Clasa I * 2011 - 2012 * [16]
Raspunsuri - Pagina 17
manuelacrina spune:
Fetele din Bucuresti, pe unde sa mai caut rezerve albastre pentru stilou My Pen Herlitz ??? ... am gasit numai negre ...
Multumesc !
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Soleil albinutza, ti-am trimis acum Da, ma, era praf de stele! S'teti de groaza, vine primavara si voi nu vreti sa credeti nimic Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi. |
Sa vezi ce bine e sa fii aeriana, sa iesi in intarziere din casa cu copil, cu punga de martisoare in mana, cu pantalonii lui de ski in cealalta ( ca doar pe calendar de primavara, in curtea scolii sunt nameti de un metru jumate, asa ca trebuie sa fim pregatiti) si sa-ti gasesti parbrizul cu gheata de doua degete pe el !
Insa ieri la amiaza era super-frumos afara, chiar ca era aer de primavara !
Manuelacrina: eu am luat rezerve din Real Pallady dar in urma cu vreo luna. Pe net nu gasesti, la vreo librarie on line ?
Mina greu de gestionat situatia cu burtica daca-l banuiesti si de oarece dureri conjuncturale.
Flaviuta, dar mie mi se pare normal sa nu inteleaga jocurile de cuvinte. Sunt mici inca, astea se invata in timp, prin conversatie, lectura si explicatii directe. Eu imi amintesc si acum niste confuzii pe care le faceam in copilarie.
DidiAlex spune:
iar io de data asta cu tastatura..ca seara scriu dupa tableta
citat din mesajul lui Naty Culmea e ca parintii celui mai "criticat" copil nu au fost la sedinta, nu raspund la telefoanele si mailurile doamnei, nu vor sa ia nici un fel de atitudine. |
Sa inteleg ca in ro a ramas treaba asta cu sedinta cu prarintii si spalatul rufelor asa prin okii tuturor?
Ce inseamana de fapt copil “Criticat”? copii sunt copii si merg la scoala sa invete sa socializeze sa isi faca pretenii sa invete.
Pai saracu parinte bineteles ca ii e teama in primul rand ca se simte vinovat in al doilea rand cine stie ce ii mai indruga copilului in cap.
Si la o cursa nu castiga toti dar nici cei din urma ajunsi nu sunt striviti cu pietre, dar scoala nu e o cursa. Cum invata copilul compasiunea si munca de echipa.
Sunt asa inspaimantata cand citesc unele mesaje.
La noi in clasa a venit de la inceputul anului un copil autist, cu insotzitor numai ora 3 &4. Evident ca i-a dereglat nitel, si asa nu primeau ei teme practice au disparut. Si la sedinta de informare unii parinti au fost nemultumiti. Ce nesemtiiti. Asa ca am hotarat cu majoritate ca acel copil va ramane acolo si noi ne vom invata odraslele ca il ajute sa se integreze, asa ii vorbeasca frumos sis a nu ii copie comportamentul.
De ex unii copii au intrebat de ce nu i-a medicamente daca e bolnav, al meu mi-a spus ca ii e putin teama cand incepe sa tipe..saracu copil, e crunt sa fii catalogat “altfel” darmite cand ai o baza genetica.
Io consider ca educatia se face si in familie si nu las as ape oricine are ideei marete cu copil meu sa si le faureasca..pe motivul ca “unul arunca piatra si altii se chinuie sa o scoata”
Flaviutza,
io nu am itneles ce trebuia sa returneze: Actiunea martisoarelor a fost una cu scopul donatiei sau a fost una individuala si apoi s-a hotarat donatia? Cam de cacao a doua varianta.
Daca actiunea a fost la nivel de scoala TOTI banii trebuiesc donate si nu se admit exceptii. Copii trebuiesc informati de la bun inceput ca actiunea e una umanitara si ei nu primesc recompense materiale. Atunci cand precizezi conditiile de la bun inceput e mult mai usor si pt ei.
Manuela
m-am intalnit la randu-I cu situatia de fatza. Nu era asa de grava dar era si copilul era mai mic. Din discutiile du edu din gradinitza si din relatia lui cu fratele mai mic dominant ne-am dat seama ca lui ii lipseste in primul si in primul rand increderea de sine. Prima eta ar fi sa o inveti sa spuna mai des NU. E o carte ff interesanta in acesta directie „Cum sa spuneam nu acasa la servici..etc“ Marie H, nu imi amintesc exact titlu ca-s la birou, dar ma uit acasa.
manuelacrina spune:
Multumesc DidiAlex, asa e, trebuie sa insist mai mult pe ideea asta cu ea, sa spuna NU atunci cand nu-i convine ceva, cand se simte nedreptatita ... deocamdata, e cam "bleguta" si inca nu are "armele" sa se descurce intr-o situatie conflictuala. Dar lucram la asta .
