Clasa I * 2011 - 2012 * [16]

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Mina, da, multumesc, am nevoie de ajutor cu medici homeopati. Problema asta a mea apare la 2-3 ani odata, mereu in aceeasi perioada, si mereu fara cauza clara. Azi n-am luat medicamentele pentru ca trebuia sa ma concentrez pe ceva si deja tusesc. Te rog da un PM, si cu nr de telefon ca nu il mai gasesc.

In rest voiam sa va spun multe, sa comentez si la ce am citit. Dar din pacate nu apuc, e o perioada mai agitata soldata ieri cu depunerea demisiei. Sper de acum sa am mai multa liniste si disponibilitate. Evident, dupa cele 30 de zile de preaviz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Multumesc Daria, incerc asa, deci cu doua patroane mici obisnuite de cerneala ? daca zici tu ca merge asa la my pen, fara "accidente", te cred !

Roxana - in primul rand multa sanatate ! ... tot cu homeopate razbim si noi de vreo juma de an ! ... cat despre demisie, mult noroc sa-ti gasesti ceva mai bun si mai potrivit ! orice sfarsit, lasa loc la un nou inceput !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

asa mai punem noi Manu si a mers :-)

am comandat si eu dp net 3 cartulii, cele 2 comper cls 1 si 2 si corect gresit :-) au ajuns, acum sa vedem cum ne lipim de cea comper, am facut deja fotocopii la teste ca deh, in carte apar rezolvarile :-) si sa vedem cum mergem dar mai ales cum ne tinem de ele...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:

3 cartulii, cele 2 comper cls 1 si 2 si corect gresit :-)

Cum arata culegerile astea si de pe ce site le-ai comandat, poti sa pui link, ceva, te rog ! ... daca s-a mai vorbit despre ele, scuze, cred ca nu am citit eu.

Si noi cu greu ne mai gasim timp (si chef ) de "suplimentare" ... a inceput dna. sa le dea din ce in ce mai mult ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Manuela,

Marie Haddou e autoarea uneia dintre carti. Daca copila va fi mutata cu o alta colega se amana putin situatia, pt ca la un moment dat tot va apare o astel de persoana.
Flaviutza,

da, ai dreptate, cazul e mult mai deosebit daca s-a discutat la sedinta cu parintii. altfel nu se discuta pt ca nu ajuta. Altii parinti nu inteleg situatia decat din prisma copilului lor si de ex am io doi cu acceasi parinti si is diferiti, darmite in comparatie cu altii. Daca copilul nu face fata cerintzelor de clasa 1 repeta clasa. La noi fiecare sedinta are un protokol scris. proces verbal cred ca-i spune in ro, si e trimis la toti parintii.
Daca tu ca parinti afli ca un alt copil are problema ce intreprinzi? pozitiv vorbind?

Cat despre actiune umanitara intreprinsa de copii prin intermediul scolii, e alta oveste, cel care a cumparat nu a platit neaparat produsul cumparat, pe care cel putin probabil l-ar fi gasit pe piata, el a platit zelul actiunii.

am inceput si noi scrisul de mana si cifrele de la 10-20.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

DidiAlex cum bine au sesizat fetele, situatia expusa de mine nu are nicio legatura cu aceea a unui copil cu anumite deficiente.
Spune-mi te rog, in Germania cum se solutioneaza problema unui copil care terorizeaza o clasa intreaga, care raspunde doamnei ca il doare undeva de pedepsele ei si ai carui parinti refuza sa ia atitudine?
Inca o data, nu vorbesc de un copil cu dizabilitati.
In cazul nostru s-a discutat in sedinta pentru ca (i) este o problema ce afecteaza intreaga clasa si (ii) doamnele profesoare de sport si religie au trimis cereri scrise in care au rugat frumos sa se ia atitudine caci nu isi pot desfasura orele din cauza catorva copii.
Mda, hai sa ne comportam ca in "tarile civilizate" ...
Hai sa nu ne spalam rufele in public, sa stam cuminti in banca noastra si sa asteptam ce? Momentul in care unul dintre ceilalti copii va fi accidentat grav, sperand ca acela nu va fi al nostru? Momentul cand copilul bataus va fi eliminat din scoala si atunci se vor ridica multe glasuri spunand ca nu s-a incercat integrarea?
Hai sa protejam cu totii copilul care isi loveste, inghionteste, injura, scuipa colegii, ca doar trebuie sa il integram. Sa inchidem ochii cand cativa colegi plang ca nu mai vor sa mearga la scoala de teama lui, cand altii devin la radul lor violenti pentru ca se apara.
Intamplator fata mea cea mare e un copil extrem de cuminte. La fel de intamplator, cealalta fata nu e. Inteleg cat de diferiti pot fi copiii. Asta nu inseamna ca atunci cand vad pitica repezindu-se sa bata alti copii sau sa arunce cu pietre in ei stau la locul meu, asteptand ca ceilalti parinti sa-mi integreze copilul.
Eu una daca fata mea ar fi cea care ar cauza atatea probleme nu as baga capul in nisip, m-as duce in sedinta cu parintii si mi-as cere scuze fata de ceilalti parinti si mai ales as incerca orice metode pentru a schimba situatia.
Oi fi eu mai comunista asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Am fost si eu la scoala vineri, Sora este foarte multumita de ea, a laudat-o tot timpul si tot asa am plecat si eu plutind.

