Trebuie sa vorbim despre Kevin

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

da, ilia, am observat ca toti psihologii cu care am discutat vreodata ref la baiat si relatiile noastre cu el au inceput cu intrebarea "cum a venit pe lume si cum a fost sarcina?"

buli, nu ma speria... Care e rostul acestei intrebari?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Din pacate, nu la fel stau lucrurile intre copil si mama, intre copil si tata. Acolo cred ca ceva special... Si asta pentru ca se naste mic si total depedendent de parinti in prima parte a vietii lui. Si se formeaza in mediul in care a fost adus pe lume sau in care a ajuns sa traiasca. Si daca noi ajungem sau nu sa simtim cu adevarat copilul, cred in schimb ca, in majoritatea cazurilor, copilul isi simte parintii. Si asta il face vulnerabil pentru ca desi nu intelege tot, desi nu i se spune tot sau i se spune altceva, copilul simte adevarul. Aici e necesara autenticitatea.

Foarte frumos ai scris Nelia.
Toti copiii isi simt parintii (in limitele unei anumite sanatati). Simt daca sunt bineveniti si doriti in familie, daca sunt vazuti asa cum sunt, daca sunt acceptati asa cum sunt. Intuiesc cum si-ar dori parintii sa fie copilul. Nu e magie. E doar comunicare. Copiii sunt experti in comunicare nonverbala, si pe asta parintii nu o pot controla constient in totalitate. Cu cat copilul este mai mic se bazeaza mai mult pe mesajele nonverbale, decat pe cele verbale - asta fiind valabil si dupa achizitia limbajului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui buli

da, ilia, am observat ca toti psihologii cu care am discutat vreodata ref la baiat si relatiile noastre cu el au inceput cu intrebarea "cum a venit pe lume si cum a fost sarcina?"

buli, nu ma speria... Care e rostul acestei intrebari?

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Rostul e cunoasterea debutului in viata al copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

(apropo de intrebarea asta despre sarcina/nastere, fie`mi ii place enorm de mult sa-i spun despre cum a fost viata cu ea in burta mea si cat de mult am asteptat-o si mereu se uita pe sutele de poze cu ea bb si o incanta efectiv sa stie cum a fost cand nu-si aminteste)

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
Rostul e cunoasterea debutului in viata al copilului.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Apoi io "ma simt"... Rau...

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu cred ca are scopul sa te faca sa te simti ... cumva. cred ca si cum te intreaba doctorul daca ai mai avut sarcini, cand mergi la control.
presuspun ca se constata o stare de fapt si atat.

Mergi la inceput

Pai stati asa, ca eu nu mai inteleg...

1. ilia_99 zice: Intr-o discutie recenta cu un psihoterapeut am descoperit ca sarcinile toxice, de care se plang multe femei, sunt, de fapt, reactii de respingere la adresa tatalui acelui copil.

2. buli zice: da, ilia, am observat ca toti psihologii cu care am discutat vreodata ref la baiat si relatiile noastre cu el au inceput cu intrebarea "cum a venit pe lume si cum a fost sarcina?"

3. Eu zic: Care e rostul acestei intrebari?

4. rrox3 zice: Rostul e cunoasterea debutului in viata al copilului.

5. buli zice: presuspun ca se constata o stare de fapt si atat

Si acum intreb io: daca e posibil sa fie doar o constatare si atat, ce se constata?

Adica io, care m-am certat crunt cu D. in ultimul trimestru de sarcina, care am plans de m-am rupt, care m-am despartit de D. in ultimul trimestru de sarcina, care am nascut fara ca el sa fie alaturi de mine, care nu am stiut daca el va dori sa isi recunoasca (,) copilul sau nu, care am crescut singura copilul pana la varsta de 9-10 luni... inseamna ca i-am distrus debutul in viata al copilului?

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Selene, tu cand ai mers nu te a intrebat psihologul ?
intreb ca poate nu e o regula intrebarea asta, dar si eu stiam ca se intreaba mama despre starea lucrurilor.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Si acum intreb io: daca e posibil sa fie doar o constatare si atat, ce se constata?

... inseamna ca i-am distrus debutul in viata al copilului?

Selene, pai ti-ai raspuns fetele, se constata (se afla, se face cunoscut) debutul, starea de fapt care a fost.
Nu ai ´´distrus debutul´´ ca nu ti-ai propus un debut ca la carte si l-ai stricat cu nu stiu ce. Pur si simplu asta a fost debutul, care a fost.
Si asta poate raspunde la multe intrebari care apar in relatia cu copilul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Selene, tu cand ai mers nu te a intrebat psihologul ?
intreb ca poate nu e o regula intrebarea asta, dar si eu stiam ca se intreaba mama despre starea lucrurilor.

_

mamagiuliei, nu m-a intrebat, i-am povestit eu din proprie initiativa, ca deh, ma apucase logoreea si na, stii cum sunt eu, cu detalii multe, sa se inteleaga bine imaginea.

Iar la psiholog am mers pentru problema aia anume: caracterul meu violent. Si am povestit si despre relatia mea cu parintii mei, de unde concluzia a fost ca nu e patologic, comportamentul.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput