Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***398***
Raspunsuri - Pagina 16

anca_nicolae spune:
Buna dimi la pranz!
Legat de intalneala 11-13 mai, si eu zic ca e mai ok locatie cu tot cu o masa [oricare din cele 3] pt ca deplasarea "in grup la masa" este:
1. greoaie, eu fiind MEREU pe fuga sa prind grupul , si nu pt ca ma misc eu incet, ci pt ca majoritatea familiilor au 4 maini pt 1 singur copil, iar eu am doar 2 maini pt 3;
2. mai ales GREVANTA de timp liber de socializare pt noi si joaca pt copii. Mie, de ex, desi novus a pus prima intalnire de la Moeciu pe ultimul loc, mie, ca PETRECERE a timpului in grupul nostru, mi s-a parut cea mai reusita/armonioasa. Copiii au stat in poienita [bine, erau bebelusi :)], nu am alergat sa vizitam cine stie ce repere turistice sau saline, pur si simplu am stat relaxati la iarba verde, si ne-am plimbat agale [deloc pe fuga] prin acel sat, stand de vorba aproape toti cu toate :).
Asa ca Marginimea Sibiului suna bine pt mine :)
Mai am o singura intrebare, parca examenul de liceu se da in iunie, nu in mai, da? Ca vero e clasa 8 si o sa dea examen anul asta, sper sa fie in iunie, si daca da, atunci sper ca 90% venim si noi.
Poze cu noiVeronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori

anca_nicolae spune:
Cu jucarii, a mai fost discutia pe aici, plecase atunci cumva de la dyana vs altcinecva, ca dyana povestea cum cumpara ea diverse chestiutze pt mutzu, fara sa conteze firma etc. Ca si atunci, zic ca linie de mijloc e cea mai ok, doar ca fiecare are linia lui de mijloc, ceea ce unuia i se pare pe line, altuia i se pare o exagerare, etc...
Ma uitam, de ex, cum, in ACEST prezent, sunteti de acord ca tel mobil pt elev de scoala [macar de la cl 5 in sus] e necesar [cel putin pt parinti, ca mijloc de informare, 90%], in timp ce, acum vreo 2 ani, cand am pove eu ca i-am luat lui vero tel mobil in cl 7 am fost supra taxata.
De aceea zic eu ca cel mai bine este sa ne fim FIDELI propriilor noastre ganduri si sa nu ne lasam shicanati de altii. Uite, mie postarea lui Oliska [cea cu ipadul, si una mai demult, cu cars fulger] mi s-au parut FFFFFFF BUNE, arata excat aceasta fidelitate si convingere in propriile ganduri/alegeri, in pofida faptului ca Oli e ff tanara.
Cat despre chestii de firme, etc, cum spunea monvas, problema mare nu este obiectul in sine, ci PONDEREA exagerat de mare pusa pe firma respectiva in detrimentul valorii intrinseci a fiecarui copil/om. Pt ca obiectul in sine, chiar dc e din reclama/de firma nu este obligatoriu "nociv". Iata: voi, mame de copii relativ mici, puteti face o analogie intre:
- ce inseamna, legat de copii de 2-3 ani, o jucarie de calitate/firma/utila/fiabila vs. exagerarea unor parinti, ca parintii din exemplul dat de Annan
SI
- ce inseamna, legat de copii mai mari, 14 ani [eventual fata], o imbracaminte mai ok, eventual reduceri, stil berska, stradivarius [ca tot a pomenit monvas de ele, ca si vero e fan, si tot 32-34 poarta :), dar ea, nu ma-sa :)))] vs. "consumerism"?
Mie mi s-a reporsat, de ex, ca vaiii, lui vero nu poti decat din afi sa-i iei haine, din piata moghioros ce are? nu tot din bumbac sunt?
Repros similar cu povestea de aici cu telefonul cu camera, in conditiile in care TOTI ceilalti colegi aveau tel cu camera foto, doar vero nu, si alte alte chestii.
De aceea eu am ales sa nu mai povestecs aici despre ce fac/gandesc legat despre copii, ci doar legat de mine, pentru ca teoria "liniei de mijloc" este ff variabila de la om la altul, si mai rau, este si departe de practica.
Eu inca 1 data o aplaud pe Oliska la "scena deschisa"!!! Si pe monn, ca seamana cu vero la gusturi [si la masuri... asssshhh, ce-as vrea si eu...]
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori

