Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 31

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

ronina, pai imi e si de mine, chiar dc bebele e bine, are nevoie de o mamica sanatoasa, in putere, nu slabita. Acuma aste e, si dc e cazul, imi revin eu dupa.
Super ca s-a rezolvat cu caruciorul, deci au fost seriosi cei de unde l-ati luat

amy, bine ca a fost doar o sperietura si nu s-a intamplat nimic. Eu am avut un accident cu masina acum in sarcina, si desi a fost relativ usor, am tras o speriietura, direct la maternitate la control am fost.

monna, da, la medic acum 2 sapt bebe avea 1.5kg, estima aplicatia medicului 3.4-3.5kg la termen, hemoleucograma si restul analizelor de sange momentan is bine.. dar piticii is tot acolo

dorinutza, toate mai avem momente in care ni se umple paharul..felicitari pentru vestile bune, si sa iesi repede cu totul din butoi
Nici un kilogram pana acum? wow, ce diferente.. unele luam 20 kg si altele nici unul

Ieri am luat si noi patutul si lenjeria. Ce ma linistesc cand mai tai cate una de pe lista

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Cucurigu! si iubiti-va mult!
Tala, Meg, sanatate multa copiilor, sa se faca repede bine...vad ca a mai avut si Rares tentative de raceala, dar nimic concret. Azi stam acasa ca-s inchise gradinitele...si ne iubim mult
Monna, ca de obicei, esti echilibrata si impaciuitoare...si eu fac la fel, in sensul ca citesc doar parerile userilor cu care sunt pe aceeasi lungime de unda...nu ma bag aiurea in polemici, pentru ca pana la urma suntem persoane diferite cu pareri diferite. si eu ma gandesc ca la mine ar putea fi problema cu alaptatul la cerere...pentru ca nu sunt in stare sa-mi sacrific toate noptile (vreo sase luni- asta depinde si de bebe)trezindu-ma din ora in ora sa alaptez, cred ca as fi pasibila de depresie fara atata somn...si atunci intra in vigoare planul de autoconservare...si sar automat la lapte praf...sunt situatii si situatii...trebuie sa ne pregatim emotional pentru tot ce va veni

Miha, mamica fericita de Rares si 32+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Neata burtici si mamici
Va multumesc ptr toate incurajarile, imi sunteti de mare ajutor. Deocamdata sunt pe pozitie si imi mentin varianta de a naste natural, deabia astept sa va povestesc apoi prin ce am trecut. Am bagajul pregatit, inclusiv hainele cu care ma imbrac la spital in caz de bebelina vrea sa iasa. Nu prea sunt intr-o forma f buna, noaptea nu prea pot sa ma intorc de pe o parte pe alta ca mi-i se lasa greutatea in picioare. Buricul inca nu mi-a iesit, iar colostru nici atat(sper sa-i pot da piept bebelinei). Tin sa va anunt ca am tras o sperietura zdravana ieri, am alunecat si am cazut, am zis ca nu ma mai ridic! Iar aseara pe la ora 22 ce credeti ca faceam? Impingeam masinile in fata blocului sa le bagam in parcare...am fost o viteaza! Va doresc o zi frumoasa alaturi de sotii vostrii!

37+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Neata!
Bia, buricul nu trebuie musai sa iasa! mie nu mi-a iesit la nici o sarcina, si totul fu ok. Si nici colostrul nu tre sa se arate inainte
Cu impinsul nu imi permit sa te cert, ca si eu am comis-o... :D

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Am incarcat o carte, "cresterea copilului pana la 5 ani", pe care credeam ac o pusesem. Nu e de citit acum, inainte, e cu activitati de facut cu copilul de la 0 la 5 ani. Deci e o carte practica, de consultat cand nu mai stiti ce sa ii dati de facut pruncului.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna fetelor.
Ce mai faceti? Eu sunt la servici astept sa termin si acesta zi, sa ma duc in concediu. In rest suntem bine ne miscam tot timpul.
Noi nu stiu ce o sa facem astazi, dar probabil ca o sa stam acasa si o sa sarbatorim in 3si burtica.
Am vazut ca ati vorbit de cezariana si nastere naturala. Eu as face cezariana numai daca ar trebui, dar nu am dreptul sa le condamn pe cele care fac la cerere, doar ca nu le pot intelege.
Sper sa aveti o zi cat mai plina de iubire si cat mai frumoasa.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 29+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buna ziua burtici!
eu ma pot lauda cu o noapte decenta. pe la 9.30 m-am ridicat azi din pat. cu pauzele de rigoare de mers la baie cu care deja v-ati obisnuit.. dar am dormit binisor. mi-am mai revenit.
azi am iesit f putin din casa sa iau si eu pulsul zapezii, e asa frumos afara..
am amanat vizita la medic. trebuia sa ajung azi sau maine.. insa am lasat-o pe vineri.. ca poate se mai creeaza locuri de parcare. acum e jale.. n-ai unde sa parchezi.
legat de pareri pro si contra la ce se discuta. eu prefer sa citesc si sa iau decizii in functie de ce-mi convine.. nu si sa imi exprim opinia. intru din 2003 pe aici (cu un alt nick) si am asistat la multe divergente pe te miri ce teme.. e neplacut. la noi vad ca bunul simt primeaza.. si e tare placut sa citesti odiseea

35s4z

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Sovi, multzu de carte!

