si luam apa din cabinetul asistentelor. De baie nici nu s-a pus problema sa-i fac, desi avea doar 8 luni si acasa ai faceam zilnic,acolo doar il stergeam cu servetele.
-Vigantolul= vitamina D3; se da de la nastere pana la varsta de 1 an 2 picaturi/zi;
-de cutaden nici eu nu am stiut la ce ai poate fi bun pana dupa ce mi-au adus puiucu din operatie, avea colturile gurii cum sa zic "crapate" cum au pus despartitorul ca sa-i poata lucra in gurita, voi poate nu aveti nevoie la buzita, mai incolo poate la palat.
_bicarbonatul cumparat din farmacie e tot pt operatia de palat, pt spalatura in gurita.
Nu te mai stresa; acea lista e facuta doar orientativ. Eu n-am avut cutaden,dar chiar dr.Bratu mi-a dat;nici bicarbonat, dar se poate spala cu ceai de musetel, de galbenele, sau dupa fiecare masa sa bea copilul efectiv apa. Dar voi deocamdata va operati la buzita si stati si aproape!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna_k spune:

cat de medela soft cup, trebuie sa o fixezi perfect, dar sa o si folosesti corect. Asa am fost si noi la inceput, tasnea in toate directiile, pana i-am prins ritmul

Mergi la inceput

Multumesc mult Corina de explicatii (vigantol ii dau si eu zilnic cele 2 picaturi dar eu il stiam doar sub numele de vitamina d3 :))...atunci cutaden si bicarbonat le tai de pe lista noastra ca inca nu sunt necesare. Eu lapte, ceai si apa si ce mai trebuie o sa iau strictul necesar ca intr-adevar stam la 20 min de spital de mers cu masina si sotul meu va veni zilnic la noi cu tot ce ne mai trebuie numai ca eu le-am trecut pe lista ca necesitati...dar cantitatile vor fi minime adica pt 2 zile dupa care vom fi aprovizionati :).

Mergi la inceput

Maria...cred ca nu m-am exprimat corect...nu era vorba de vaccinurile obligatorii care se fac gratuit ci de unele optionale care costa bani si le faci doar la cerere. Andrei a facut vaccinul de la 2 luni la 2 luni fara o saptamana ca sa poata fi operat la 3 luni jumate ca stiam de la dr Albean ca 6 saptmanai nu se atinge de el de la vaccin...dar pe mine ma interesa daca ati facut si alte vaccinuri contra cost copiilor care am inteles ca se fac la 4 luni, 6 luni si 8 luni...deci la Andrei ar fi primul dupa operatie. In total am inteles ca costa undeva la 1200 lei dar as vrea sa stiu daca voi ati facut, daca au fost eficiente si daca merita banutii astia...

Mergi la inceput

Corina legat de soft cup de la medela sincer nici nu stiu cum ar trebui sa o folosesc ...are ditamai cupa de silicon si eu nu stiu daca dupa operatie am voie sa ii ating buzele in vreun fel sau pur si simplu ii torn lapte de la distanta in gura? De asta as avea nevoie de mai multe sfaturi si in ce masura ii atingi buzele dupa operatie in primele zile.

Azi am cumparat nurofen si cu seringa lui am incercat sa ii dau lui Andrei sa pape si ...ce sa zic primele 5 minute toate bune parca papa pe langa ca ii curge o gramada de lapte din gura ca mai mult il molfaie decat sa il inghita...dar dupa 5 minute a inceput sa scoata limba sa linga seringa dupa alte 2 minute a inceput sa planga ca el o vroia in gura sa o suga...deci cum ati facut? la fel seringa are voie sa atinga gurita, buzele, se baga in gura sau nu? voua v-a arata de la spital cum sa faceti sau de unde ati stiut? In weekend cand e si Elvis acasa ma pun eu sa ii dau mancare si sa il filmam si va trimit filmulet sa vedeti cum face :).

Azi chiar vorbeam cu Elvis sa aman operatia pt cand va fi mai mare ca nu o sa ma descurc si parca vad ca dau bir cu fugitii din spital sau ma duc la spitalul de nebuni ca si asa uneori bat campii :)

Mergi la inceput