Clasa I * 2011 - 2012 * [16]
Raspunsuri - Pagina 12
monica-elizabet spune:
multumesc de info mina mai greu reusesc sa ma urnesc in we dimineata...mai ales sambata baiatul cel mare(cls IV) tot are concursuri ...de la care nu vrea sa lipseasca cu nici un chip...maine avem evaluare in educatie la limba romana, sapt viitoare tot sambata la matematica...
A fost ok la scoala, am copiat si tot ce lucrasera colegii in clasa saptamana aceasta deci sper sa fie la zi cu informatia.
Lali spune:
Antoemma merci pentru e-mail.
Cu germana la der/die/das&co si eu ... tot ca tine. Deja ma depaseste piticul. Eu sper sa se descurce singur mai ales ca are si after-school-ul tot acolo si sunt putini in clasa, deci au mai mult timp pentru fiecare. Un alt avantaj ar fi ca marea majoritate vorbesc romana acasa deci nivelul este cam acelasi.
szivarvany mie nu mi se pare vreo lauda ca trecem pe tip II. E fix tot una, e doar o chestiune de timp si de metoda, ca doar in clasele mai mari toti vor scrie la fel. Mie mi s-a spus si de la scoala sa nu dam importanta acestui lucru, copiii trebuie sa invete sa scrie pe orice fel de suport. Important este sa scrie corect si citet.
Si al meu copil a spus ca vrea tableta, m-am incruntat putin (ca nu mi-e in plan o achizitie de acest fel in viitorul apropiat) si a completat ... cand voi fi mai mare, mami. Deocamdata am scapat, nu stiu pentru cat timp.
szivarvany spune:
Lali
eu ma bucur ca la noi ritmul e light, de asta are nevoie de ex. fi`mea, cumva m-am linisitt ca noi nu facem niciun salt inca.
_
antoemma spune:
Vin si eu sa va spun ca am fost aseara la balet si am venit supreincantate si impresionate. Nici nu ma pot gandi cata munca depun oamenii astia ca sa ajunga la asemenea performante... Fetita mea efectiv se uita cu gura cascata. Ma asteptam ca baietii sa fie mai subtirei, ca cei de la dansuri sportive, dar erau foarte musculosi si parca erau din schitele lui Leonardo da Vinci. Ce sa mai zic de fete... Naty, Mada, am inteles ca fetitele voastre voastre fac balet. Super tare!
Aaa.. Am avut bilete in primul pand, pe centru, asa ca am vazut foarte bine.
Roxana_G spune:
Noi am fost azi la atelierul de martisoare de la scoala, copiii s au distrat pe cinste si au fost creativi. L am luat si pe pitic cu noi, tare mandru ca e la scoala.
Temele de weekend la mate au fost simple, au fost si cateva din cele data exemplu saptamana trecuta si se pare ca a inteles. Sper.
Au primit un test interesant in urma lecturii de acasa. Au primit intrebari deschise legate de text, insa la finele saptamanii. Asa ca Alex mai uitase detaliile. In mare s a descurcat bine, insa tinde sa raspunda pe scurt, gen "pentru ca...", fara reluarea intrebarii. Si a gresit un "s-a", despre care m a interogat azi si nu prea m am priceput sa explic pe intelesul ei.
Cam asta de la noi. Tableta nu are si nu cere, dar are un laptop de care nu se atinge. Cand si cand isi aminteste si atunci il foloseste intens. Dar sunt chiar luni intregi in care nu il deschide. Telefon are, de fapt doua. Unul normal, mai vechi, pe care nu il incarca niciodata. Si un iphone de al nostru care a avut un mic accident si pe care s a jucat acum jumatate de an de m a exasperat. Acum nici nu stiu pe unde zace. La fel si PSP ul de care va povesteam in toamna.
iahim spune:
...dar va citesc!
Scrisul trebuie sa fie nu numai citet si corect,ci sa fie ordonat,ingrijit sa respecte liniatura caietului(orizontala si verticala),sa respecte alineatele si semnele de punctuatie invatate.
Scrisul deprins la aceasta varsta ii vor urma pe bobocei toata viata!Este o deprindere care se invata corect in clasa intai.Cu timpul capata nuante(drept/inclinat,de mana/stas,mic/mare)dar caracterisicile lui de baza se formeaza acum.
