Palatoschizis si formele sale (11)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaMioara spune:

Buna,cum adica inchide gingia,cati ani are copilu,fata mea are peste o luna 5 ani si nu are gingia inchisa nea zis ca peste varsta de 7 ani cand i se schimba dantura.ati facut omuletu sau nu a avut nevoie? cine a facut omuletu?????ast. raspuns.... rog...

Mergi la inceput

da Ramona,fata mea a fost unilateral stang complet,buza gingie, palat pana in gat de tot, noi cand ne uitam nu vedeam omuletu credeam ca nu are ,ca apare o alta problema,mii si mii de ganduri.la 2 si 10 luni cad a facut palatul moale ia facut omuletu in 2 asa il are si acu si cred ca il face in septembrie.am auzit ca e foarte important si ajuta la vorbit,cine imi poate spune daca dupa ce a facut omuletu a vorbit mai bine si mai clar?Bianca a vorbit devreme, eu, noi cei din familie o intelem foarte bine...cei din jur mai putin asta inainte sa mergem la ,,logoped,acu este inteleasa mult mai mult,mai ales daca vorbeste mai tare si rar este imteleasa ff bine.nu avem decat 2 luni de logo deci e bine poate dupa mai multe sedinte se rezolva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

fetele am multe intrebari despre bagajul din spital:
- bodyuri am multe care sunt parte peste parte pt a nu le baga pe cap sa nu il lovesc pe bebe la gurita dar cum fac cu manecile care sunt lungi? imi trebuie neaparat cu maneci scuret pt ca i se pune branula? sau cum fac? cum v-ati descurcat voi si cum ati facut?
- pantalonasi am muli dar cu piciorus si ma gandesc ca ar fi buni sa iau multi tip trening in caz de ii pune branula la picior daca nu ii gaseste vena la mana? sau cum se face? ma gandesc ca nu il lasa numai in body daca ii pune la picior ca ii e frig...la fel voi cum ati facut?
- voi cum ati incalzit apa pt lapte praf? eu ma gandeam sa ii iau incalzitorul de biberoane, pun in el apa in biberonul de sticla, incalzesc apa si apoi adaug laptele praf...gandesc bine sau aveti alta idee? Eu trebuie sa imi iau si apa la mine ca eu folosesc apa din comert recomandata pt bebei ...
- salopetele pt bebe sunt necesare in primele 2 zile cat sta cu perfusie???? spuneti-mi cum ati facut voi si cum a fost la voi sa stiu si eu din timp
in rest voi avea la mine multe bavetele, scutece de finet, prosop pt bebe, ser fiziologic, bete ureche, solutie pt baita, lotiune dupa baita (cu toate ca nu vreau sa ii fac baie in spital sa nu raceasca sau sa ia vreun microb la piele dar sa fie), eventual spirt pt mine pt maini, cateva paturele pt bebe, pampersi multi, sterilizatorul cu lingurite si seringi si biberoanele lui bebe, o lampa de bagat in priza noaptea, comprese sterile, termometru, sosete, caciulite, servetele pampers, crema pt fundulet, forfecuta unghii, leucoplast am ceva de matase hipoalergic pt bebe e bun?, ceai, cutii lapte, apa pt lapte, supozitoare glycerina, supozitoare paracetyamol, nurofen cu seringi...

CE VA MAI VINE IN CAP CA TREBUIE? ASTEPT SFATURI...SIMT CA NE MUTAM ACOLO LA CATE AM SCRIS...si la toate astea se adauga cele necesare pt mine

Mergi la inceput

BUNA e bine la ce te ai gandit tu ,dar ,eu zic sa te gandesti de 2 ori la ce iti puii la tine, sa nu te incarci cu lucruri pe care nu le folosesti, eu zic sa_ti pui exact ce folosesti zilnic,lapte ,creme, biberoane pamparsi,...nu stiu.. ce folosesti tu,si toate pentru,... cam 10 zile nu cred ca stai mai mult mai ales ca stai la 20 30 minute de brasov.gandestete ca nu stai numai tu in salon , ai doar un pat si o noptiera unde sa le pui pe toate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

Stiu ca sunt multe dar din pacate sunteti si voi constiente cum se uita toate infirmierele si asistentele la tine cu mutrele lor...chiar daca voi impinge vestita mita la toti medicii unele chiar sunt gretoase de-a dreptul si vreau sa le evit pe cat posibil de aceea prefer sa nu apelez la ele. Ce tine de sterilizator, prosoape hainute si farmaceutice pt bebe chiar le vad necesare ca de ex lui Andrei ii dau debridat pt colici recomandat de pediatru daca nu il iau la mine ce fac ma duc sa caut prin spital...:(.
Multe lucrusoare gen hainute pampers etc imi va aduce zilnic si sotul la spital dar sterilizator cu biberoane lingurite incalzitor termos trebuie vreau nu vreau sa plec cu ele din prima zi nu?