inapreda spune:
Hola,
Chato, da, noi miine mergem la restaurantul ala unde se si danseaza; v-am mai povestit eu de el; as fi vrut sa iau cadou dar nu am avut cum sa ies din casa si de pe net n-am avut chef sa comand; in schimb, sigur ma "bosumflez" daca nu primesc nimic

inapreda spune:
Floric, voi stiti ce necesitati aveti si cum e mai bine pentru toata lumea! Succes si sa iasa totul cum iti doresti!

inapreda spune:
Gianina, ai dry cooker cu interior teflonat sau ceramic? E prima data cind ai folosit-o pentru peste sau prima data la modul absolut? De mult cochetez cu ideea de a-mi achizitiona una. E buna? Astept impresii detaliate!
Ma bucur ca macar unii au succesuri in bucatarie. Sarmalele mele sint groaznice. Ma rog, nu sint chiar rele dar...nu au gust de sarmale

inapreda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gianina34 inapreda - eu ii fac ardei umpluti (din motiv de frunza de varza si comoditate ![]() ![]() Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 2 anisori si 9 luni |
Arpacasu asta ce-i?

E mai sanatos? E la fel de ingrasator pentru mami ca si orezu'?

anca_nicolae spune:
Apropo de Floric,... m-am uitat si eu la sugestiile inei, ele cumva sunt interesante, insa eu nu le vad mulate pe sufletul lui Floric, ea e mai feminina, mai romantica [in vise] si cred ca acele cutiutze in care sunt incastrate paturile nu ii ofera suficienta liberate de miscare...
Mie de ex, mi-a placut o singura chestie, varianta cu patul "ascuns" de biblioteca, aia mi-a placut, varianta aia e interesanta, FARA a fi limitativa ca spatiu de existenta. Restul insa... pareau cusete de tren..., ca sa nu zic o imagine mai... sumbra.
Oricum, in apartamente de bloc, e foarte greu sa realizezi abordari moderne, spatii nesimterice, jucause si ascunse :))). Asa ca, noua, celor ce stam la bloc, ne ramane o singura varianta: "nesimetria si jucausenia" sa o realizam prin firea noastra, ca altfel, la mana "cartii tehnice a blocului", am ramane prea liniari si fara de surprize...
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori

inapreda spune:
citat din mesajul lui anca_nicolae Apropo de Floric,... m-am uitat si eu la sugestiile inei, ele cumva sunt interesante, insa eu nu le vad mulate pe sufletul lui Floric, ea e mai feminina, mai romantica [in vise] si cred ca acele cutiutze in care sunt incastrate paturile nu ii ofera suficienta liberate de miscare... Mie de ex, mi-a placut o singura chestie, varianta cu patul "ascuns" de biblioteca, aia mi-a placut, varianta aia e interesanta, FARA a fi limitativa ca spatiu de existenta. Restul insa... pareau cusete de tren..., ca sa nu zic o imagine mai... sumbra. Oricum, in apartamente de bloc, e foarte greu sa realizezi abordari moderne, spatii nesimterice, jucause si ascunse :))). Asa ca, noua, celor ce stam la bloc, ne ramane o singura varianta: "nesimetria si jucausenia" sa o realizam prin firea noastra, ca altfel, la mana "cartii tehnice a blocului", am ramane prea liniari si fara de surprize... ![]() Poze cu noi ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nu am de ce sa ma scuz dar:
-pozele erau pentru Ilinca si au fost postate "ca idee", la cererea ei de a vizualiza ce am spus eu; am precizat, insa, ca NU AM GASIT ceea ce vroiam
-"solutiile" pentru Floric nu au fost exemplificate cu imagini ci doar cu text (si vizau posibilitatea de "a ascunnde" zona de noapte pentru a putea beneficia de mai mult spatiu in zona de zi); cum Floric nu a fost incintata de idee, n-am mai cautat
-am mai spus o data ca "re-organizarea" spatiului pentru "eficientizare" se preteaza TOCMAI apartamentelor mici; la casa, se presupune ca ai mai mult spatiu si, deci mai mult spatiu de manevra; apartamentele si spatiile mici se preteaza unor "artificii"
-din cite stiu eu spatiul locativ il alegem nu in functie de cit de romantici sintem

