Clubul "babelor" FIV-oase 7
Raspunsuri - Pagina 12
balanta_tm spune:
adina, merci.
Sabina, care e faza cu Clexane si Predinsone? Cine spune ca nu e voie sa fie luate impreuna?
moromeata, ma bucur sa te revad .
ioana, nu stiu cum e cu hematomul, dar cred ca ti-ar prinde bine sa stai cat mai mult in pat.
5ab1na spune:
n-a avut nici un embrion. nici unul. mama lor.
moromeata noi mai tragem de tine
uite de exemplu eu te intreb asa: ai facut de-alde prednison? si cat? clexane? si cat?
eu mai am o intrebare mare: puregon sau menopur?
5ab1na spune:
habar nu am balanta. retinusem ca nu e bine de amandoua. n-am inteles bine? shit. n-am retinut bine inseamna ca. uite acum imi dau seama ca si tu ai facut de-amandoua.
pfiii
tu ce medicament din categoria prednisone ai luat si ce doza si de cand?
balanta_tm spune:
Eu la primul FIV am avut 5 mg Aprednislone (<=> Prednisonul nostru) de la ET pana in sapt 9. Dr a zis sa iau 7.5, dar eu am luat doar 5 mg. Iar Clexane, eterna mea doza: 0.6 din Z1 de stimulare.
Se spune ca Prednisonul coaguleaza sangele; poate in contextul asta ai retinut ca nu este compatibil cu Clexane (in sensul ca trombofilicele trebuie sa fie atente). Apai daca o luam asa, si estrogenii coaguleaza sangele, si progesteronul. Ar insemna sa nu mai luam nimic dupa ET.
Ingerash_Mic spune:
mikado ma rog pentru tine
lara, ari, adrianaady si toate fetele
am intrebat ceva pe pagina trecuta, ma puteti ajuta?
_
MTHFR 677 C>T heterozigot
MTHFR 1298 A>C heterozigot
PAI-1 675 4G homozigot
www.fertilityfriend.com/home/Almi" target="_blank">Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end.
samira33 spune:
adino...la primu mesaj n-am zis nimic...am zis ca poate nu m-ai vazut,desi e cam greu ca aproape numai eu am scris azi pe aici....da vaz' ca si la al-2lea ma ignori total.
adicatelea n-ai si pentru mine o vorbulitza amarata???!!!
5ab1na spune:
ingerash eu as baga in locul tau din toate alea, dar eu nu am AMH-ul tau si ce mai ai tu. Poate samira iti raspunde mai bine. eu as lua din toate mai putin vitamina E. dar asta e in functie de problemele mele. s-ar putea la tine vitE sa fie tare buna.
asa balanta acum imi amintesc. asa am citit
eh...batranetea
samira33 spune:
ingeasule,am vrut sa-ti raspund io....da m-a luat valu' ca am vazut ca iar nu ma baga in seama adina.
nu prea inteleg ce inseamna AMH dublu???
dublu fata de ce anume???
in cazurile de PCOS e normal sa ai AMH mare si nu vad nici legatura dintre AMH,stimulare si coenzima si vit E.
sau poate n-am intele eu bine intrebarea ta.
pot doar sa-ti spun doar ca pentru niscaiva rezultate trebuie sa faci o cura de minim 3 luni de Coenzima.
Cris_25 spune:
Voi scrieti nu glumaaaaaaa....
Nu mai fac hormonale luna asta ... e prea tarziu ... o sa fac luna viitoare cand incep tratamentul ... oricum n-am avut probleme cu ele pana acum!
Va rog sa ma ajutati sa trec peste episodul "PAI 844" pana o sa repet analiza undeva (nu stiu unde).
Deci, rezultatul pe buletinul de analize era sec: Mutatia -844G in gena PAI a fost identificata in stare Homozigota
Apoi dr. Avram a zis ca a mai avut paciente cu acest rezultat si ca daca rezultatul e de tip GG, atunci e normal ... Am vb la medlife, mi-au trimis si e-mail cu explicatiile ... si eu tot nu-s lamurita daca e bine sau rau: "In privinta acestei analize nu exista nicio greseala ci mai degraba o neintelegere in ceea ce priveste nomenclatura - in genetica alela (gena) normala este considerata alela care are frecventa cea mai mare in populatia data. In populatia caucaziana (din care facem parte) alela cu frecventa cea mai amre este alela A (pentru pozitia -844), ceea ce inseamna ca aceasta alela este alela normala. Pe de alta parte alela G este alela care este benefica in combinatie cu mutatia factor V Leiden. Dumneavoastra aveti genotipul GG ceea ce inseamna ca aveti genotipul "bun"."
Apoi am mai cerut lamururi si am primit:
"1. Da alela A este considerata alela normala, dar anume ea in combinatie cu mutatia in factorul V Leiden este cea care inrautateste fenotipul si anume alele G este cea buna. Am scris buna in ghilimele pentru ca nu stiu daca e corect de facut referire la alele ca bune sau rele pentru ca chiar daca aveti alele A nu inseamna ca neaparat o sa faceti trombofilie ci comparativ cu purtatorii de alela G ati fi avut un risc mai mare. Toate mutatiile pe care le-ati testat nu dau un fenotip determinist - in sens ca daca le aveti atunci neaparat o sa faceti trombofilie, ci doar o sa aveti un risc mai mare sau mai mic (in dependenta de mutatia in cauza). Deci genotipul GG este genotipul bun.
2. La oameni toate genele sunt prezente in dublu exemplar si atunci notiunea de homozigot inseamna ca ambele gene sunt G si deci aveti genotipul GG ceea ce este bine."
Concluzia mea ar fi ca PAIul acela e ok ... dar nu inteleg de ce e comunicat asa rezultatul ... Va dati seama, in cazul acesta, pot fi zeci de fete care cred ca au o mutatie si de fapt e ok!!!
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
Ingerash_Mic spune:
sabina multumesc
samira da, la mine AMH-ul este de aproape 2 ori mai mare decat limita superioara (14,97 valoarea, limita maxima a intervalului de referinta fiind 8)
ma interesa sa stiu daca pot lua vitaminele astea avand in vedere problemutele mele sau daca stiti ce as putea lua in caz ca una din vitamine e inutil de luat..? sunt obosita la ora asta poate nu ma exprim bine
_
MTHFR 677 C>T heterozigot
MTHFR 1298 A>C heterozigot
PAI-1 675 4G homozigot
www.fertilityfriend.com/home/Almi" target="_blank">Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end.