Despre "copiii problema" din clase nici eu nu sunt de parere ca la orice prostioara sa se deschida larg gurile si sa se comenteze in timpul sedintei, dar la situatii de gen, injurat, lovit scuipat, trebuie sa se ia atitudinea cu atat mai mult ca sunt totusi 20 si ceva de copiii care trebuie sa suporte asa ceva si nu au niciun motiv.

Si cel mai probabil primele dati se incearca consultatiile individule cu parintii, dar daca nu vin nici macar la sedinta?
Pana la urma e problema clasei.

La noi la sedinte, invatatoare a sugerat ce trebuie sa schimbam la copiii nostri, care s-a simtit cu musca pe caciula eu , dar tot asa fara nume.

Dar fara sa fie probleme grave, desi mi-a mai zis Ilinca ca unii copii au fost pedepsiti (10 exercitii la mate in plus ca tema) pt ca tipau in tp pauzelor, se mai alergau.

O zi buna

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Nici la noi nu se discuta in sedinta problemele fiecaruia, ci la consultatiile individuale. In cazul particular al baietelului respectiv, parintii nu au raspuns invitatiilor doamnei invatatoare, copilul a devenit din ce in ce mai agresiv cu colegii si cu doamnele si astfel a devenit problema clasei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Si la noi s-a anuntat din prima sedinta cu parintii ca se pastreaza confidentialitatea problemelor, astfel ca ele se discuta face-to-face parinte-invatator. Eu, sincera sa fiu, am ramas uimita fiindca inca=mi aduceam aminte cum pleca mama la sedinta cu parintii bombanindu-ma "vezi sa-mi crape ochiu de rusine in fata parintilor" si cum se intorcea fericita ca eu am fost laudata si altii criticati. Si, intr-adevar, la sedintele de pana acum nu s-a discutat in plen situatia fiecarui copil, ci doar chestiuni organizatorice.

Dar cand a fost o problema la nivel de clasa (nu mai povestesc ca nu are rost) s-a discutat in plen, era prea mult pentru invatatoare sa discute problema cu fiecare in parte.

Nici eu nu sunt adepta ignorarii unor asemenea probleme. Si da, incerc sa ma pun in ambele ipostaze, si daca as avea copil agresiv, si daca as avea copil victima.

Faptul ca boroboatele unui copil problema se discuta in plen nu inseamna vreo incalcare a vreunui drept, ci doar o incercare de a rezolva acea problema, mai ales atunci cand parintii nu se implica. Pana la urma acel copil cu comportament agresiv ar putea merge din rau in mai rau, daca parintii nu raspund sesizarilor ce facem, lasam problema asa si asta e? Dar cand si-o lua-o al meu o sa mai am principii legate de pastrarea confidentialitatii? N-as prea crede, sincer.....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si la noi problemele si rezultatele scolare se discuta individual.
Pana acum toate s-au rezolvat asa, din cate stiu eu.

Insa DidiAlex am o curiozitate: care e procedura la voi cand un copil genereaza probleme prin agresivitate sa spunem, iar parintii acelui copil nu sunt interesati sa rezolva problema in urma comunicarii individuale cu ei. Pana unde merge discretia ?

Mergi la inceput