Caietele tip I ii ajuta din acest punct de vedere.Liniatura vericala/oblica este foarte importanta pentru "latimea"literelor .Daca scrisul pe caietul tip I nu este ordonat pe cel tip II va fi si mai dezordonat.
Daca copilul nu este pregatit pentru trecerea pe caietul de tip II se poate amana momentul introducerii lui.
Baietelul meu scrie din ce in ce mai bine gramatical,nu mananca litere(decat foarte rar),nu omite cuvinte DAR...nu indeplineste criteriile de mai sus.Din punctul meu de vedere este un scris dezordonat.De aceea,nu sunt de acord cu trecerea la caietul tip II.
Va avea timp suficient...
Copierea unui text cred ca are acest rol:de a imbunatati calitatea scrisului.La dictari copilul se concentreaza mai mult pe continut decat pe forma.La copiere ,daca i se atrage atentia,se concentreaza mai mult pe aspectul scrisului.
Eu am un scris de invidiat.Fara modestie.Scriu frumos si de mana si de tipar.In clasa intai am dobandit acest scris.Cu multa rabdare din partea mamei si mult efort din partea mea.Cu timpul,am trecut numai la "stas".In facultate cursurile mele le vedeam trase la xeros la colegi pe care nu-i cunosteam.Sper ca v-am convins!
Asa ca ,mare atentie!S-auzim numai de bine!
Lali spune:
Iahim, eu cand am scris "corect si citet" la corect m-am referit nu neaparat la gramatica (care abia acum incepe) ci mai ales la forma literelor, la modul de legare al lor in cuvant. Evident un scris corect si citet respecta aliniatul, titlul, nu ignora liniatura etc.
Te-as putea intreba daca nu cumva am fost colege de facultate, doar ca acele cursuri care circulau si la noi copiate la xerox, scrise de mana dar ca de tipar apartineau unui coleg, nu unei colege.
eveline spune:
ROXANA - Nici eu nu ma pricep la cine stie ce explicatii insa am citit ca daca "sa" poate fi inlocuit cu "ei" sau "lui" atunci se scrie legat, daca nu se poate inlocui se scrie cu liniuta. La noi explicatia asta a mers intotdeauna.
Biei i s-a promis (in joaca ce-i drept, la inceputul scolii) ca va primi un laptop daca la sarsitul clasei I va avea FB pe linie ... tare mi-e ca tre sa ma apuc de strans banuti . Tablete, telefoane suprasofisticate nu servim insa la calculator cam stam...toti trei, in curand toti 4....bine, iecare cu treaba lui...
Si noi tot la caiet tip I suntem.
mina spune:
Al meu azi sta acasa ca are ceva la stomac. A facut vineri un herpes - insa l-am pus pe seama vizitei la dentist, herpesul fiind un virus oportunist, apare cand e organismul mai stresat, nu ca vizita la dentist ar fi fost cine stie ce trauma dar, totusi .... Sambata diaree si dureri de burta. Ieri era bine, ba chiar facea scandal maxim ca-l tin la regim. Azi dimineata, iar problema, voma, greata si dureri de burta de dimineata. Imi seamana a viroza digestiva. Mergem diseara la pediatra sa ne lamurim.
Eu incerc sa ma tin calma cu scrisul. Ma enerveaza rau de tot cand vad ca poate scrie mai frumos dar nu-i iese, insa incerc sa nu ma manifest fata de el. Asa am avut si eu in primele clase un stres maxim din partea invatatorului si a maica=mii, care puneau mare accent pe scris frumos. Din cauza asta, cred, pana prin clasa 6-7 am scris urat. Incet incet m-am dat la loc si acum nu pot sa zic ca-s exemplu de caligrafie, dar nici urat nu scriu.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
szivarvany spune:
si iata o noua saptamana :-)
mult succes tuturor !
eu in weekend am stresat copilu` care s-a revoltat ca doar e weekend si in weekend nimani nu face nimik, ea avea de facut origami si martisoare si alte bibileli ... asa ca dupa lupte gherila a facut vreo 2 fise la mate (ca asta nu vroia), de citit a citit fara probleme cartulia luata de la biblio, a avut de invatat pe miercuri prima poezie din clasa I pe care am pus-o sa si dea autodictare si a fost ok :-)
am decis ca daca vrea relax total in weekend, sa puna osul si sa faca in fiecare dupa-masa/seara cateva exercitii la mate sau ce se nimereste si ii las ...
sunt curioasa ca vad diseara ...
_