Muscatura de pisica

Muscatura de pisica | Autor: julia23

Link direct la acest mesaj

Ieri seara m-a muscat pisica destul de rau si adanc de degetul aratator.Tot de aseara a inceput sa se umfle.Azi am fost la farmacie si mi-am luat Amoxicilina,am luat cate o capsula la 4 ore,dar degetul mi s-a umflat mai rau si a inceput si o parte din mana,nici nu pot sa o misc si ma doare groaznic,tot imi pun comprese cu gheata dar degeaba.De cateva ore iese puroi din rana.Am citit pe net ca ar trebui sa fac vaccinul antirabic si antitetanos,dar pisica e vaccinata.
Ce sa mai iau si ce fac sa se desumfle mana mai repede ca am multa treaba si nu pot face nimic

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

de cat e amoxicilina? un antiseptic local fara contact cu apa trebe drenat un pic mai bine mergi la spital de cat timp e vaccinata pisica ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu zic ca nu-i de glumit, inseamna ca rana s-a infestat. Sau ai vre-un puiut de alergie.

Daca pisica e a ta si o ai sub observatie, nu stiu daca e asa de necesar sa faci anti-rabic. Cind ai facut anti-tetanos ultima oara? Daca nu l-ai facut in ultimii zece ani, s-ar putea sa ai nevoie.

Ar fii bine sa nu iei medicatie / vaccinuri dupa ureche si sa mergi fuguta la doctor, treaba in sus sau treaba in jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Amoxicilina e de 500 mg,pisica e vaccinata de 3 luni.Antitetanos am facut in urma cu vreo 10 ani parca.
Rana sigur e infectata,mai ales ca tot degetul e fierbinte.Am dat-o cu crema de galbenele si o storc mereu sa mai scot din puroi.
Nu am crezut ca pot pati asa ceva de la o pisica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Fugi chiar la un veterinar el stie poate cel mai bine cesa faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

efectul vaccinarii dureaza 5 ani te rog eu sa mergi la spital
ia amoxicilina la 6 ore nu la 4 renuntza la crema aia e un mediu ideal pt bacterii... practic le imultesti un antiseptic local ceva ce ai la indemana(spirt daca nu) si bandajat cu ceva sa permita aerul sa intre aerul nu place la bacterie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Am intrebat si veterinarul si dr mea de familie,ambii mi-au recomandat Amoxicilina,am luat la inceput la 4 ore acum iau la 6.Nu stiu daca e bun spirtul.Maine o sa merg sa-mi iau un antiimflamator.
Nu vreau sa ma vaccinez,sunt f dureroase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Termenul de "infestat" se refera la paraziti (viermi intestinali, paduchi, etc.). La virusuri si bacterii se foloseste cel de "infectat"...

Antirabic trebuie sa faci daca nu e pisica vaccinata.
Uite, la mine functioneaza de minune patlagina: foloseste o frunza (verde nu ai de unde, dar inmoaie o frunza uscata in apa si leag-o pe rana. Va drena tot puroiul si va atenua durerile (eu am folosit-o cand mi-a trecut un cui ruginit prin talpa, si am putut merge fara probleme, si nici de antibiotic nu am avut nevoie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Vizita urgenta la chirurg si drenat puroiul. Antitetanosul nu doare si ar fi fost indicat sa il faci cat mai repede. Ar fi pacat ca din frica si din prostie sa ajungi la complicatii. O fi pisica vaccinata, insa gura ei chiar nu reprezinta un mediu steril. Si numai pune crema de galbenele. Betadina simpla, ichtiol unguent sau baneocin unguent. Si antibiotice in continuare, mai ales ca ai deja semne de suprainfectare. Dar fara chirurg nu cred sa scapi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Vizita urgenta la chirurg si drenat puroiul. Antitetanosul nu doare si ar fi fost indicat sa il faci cat mai repede. Ar fi pacat ca din frica si din prostie sa ajungi la complicatii. O fi pisica vaccinata, insa gura ei chiar nu reprezinta un mediu steril. Si numai pune crema de galbenele. Betadina simpla, ichtiol unguent sau baneocin unguent. Si antibiotice in continuare, mai ales ca ai deja semne de suprainfectare. Dar fara chirurg nu cred sa scapi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

De acord, Betadina e sfanta in rani, iar Baneocinul ar fi bine sa fie din cel pudra, ca sa cicatrizeze mai repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

urgent la chrirugie plastica, incizie,drenat puroiul.
nu e de glumit.
daca infectia prinde traectul unui nerv,lucrurile se complica.

amoxicilina?????

Mergi la inceput