Trebuie sa vorbim despre Kevin
Raspunsuri - Pagina 14
Chuny spune:
Lady, incearca totusi sa vezi filmul, ca e pacat sa acuzi mama din oficiu :-)
Atunci cand i-a spus ca ar vrea sa se trezeasca in Franta a fost o reactie la epuizare. Incercase cu toata forta ei sa-l deschida spre ea, sa vorbeasca, sa se joace, copilul nu colabora nicium. Ea era epuizata pt ca nu stia ce si de ce nu functioneaza. Eforturi a facut.
Toate mamele se joaca cu copiii lor si comunica, asteapta primul cuvant. Ori cand te lovesti de mutenie si de un zid, incerci si tot incerci. Efortul e mare, frica e mare, daca mai esti si izolata e cumplit, treci printr-un milion de stari.
olympia spune:
Eu stiu ca e firesc ca mama sa fie mai ok cu al doilea copil, ea e ca deja e pe teren cunoscut, primul a rupt destule bariere, al doilea culege roadele.
ela_04 spune:
Citat: |
Mama a facut multi pasi spre copil: l-a dus la medic s-a bucurat cind copilul a acceptat bratele ei, sa-i citeasca s-a bucurat cind l-a vazut ca se imbraca singur, s-a avintat spre el si el a respins-o, cerindu-i sa inchida usa camerei lui si sa iasa; |
sa nu uitam ca baiatul ajunge la spital din vina mamei, oarecum,...incercarea de al schimba, copilul nu sta ea il arunca si cade aiurea...
cand ajung acasa si tatal intreaba ce sa- intamplat de fapt copilul spune ca a alunecat sau ceva de gen...
Deci eu nu-l vad ca pe un copil psihopat!
Dupa ce il incadrati in aceasta categorie? Doar pt crima?
Intreb ca poate au fost semne pe parcursul filmului pe care poate nu le-am vazut eu...
ela_04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Chuny Lady, incearca totusi sa vezi filmul, ca e pacat sa acuzi mama din oficiu :-) Atunci cand i-a spus ca ar vrea sa se trezeasca in Franta a fost o reactie la epuizare. Incercase cu toata forta ei sa-l deschida spre ea, sa vorbeasca, sa se joace, copilul nu colabora nicium. Ea era epuizata pt ca nu stia ce si de ce nu functioneaza. Eforturi a facut. Toate mamele se joaca cu copiii lor si comunica, asteapta primul cuvant. Ori cand te lovesti de mutenie si de un zid, incerci si tot incerci. Efortul e mare, frica e mare, daca mai esti si izolata e cumplit, treci printr-un milion de stari. |
Asa e Chuny treci printr-un milion de stari...dar asta nu iti da dreptul de a spune cu voce tare copilului ca ai prefera sa fi in Franta...
putea sa faca pe catelul...sa-l puna in carca ei, sa faca orice pt a obtine o reactie. Nu a sta lemn Tanase asteptand copilul sa faca primul pas...
Chuny spune:
Din contra, daca esti autentic, poti si sa-i explici copilului ca nu iti este usor. Asa cum ii spui ca-l iubesti, ca esti fericit sau trist.
miereamara spune:
Eu nu am vazut filmul, dar din ce povestiti voi nu reda chiar atmosfera din carte.
Kevin purta tricouri mici pentru ca era un mod de protest nu pt ca ii cumpara maica-sa hainele alea.
Mama l-a aruncat de perete si l-a ranit pt ca ajunsese la capatul puterilor, la varsta de 5-6 ani copilul facea intentionat in diaper kk de mai multe ori pe zi ca sa-si pedepseasca/provoace mama.
de altfel in inchisoare ii spune mamei ca ala a fost singurul ei moment de autenticitate, cand a apreciat sinceritea ei.
www.youtube.com/watch?v=qJXut4el9pQ" target="_blank">Nadia
columbiana spune:
Ela, un copil `normal` nu face in pampers pina la 5-6 ani (cam asa arata copilul, ca atunci cind are el chef sa mearga la baie, sa utilizeze wc-ul si sa traga apa;
un copil ``normal` nu refuza la infinit sa se joace cu mama, ca la un moment dat sa-i trinteasca mingea cu forta in fata
un copil iesit din sfera patologicului nu refuza vesnic sa-i raspuna mamei la orice incercare de a-l invata notiuni (numaratul), si la un moment dat numara singur si-o intreaba daca acum va renunta sa-l mai testeze;
Kevin a respins toate manifestarile timide sau nu ale mamei sale de a se apropia de el; singura faza serena e cea cu cartea aia, in bratele mamei.
