Nu mai stiu ce sa fac! :(

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!!!

In primul rand, aceasta endometrioza este grava? M-am uitat pe net si am citit cate ceva despre asta! Va spun in primul rand ca eu imi doresc enorm sa am copii!

Ce ar trebui sa-i propun ginecologului meu? Aceasta laparoscopie se face prin intermediul ginecologului sau endocrinologului? Ca sa stiu de la cine iau trimitere!

Endometrioza se poate depista in urma analizelor facute? : lama, Papa si secretie?

Va pup si va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Dureri foarte mari in ziua cand imi venea ciclul am avut si eu, nu puteam face nimic cateva ore de durere, toate au incetat dupa prima nastere. Endometrioza n-am pentru ca am facut intre timp o laparoscopie pt un chist (care nu era endometriozic) si m-a verificat dr bine pe dinauntru, in afara de acel chist n-am avut nimic. Sunt foarte curioasa care e explicatia pt acele dureri care s-au terminat dupa prima nastere. Ce banuiesc eu asa intuitiv si fara sa fiu medic - ca ar fi unele modificari la nivelul uterului sau colului aparute in sarcina si nastere. Sau poate hormonale?

Siren, laparoscopia o poate face un ginecolog sau un chirug general, de preferat un ginecolog pt ca ei sunt familiarizati cu aparatul nostru reproducator. Dar vezi ca e o operatie cu anestezie generala "mare", nu e chiar floare la ureche desi refacerea e mai rapida decat la alte operatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Multumesc Lavi! Pai...cam asta imi ramane de facut!!! Laparoscopia! Ai idee cat costa? Am sa-i spun ginecologului meu sa mi-o faca!

El mi-a spus ca nu am chisturi sau alte probleme grave. Aceasta scurgere dureaza maxim 8 9 zile.

Oricum, trebuie sa o fac!

Iti doresc multa sanatate si multa iubire!
Tuturor defapt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

nu stiu sa fie asta problema ta dar eu am avut N probleme de la tamponul zilnic care mil luam din toate marketurile...numi mai amintesc exact pb(acum 4 ani),adica infectia cum se numea dar am depistat dupa ani buni ca eram de fapt alergica la tampoanele din comert......acum cand folosesc mi le cumpar din Anglia prin comanda 4oo de buc ,din coton pur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Eu nu pricep care e rostul tamponului zilnic; cand ai menstruatie sau oarecare scurgeri cauzate de o afectiune ginecologica, inteleg sa porti asa ceva, insa in restul zilelor de ce-ai folosi un asemenea tampon?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

prima oara am inceput sal port pt a ma simti fresh ,dupa aia a vn pb cu aceasta infectuie care provoca un fel de scurgeri si iar le foloseam.......si uite asa am inceput sa le port si sami fc ditamai problemele.........dar acum le port din viciu sa zic asa ca pur si simplu mil schimb decate ori merg la baie si nu pot fc bideu.
sunt dependenta,fara ele mi se pare ca nu sunt deloc fresh ...sa zic asa ........acum ai inteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

laparoscopia trebuie sa fie propusa de un medic, nu o prea poti solicita tu. Te duci la un ginecolog, ii spui de dureri, de scurgerea aceea, probabil iti va da si niste analize endocrinologice sa faci inainte sa iti propuna procedura aceasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Siren - si eu am avut aceeasi problema ca tine, m-a tinut vreo 6 ani de la 25 ani pana pe la 31.....
numai ca la mine perioadele de sangerare erau in faza luteala, adica inainte de ciclu cu 5-6 chiar 10 zile. sangerarea nu era asa de mare ca la ciclu, insa era destul ca sa ma deranjeze. deci cam 2 saptamani din 4 eu eram cu tampoane...
a fost oribil, treceam de la faze de disperare si neputinta in care imi venea sa ma urc pe pereti, la faze de resemnare.
mai nasol era la raporturile sexuale(nu mai spun ca si libidoul era aproape inexistent), la activitatea fizica (si eu faceam sport) etc.

am fost la mai multi doctori, care mai de care mai natangi, in fine am dat si peste o doctorita care m-a ascultat de la un capat la altul si mi-a facut mai multe investigatii.
deci am facut o histerografie (examinarea uterului) pentru a vedea daca sangerarile sunt din cauza uterului/colului sau au alta cauza. asta mi-a iesit ok, uterul cu peretii putin ingrosati, insa ok.
apoi am facut dozari hormonale, cred ca asta ar trebui sa faci si tu. am facut FSH, LH, progesteron, estrogen si prolactina (astea costa vreo 35 lei bucata, nu se compenseaza).
la progesteron mi-au iesit valori mici, iar prolactina era de vreo 3-4 ori mai mare decat limita maxima admisa. am incercat sa vad de ce e prolactina asa mare, am mai facut alte investigatii, insa nu am gasit cauza. mi-a dat niste pastile pentru a-mi scadea prolactina, le-am luat, mi-a scazut prolactina in timpul tratamentului, insa dupa ce incetam tratamentul imi crestea din nou.
ma rog, prolactina asta am reusit s-o tin in frau, insa problema era ca scurgeri tot aveam, macar 4-5 zile inainte de ciclu, deci problema nu prea era rezolvata...
concluzia doctoritei a fost sa fac un copil ca poate se regleaza dereglarile astea hormonale.
ma rog, am facut copilul (nu atunci, ci cand am vrut noi) si deocamdata e ok, nu mai am sangerarile alea.

acuma habar n-am daca asa o fi si la tine, insa stiu in perioada aia ce disperata eram si cautam informatii pe net pt. cazuri similare si nu gaseam nimic si-mi venea sa ma dau cu capul de pereti. de asta am scris asa mult, poate citeste cineva si ii folosesc aceste informatii.

cand am facut investigatii si am stat in spital o zi, am intalnit o femeie de vreo 30 - 33 de ani si ea se confrunta cu aceleasi probleme de cativa ani buni. avea deja 2 copii, facuti si cu speranta ca va scapa de sangerarile astea, insa tot le avea. femeia saraca venise sa se roage de doctori sa-i scoata uterul de tot, pt. ca nu mai rezista psihic la problemele astea (ea avea menstruatie aproape non stop), insa doctorii nu voiau sa ii scoata uterul fiind asa de tanara, iar ea saraca nu stia ce sa mai faca, deja zicea ca i-a afectat viata de familie, nu mai putea avea relatii intime cu sotul aproape deloc. urat.

sper sa-ti rezolvi problemele si daca afli cauza sa scrii si aici, cine stie, poate ii va folosi cuiva informatia ta.
sanatate multa

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

daca ai intrebari, te rog...

PS: cred ca problema ta presupune mai multe investigatii decat o ecografie si o lama. desi si astea trebuie facute in prima faza, insa nu te opri aici daca nu s-a rezolvat problema.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Eu nu pricep care e rostul tamponului zilnic; cand ai menstruatie sau oarecare scurgeri cauzate de o afectiune ginecologica, inteleg sa porti asa ceva, insa in restul zilelor de ce-ai folosi un asemenea tampon?

ar fi bine sa precizam ca discutia este despre absorbantul zilnic, cel extern, care se aplica pe chilot. nici eu nu-i vad rostul, dar deh, fiecare cum se simte mai bine .

desi pare ireal, se pare ca exista persoane care folosesc zilnic tampoane interne (gen OB), varianta mini, pe post de absorbant al secretiei vaginale...lucru total nerecomandat, este precizat, daca nu ma insel, si pe ambalajul acestora.

Mergi la inceput