Mergi la inceput

buna dimineata...LA MULTI ANI celor care poarta numele de CONSTANTIN SI ELENA sa fiti sanatosi si indeplinirea tuturor dorinteler...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna de dimineata!

LA MULTI ANI Elene si Constantini! Sanatate multa si zi frumoasa astazi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Ramona, incep sa scriu acum pt tine. Vedem si cand inchei, Frusi e pe cale sa se trezeasca...

La inceputul acestui capitol de subiect, ca si la celelalte, exista primul mesaj, iar la finalul lui ai lista cu necesar pt spital; ia sa vad dc pot lua cu copy/ paste:

In general, necesar pt spital,pt bebe: salopete cu manecute scurte/ lungi sau manecute tip maiou; body care se prind in fata;pantalonasi; sosetute;caciulite; pampersi;servetele absorbante; prosopel; prosop mai mare; paturica; pernuta; cearsaful lui bebe; canute;castronele;lingurite;cutii lapte; doua cutii ceai preferat de bebe; sapunel; peria de par; betisoare de curatat nasucul; crema Bepanten; crema Cutaden; forfecuta de unghii.
"Altele": leucoplast, un pachet vata, pansamente/comprese sterile, 6 seringi, ser fiziologic, Vigantolul; bicarbonat cumparat din farmacie; pansament la rola; termometrul; Nurofen; Panadol; doua seringi in plus de la Nurofen;supozitoarele de febra; 4 pachete servetele fine (din alea la cutie cartonata), dar cred ca merge si hartia absorbanta la rola; termos.
Pt mami: haine de spital; "maruntisuri"; pastile pt durere de cap; batoane din cereale cu fructe uscate, care inlocuiesc o masa; batiste;apa plata.

Hai ca a mers.

Ideea e ca:
- la prima operatie eu mi-am carat ditamai bagajele, de parca veneam de la Maramures la spital, nu de la distanta de cateva statii Multe au fost inutile, absolut inutile.
- depinde de distanta fata de spital; dc locuiti aproape,iti poate aduce cineva de acasa ce mai ai nevoie, doar le lasi pregatite; sau, dc sta si sotul tau cu tine si aveti masina, multe pot sta in masina, "in caz de"
- eu sa stii ca nu-s adepta multor idei de crestere al copilului, intre ele aia cu baia zilnica; de cand am io copil, Frusi nu a vazut baie zilnica , ci la o zi da, una nu; mai ales cand era bebe, pana la un an, cat a prins frig afara nu-i faceam baie zilnic, ci la doua zile; baie zilnic primeste de dupa un an, numai cand sunt caldurile alea nasoale, atunci da; mai ales ca acum alearga la joaca si transpira, da, face baie zilnic; dar ca bebe.....nu; stiu, sunt o mama rea si delasatoare;
-in spital eu nu i-am facut baie; am preferat sa o sterg cu prosop inmuiat in apa calda, apoi stearsa cu alt prosop uscat si gata; nu am idee cum sunt alti copii, Ade nu transpira sa curga apele pe ea; iar ca bebe mic nici atat nu am avut probleme; ca bebe ti-am zis, la doua zile baie si de cateva ori pe zi ii faceam igiena zonei intime.
Daca tu vrei sa-i faci baie in spital, ii poti face; eu am considerat, pt noi, inutil a ma apuca de imbaiat copilul acolo.

Intrebai de leucoplast hipoalergenic pt bebelusi; da, e ok, zic eu, dc iti foloseste la ceva, ia-l. Mie nu mi-a fost necesar, au avut acolo.

Intrebai de apa calda; eu am avut doua termosuri mari la mine si luam apa de la dozatorul care se afla in cabinetul asistentelor; sau, la spitalul la care am mers noi, exista cuptor cu microunde.

Tu spui ca vorbesti cu Nicoleta, care a operat copilul la acelasi spital la care mergi si tu; cel mai bine ar fi sa o intrebi pe ea; nu o spun ca mi-e lene sa te ajut, o spun pt ca fiecare spital are regulile lui. Si nu stiu cum e acolo.

S-a trezit Bulina. Revin mai incolo nitel sa-ti vb despre faza cu perfuziile si hainele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacel08 spune:

La multi ani si toate cele bune. Iulia dupa formarea omuletului a inceput sa vorbeasca dar cu ajutor logopedic. Are 2 ani de logopedie si a implinit 4 ani.
Va pup!

Mergi la inceput

Buna,Bianca face luna care vine 5 ani,omuletu lui bianca era desfacut in 2 foarte mult,de zici ca nu il avea ,dupa op. la palatu moale se vede dar in doua,bianca vb bine...dar avem 2 luni de logo,si nu avem omuletu inchis poate e mai bine dupa ce op omuletu.Iulia vb nazalizat? a vb, si dupa ce ai duso, la logoped nu mai vorbeste?ai operato tot la dr BRATU.ma intreb de ce uni se opereaza mai devreme si alti mai tarziu?

Mergi la inceput