Miha, si eu sunt undeva pe la mijloc, nu stiu ce o sa fac atunci, dar acum planul e ca daca mi se face rau de nedormit (ca mai am eu niste probleme cu niste lesinuri, ne razboim parte in parte) si o sa mai fie si munca, ca fara munca nu imi faceam probleme, ca-s obisnuita sa nu dorm, din cauza predarilor, sa ma mulg sa colectez lapte prin frigi/congelator sau mai devreme in zi, sa-i dea tati lu' bebica cu bibe, mai ales dupa prima luna. Sper sa rezist prima luna, pana se stabilizeaza alaptatul, fara bibe cat mai mult.

Happy, esti o draguta ca nu vrei sa creezi disensiuni, eu cred c-ar fi ok sa-ti exprimi si preferintele, insa poate chiar mai mult ca preferintele, ca na, alea-s subiective, daca ai info utile pro ceva sau contra ceva, daca le spui, poate ajuti alte fete spunandu-le. Cel putin cam asa ma gandesc eu.

Lady_X, cat are bebe nevoie, poti face si cu cezariana. Mai putin poti face curat prin casa sau sa ridici copii mai mari in brate. Insa bebe sub 7 kg ai voie sa ridici. Asa zic aia la babycenter, ridicat sub 15 pounds.
Uite filmulet cu o mami cu cezariana care, in opinia mea, nevoile lui bebe i le satisface. Doar ca nu conduce 2 saptamani, nu face curat prin casa, etc.
http://www.babycenter.com/0_recovering-from-a-cesarean-delivery_221.bc?page=2

Si eu sunt de parere ca la noi fetele se exprima civilizat si respecta regula aia a unei bune comunicari "fara atac la persoana". Adica in loc sa zici "cele care fac cezariana sau nu alapteaza nu sunt mame bune" (iti exprimi o parere despre o persoana, nu despre un fapt sau o idee), poti sa zici "cred ca nasterea naturala ma ajuta sa scad riscul de lichid neabsorbit bine in plamani la bebe si dupa aia ma voi misca mai natural in primele doua saptamani" - adica nu te iei de persoanele care fac altfel. Sau cu alaptatul in loc de "cine nu alapteaza nu e mama dedicata" (iar parere despre o persoana), poti zice "cred ca alaptatul ma va ajuta sa-i dau lui bebe anticorpi, enzime pentru digestie, sa scad riscul de sids, riscul de infectii" si in felul asta nu mai ataci pe nimeni, ci iti descrii alegerea. Asa ca se pot purta si discutii cu argumente, fara atacuri la persoana si cred ca noua ne reuseste cu brio.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Am urcat in G docs abonamentele la Medicover, pentru copii, pentru cine e interesat. https://docs.google.com/#folders/0B7zzZviLhA72MzI3OGFkYzUtODAxZC00YmNhLTg2N2EtYmZkNmZhY2EzZTBl

Voiam sa va intreb ce stiti despre vaccinuri? Ca si in functie de asta as vrea sa iau decizia de a face sau nu abonament (sau pe care din abonamente sa il fac), ca ala standard e f. mult. Dar am inteles c-ar fi 2 feluri de vaccinuri, unele decontate de stat, dar mai slabe, si unele cu bani, dar mai ok. Si ca ar costa alea cu bani vreo 900 lei in primul an. Ma refer la cele asa numite 'obligatorii' nu antigripal sau mai stiu eu ce. Ce ma intereseaza pe mine e daca chiar sunt mai bune cele cu bani, ca as cauta eu in prospecte, dar nu stiu exact care e ala de la stat si care e ala cu bani pentru fiecare boala.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Salut burticile

Am intrat sa va spun vestile de la nenea doctorul.Am vazut-o pe Emma si in afara de ce miscatoare e ne-au spus ca masuratorile o arata cu 4 saptamani mai mare.Englezii nu-ti dau masuratorile in kg dar am tras-o pe tanti de limba si ne-a spus ca e undeva pe la 2500 g .Din pacate aparatura lor e antica si nu se pot baza de cifrele lor.
Consultantul mi-a facut programare peste inca o luna la 36 saptamani si atunci va lua hotararea daca-mi recomanda cezariana sau natural.
Se ia in calcul cezariana din cauza problemelor pe care le-am avut cu Rares la nastere.
Am o dispozitie buna acum pt ca sincer nu cred ca mai rezist 7-8 saptamani.Am luat aproape 25 de kg ,nu dorm decat cateva ore pe noapte,abia ma misc.Asa ca gandul unei cezariene programate prin saptamana 38 imi surade.

Ce ma enerveaza e ca ziua lui bebe nu va fi ceea pe care o vrea domnul ca astia nu fac la cezariana la cald.Plus ca DPN -ul meu e de Paste si astia nu au personal .

Cam astea sunt vestile noastre de azi.Ma duc sa citesc din urma.
PUPICI

Mergi la inceput