Si-a urit sora mai mica puternic; e foarte rar ca la asa o diferenta mare de virsta, un copil respins de parinti sa nu se ataseze de frati, cu care de obicei se coalizeaza; Kevin nu s-a atasat de nimeni si nimic, n-a iubit nimic si pe nimeni; si-a omorit planificat colegi, tata, sora...putea fi si postasul in momentul ala, l-ar fi omorit si pe el; singurul sentiment cu care s-a impacat in viata lui era ura; este clar vorba de cel putin o tulburare de personalitate...
Ti-am mai explicat; eu cel putin nu vad nimic tragic in a-i spune copilului, ca ai dori in acel moment sa fii altundeva decit el;...eu am invatat sa-i spun cu voce tare copilului ce simt, cu calm; ca sunt suparata, ca as prefera sa stau departe de el o ora/o zi, sa ne calmam amindoi, ca nu-i corect ce face si eu nu-mi asum raspunderea se fiu intotdeauna gentila cu el daca comportamentul lui lasa de dorit, ca-i normal sa ma enerveze anumite iesiri in decor pe care le-a avut (trintit obiecte de exemplu)...etc...toate astea in urma consultatiilor cu psihologul lui si al meu; Asta nu rupe deloc relatia intre noi, ba eu cred se solidifica; ceea ce e insa clar si stie, si a stiut intotdeauna e ca-l voi iubi intotdeauna fara limite...dar si oameni care se iubesc pot avea conflicte;
Citat: | ||
citat din mesajul lui ela_04
sa nu uitam ca baiatul ajunge la spital din vina mamei, oarecum,...incercarea de al schimba, copilul nu sta ea il arunca si cade aiurea... cand ajung acasa si tatal intreaba ce sa- intamplat de fapt copilul spune ca a alunecat sau ceva de gen... Deci eu nu-l vad ca pe un copil psihopat! Dupa ce il incadrati in aceasta categorie? Doar pt crima? Intreb ca poate au fost semne pe parcursul filmului pe care poate nu le-am vazut eu... |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
simplyana_m spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Chuny
Mie mi se pare ca aveai o parere despre film inainte de a-l vedea si ca doar ai cautat argumente care sa-ti sustina teoria refuzand sa vezi si altceva in Eva decat ceea ce ai hotarat tu. |
Un argument care sa nu fie reciproc valabil ai putea sa-mi aduci?
Chiar sunt curioasa cum am lasat eu impresia ca n-am vazut filmul si ca vorbesc din...carti (pe care nu le-m citit, am spus din prima postare). O fi din cauza ca m-am straduit sa fac si printscreen prin film, am facut si bolg sa le arat, cu gandul ca opiniile au fost in mare exprimate, si e cazul sa trecem la o analiza obiectiva, sa descifram impreuna mesajul...In fine! Dar recunosc ca sunt surprinsa. E drept ca am empatizat tot filmul cu lupul (a.k.a. Kevin), iar Evei nu i-as fi acordat credit nici o secunda, cu tot procesul ei de constiinta, si cu toata maiestria Tildei, daca nu as fi inteles ca la sfarsit a inteles si ea ca mine , si nu si-ar fi imbratisat in sfarsit copilul, cu tot sufletul. Stiu ca nu-s vreun nume aici pe forum, ca nu sunt pe la alt club decat al scutecelor, dar fimele sunt pasiunea mea, si am indraznit (mai ales ca nelia expune asa frumos opinia ei, cu care sunt in acord total, cu mici personalizari) ...dar chiar asa, sa ma credeti "din alt film"...Asa ca ma duc sa ma culc si sa analizez gluma ta, Chuny, ca la cat de bine m-am facut inteleasa, de filme ma las.
Astept insa lamuriri suplimentare pentru impresia pe care am lasat-o.
http://www.lucamic.blogspot.com/
Chuny spune:
Da, miere, noi discutam aici filmul, nu cartea.
Ela, pe langa ce a spus ana as adauga : lipsa de empatie ( omoara acel hamster, pune la indemana surioarei un produs otravitor si nu simte niciun regret)), inteligenta deosebita, manipulator, rece.
columbiana spune:
Eu iti pusesem intrebarea cu pricina, pentru ca nu i-a dat nici o sansa mamei, pentru ca n-ai vazut nici un moment ceva neobisnuit/anormal in comportamentul copilului...mi se pare o interpretare foarte departe de film.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759