Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 31
Raspunsuri - Pagina 4
ronina spune:
Bia_Mi: ma bucur ca ai dat semne, eram cat pe ce sa scoatem majoretele pt tine Din cate stiu eu, inainte de epiziotomie si coasere iti face o mica anestezie locala in zona. Dar daca ti-e frica de durere, eu zic ca nu strica sa-ti procuri si epidurala.
Aredwynn: si eu simt miscari repetate in acelasi loc. Dar ma gandesc ca e normal, un copilas nascut cand e fericit (daca-i vorbesti) da din maini si din picioruse haotic, asa se manifesta. Ma gandesc ca are momente din astea si in burtica. E drept ca sunt momente cand stau pe partea dreapta si simt miscarile astea, atunci ma intorc pe stanga, in eventualitatea ca poate nu-i mai ajunge bine oxigenul si de aia se streseaza.
Dana: la mine a gatit azi sotiorul, nu ca-s norocoasa?
Nikoniko: sanatate lui Alex! Cum adica daca nu te mai trezesti? Se fac operatii de peste 4-6 ore, la o cezariana de max 30 min nu cred ca e asa o cantitate de anestezie cat sa existe un astfel de risc, sau?
Happylica: acum tu vrei sa bagi frica in noi? Bineinteles ca vom avea toate bebei frumosi
35+ Bianca
nikoniko spune:
Adica m-as simti ca si cand as fii paralizata. Ma ingrozeste ideea ca nu-mi voi simti o parte a corpului, iar panica asta nu cred ca are darul de a face lucrurile sa mearga bine...Poate ca-s penibila, dar deja imi fac o mie de scenarii si ganduri, de la discutia aceea cu dr
Niko, mami de Alex(1995) si 29+ cu
MTHFR C677 Homozigot
ronina spune:
Nikoniko: din cate am inteles eu, anestezia asta rahi+epi te face doar sa nu doara, nu sa nu mai simti nimic. Grija mea e fix invers, ca cica desi nu doare nimic, simti cand te taie si scoate copilul si mie mai tare de senzatiile astea mi-e frica sa nu ma ia cu panica si voma Noh ca uite, am inceput sa scriu in ideea de a te ajuta sa te relaxezi, si am dat-o in mai rau
35+ Bianca
dara76 spune:
Lasa ca daca te panichezi (si eu ma astept sa ma panichez, dar nu pt ca nu imi simt o parte a corpului) vei compensa scaderea de tensiune de la epi :) :) :)
La panica stiu ca trebuie sa am grija sa nu ma hiperventilez si sa am grija ce gandesc, ca gandurile legate de senzatiile corporale sunt cele care produc panica. Cel mult as putea face ca la dentist, sa ma focusez pe un punct in tavan si sa ma gandesc la altele. Dar oricum panica, asa cum apare, asa trece si ei au tot felul de remedii pregatite, de ex. le spui ca ti-e greata, baga ceva in perfuzie si trece, or avea ceva si pentru panica.
Da' stiu ca ar fi niste forme sa te adoarma si cu rahi+epi, ori cu diazepam, ori cu masca, nu stiu exact, oricum nu anestezia aia totala pe vena. Asa ca poti intreba daca te pot adormi in timpul rahi+epi.
Stii ca nu ramai paralizat de la ace. Ca sa ramai paralizat trebuie sa fie sectionata maduva, un ac chiar daca ar intepa-o, nu o sectioneaza total (chiar povesteau in filmele alea cu Laugh and learn). Si cu hematomul, riscul trece dupa alea 12 ore sau cat e la innohep. Dar hematoamele se mai resorb si ele, nu sectioneaza maduva, tot asa.
Fetele ziceau ca simti ceva, doar ca nu simti durere, adica de ex. ca simti ca un fermoar sau ca mai trag medicii de chestii pe-acolo. Mie asta nu imi place :)
30+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
nikoniko spune:
Ronina, ar fi bine daca ar fii asa cum spui tu
MTHFR C677 Homozigot
nikoniko spune:
Dara, allways gratefull pentru ideea cu adormitul in timpul anesteziei rahi+epi. Am sa cer asta.
MTHFR C677 Homozigot
dara76 spune:
Niko, pai am zis si eu la fel ca Ronina, fara sa vad mesajul ei. L-am vazut acum si ma distram ca ma potrivesc cu ea la aceeasi frica.
O sa aplic asa:
- respiratie fara hiperventilare, adica lina (nu adanca) dar lina, sa nu fie din alea scurte si rapide sau sa imi tin respiratia
-relaxare musculara cat pot, la comanda, chiar daca nu o sa mi se para relaxant
- focusat pe punct in tavan pana mi se impaienjenesc ochii
- verificat ce gandesc si oprit gandurile care imi produc panica, oprit filmul anxios din derulare
Probabil o sa ramana o frica reziduala...dar mai suportabila.
30+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dara76 spune:
Niko, sunt curioasa ce-ti zice. Mai ales ca poate se poate, pt. ca pe bebe il scot rapid si poate nu ajunge la el, posibil, nu stiu. Adica substanta de adormire.
31+ Miruna Sanziana
nikoniko spune:
Dara, te admir pentru puterea ta si capacitatea de a-ti controla frica.
Din pacate, eu nu prea dispun de asa ceva.
Multumesc , fetelor, din suflet pentru sustinere si informatii. Chiar sunteti un real suport pentru mine.
Pup si noapte buna.
MTHFR C677 Homozigot
ronina spune:
Btw Dara, m-am uitat la 'Laugh and learn about newborn baby care' si am retinut ca... la baita in vanita tipa nu a clatit bebe la final
35+ Bianca