In fine, daca vrei sa discutam pe aceasta tema, putem intra in mai multe detalii.

ramona7575 spune:
Am fost afara, cu sania , ne-am aruncat in zapada, a fost ... destul de cald si ninge ca in poveste
.
Ina- chiar vroiam sa o intreb pe Gianina cum e treaba cu arpacasu` (un fel de grau ?)
O sa fac si eu lasagne si crochete
Anca -
Ma bag la un Dexter

Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui ramona7575 Novus- mi-am incuiat usa la bucatarie cand am iesit, restul camerelor sunt securizate bine (poate iti mai amintesti ca eu ma plangeam ca stefan e pasionat de prize), balconul e incuiat (a spus sotul un foraib sus de tot), l-am lasat la desenat si tot acolo l-am gasit... in plus, nu am facut mai mult de 4 min. Dumnezeu este mare si ne rugam sa ne aibe in paza lui ![]() ![]() Am o cunostinta care isi lasa copii cate 2-3 ore singuri (7,4 si 2 ani), o tot certam de inconstienta ei, prea exagera... din fericire nu i s-a intamplat nimic si acum, dupa un an jumate ii lasa tot asa, ba mai multe ore, face pregatire la engleza (la copii acasa), pe mine ma ia groaza dar ea zice ca nu ii este frica, are incredere in fata, care este cea mai mare ![]() ![]() Gata, ma duc la sanie, am terminat si ciorba ![]() ![]() |
Ma bag si io abrupt in discutiune, ca pe mine chestii de-astea ma frapeaza si vorba lu' Marijuana-cea-mai-fidela-fata:"tre' sa spuuun, tre' sa spuuun!"

Inainte de a te bucura ca "ai copil mare", gandeste-te la ce se poate intampla chiar si in alea 5 minute cat mergi la magazin:
- pierzi cheia de la intrare (eu acum 5 zile am pierdut-o, de la gradi pana acasa n-am mai avut-o in buzunar, noroc ca a putut veni Andrei cu cheia lui in vreo 8 minute, altfel inghetzam pe afara);
- cum ai lesinat in casa ai putea lesina si afara;
- te paleshte o masina
- se blocheaza usa/ se strica yala.
In tot timpul asta copilul ramane inchis in casa, daca doamne fereste te calca masina, cine stie ca tu ai copilul in casa?
Booon, si-acum cateva de dulce pentru fomeia aia care a lasat ore intregi in casa copii sub 8 respectiv sub 3 ani: mi-ar placea sa stie parerea mea ca e o INCONSTIENTA si o CRETINA si ca in alta tzara, daca se afla asa ceva, nu-si mai gasea copiii in casa la intoarcere. Io iti spun sincer ca in locul tau, dupa ce as fi incercat sa-i deschid ochii, as fi sunat la Protectia Copilului.
Adica Phiphi sub ochii mei si-a spart arcada in casa de s-a umplut de sange; fetita de 7 ani ce ar fi facut? Ar fi sunat si pana ajungea ma-sa se exsangvina copilu' sau se sufoca de plans? Sau de-ar cadea de pe canapea si ar da cu capul, pana ar veni ma-sa i-ar trece si n-ar sti nimic femeia si de-ar fi ramas cu un traumatism numa se trezea ca vomita/lesina copilul si n-ar fi stiut de ce. Si cate alte scenarii...Sau copiii ei sunt impaiati, unde-i pui acolo stau? N-are nicio scuza pe lumea asta pentru ce a facut si face, sa-i fie rusine

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.