Am vorbit si cu dna., mi-a confirmat ca sunt caractere total diferite ele doua, de luni o muta pe Crina cu o fetita "compatibila" .
Si in rest mi-a laudat-o foarte mult ... de mi-au dat lacrimile , ca e atenta, ca raspunde corect, ca retine repede, ca tine ritmul cu dansa la tot ce scrie pe tabla, ca citeste cursiv orice text la prima vedere, ca a avut rezultate maxime la toate concursurile pana acum si o mai inscrie si la altele ... singurul punct slab, scrie uratel si murdarel, pt ca scrie repede.
Dupa vacanta de Paste trec pe caiete de tip 2 si atunci zice dansa ca li se mai formeaza scrisul ...
... iar de bursa, cica este "pe bune", chiar vor primi banutii ... mie nu-mi vine sa cred.
mina spune:
citat din mesajul lui Roxana_G Soleil, ai gasit doar 5 asadar? Ma pun si pe mine care ma ingras in orice anotimp si am rezolvat. Eu nu stiu cum s a descurcat Alex cu martisoarele, dar din cate zice a fost bine. A primit martisoare dragute foc si acum face bazar cu ele. Nu prea reusesc sa ma desfasor cu povestiri pentru ca iau niste antihistaminice de la care adorm in fund pe canapea cu ipad in brate. Pare se ca nu i au dat de cap tusei mele seci si interminabile, incat incercam tratament de alergii si inhibator cu codeina. Va doresc o primavara frumoasa tuturor! Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei |
Parca esti sor-mea, ca si eu ma ingras in toate anotimpurile. Cat despre tusea seaca (in care-s campion) eu stiu una si buna, homeopatia, ca antihistaminicele si codeina n-au vindecat pe nimeni, ele doar diminueaza efectele, nu umbla la cauza. Daca vrei, am 2-3 doctori in masura sa rezolve ;)
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
mina spune:
Azi a reusit sa stea la toate orele fara sa mai dea alarma, i-am dat la el niste granule homeopate (cele recomandate pt crampe) si l-am asigurat ca daca le ia, ii trec durerile de burta. Mi-a zis doamna ca a luat o singura data si, sa vezi minune, i-a luat "ca cu mana".
Intre timp, i-a iesit si un herpes. Dar nici un alt simptom. Si herpesu e oportunist de stress. ...Mama ei de treaba.
Om vedea.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
flaviutza spune:
Da, Didialex in ro a ramas faza asta idioata cu spalatul rufelor in ochii publici. adica daca un copil se poarta urat, injura, loveste, se discuta in sedinta. cu parintii copilului de fata, daca se poate. Eu nu cred ca prin alte parti aceste situatii nu sunt discutate, numai in ro .
Nu are nici o legatura situatia expusa de Naty, anterior mesajului citat de tine, cu cazul pe care il propui: copil autist pentru care se fac eforturi de integrare. e o diferenta de la cer la pamant intre situatii.
Referitor la actiune. Da, au stiut unde se duc banii. De returnat, eu personal vreau sa returnez copiilor cunoscuti sutele, banii stransi au plecat probabil. mi se pare prea mult, asa ca o pun sa-i caute si sa le dea banii inapoi.ca-i stie pe cativa.Eu am ras la gestul de a-si ascunde si ea o bancnota, ma rog, am explicat ca-i dau ,cumpar eu, dar sincer, nu mi se pare asa tragic, ba chiar am ras. mentalitate de roman, ce sa-i faci,mai laxa si permisiva.
Lali spune:
Mina, buna idee cu pastilutele homeopate de la care trece sigur, sigur. Da' tare mult se consuma omuletul tau...
tiusca spune:
La ultima sedinta cu parintii,dna.ne-a prezentat situaia copiilor la modul general,evolutia ca si "clasa",fara sa dea nume ,fara sa critice...dar a tinut sa precizeze ca sunt copii care au probleme sau un ritm mai lent,dar tocmai parintii acelor copii nu erau in sala.Dar nu a dat nume....Tu ai dat exemplul unui copil autist,iar Naty(daca nu ma insel),nu a vb.despre asa ceva.Tu traiesti intr-o tara cu o democratie mult mai "puternica",avand o istorie ceva ma lunga decat a "democratiei"romanesti.Lasati-ne si pe noi sa o "construim",dati-ne si noua o sansa ca romani din Romania,nu ne mai criticati...e usor sa locuiesti intr-o tara ca Germania...unde toate lucrurile erau "aranjate"cand ai sosit tu,e destul de greu sa participi in propria tara la "aranjarea"lucrurilor",ca in Germania!
szivarvany spune:
citat din mesajul lui manuelacrina Fetele din Bucuresti, pe unde sa mai caut rezerve albastre pentru stilou My Pen Herlitz ??? ... am gasit numai negre ... Multumesc ! |
pui 2 rezerve mici una peste alta ! in pozitie opusa :-)
adica partile tesite sa stea cap la cap .
_