Strugurasi de Sept-Oct2011 *35*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Nanna..scaunul de grupa 2 banui ca nu se inclina, deci Ela teoretic ar trebui sa stea bine in fund nu?
intreb si eu ca nu stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

merci fetele

mikka, am vazut la stiri ce-i la voi. si in focsani la soru-mea cica au tunel ca sa intre in scara blocului.

Alayna, ia-i jucarioare care fosnesc.
a mea e interesata de tot ce sclipeste sau are luminite.
se joaca si cu restul, dar astea cu luminite sunt moartea ei. rade la ele :D


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

va salut fetelor si va imbratisez!

sarbatorind terminarea sesiunii si inceperea diversificarii ma realatur grupului ! mi-ati lipsit .

diversificare: am inceput acum 4 zile cu cereale Organix inmuiate cu apa plata. atat ce m-am mai dat peste cap cu diverse variante de incepere a diversificarii si pana la urma am ajuns tot la cutia de cereale pentru bebelusi. eh... tipic mie, desi nu e de lauda. mai e vreun bebelus prin grup care a papat sau sunt sigura zuza care a incalcar armistitiul celor 6 luni de alaptare? :)))



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

va salut fetelor si va imbratisez!

sarbatorind terminarea sesiunii si inceperea diversificarii ma realatur grupului ! mi-ati lipsit .

diversificare: am inceput acum 4 zile cu cereale Organix inmuiate cu apa plata. atat ce m-am mai dat peste cap cu diverse variante de incepere a diversificarii si pana la urma am ajuns tot la cutia de cereale pentru bebelusi. eh... tipic mie, desi nu e de lauda. mai e vreun bebelus prin grup care a papat sau sunt sigura zuza care a incalcar armistitiul celor 6 luni de alaptare? :)))



Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! )


eii ce dor ne-a fost de voi.. insa vrem mai multe detalii despre voi..
cu diversificarea ar mai fi: Zubi- a inceput cu mar/para Marina Enache, cred ca Maria26 (sper sa nu gresesc aici), eu am mai tatonat cu mar. para , si putin suc de porto ( insa nu vreau sa incep sa lucrez la inlocuirea meselor nici la 6 luni, doar asa tatonari)..

cum a trecut sesiunea?
zi-ne despre Mara !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:


Oana, bun si asa

Alayna e bun si punga :)

Simmo, chiar vroiam sa te intreb toate nasteri naturale?

May, ca sa te incurajez am o prietena care s-a mutat in Belgia cand avea pitica 6 luni, apoi a mai venit in ro peste 3 luni cu ea (in vizita). Cand a implinit un an a revenit in Romania si a suportat foarte ok schimbarile. Dar evidentm, depinde de copil. Oricum casa e acolo unde esti tu si tati, deci eu cred ca o sa fie bine.

Sei, iti aduci aminte cand iti povesteam ca Maia plange cand o dezbrac. Acum fericirea ei cand o las dupa ce o spal in funduletul gol si tot asa se joaca si trage de scutecul de finet :)
Nu stiu ce sa spun de portocala, eu merg pe premisa "better safe than sorry"
marul, para nu au nici un efect la kk?
La scaun nu ma pricep :(

Mikka, am vazut si eu la TV ce e prin zona voastra. Sper sa se rezolve si sa fie ok


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Pinkysor - multumim de pupic, i-l va intoarce si Inez lui Dani live, ca a invatat sa faca asa din buzite. Asta daca i-or trece bubele pana se vad
De maine o sa incerc doar sa o curat cu apa termala si ceai de galbenele, macar o zi, sa vad cum ii merge.

Sei - de acord cu tine ca te adaptezi pe parcurs, insa eu m-as gandi asa: deja sunt f aproape de diversificare, vor fi introduse legume care au fibre, fructe, care deasemenea au fibre, toate bune pt stomacelul Elei si foarte probabil cu rezultat. So, as incepe diversificarea ( dupa 6 luni, ca mai e f putin) si incet-incet as vedea daca nu cumva ii fac purgatie oricum legumele + fructele fara alte riscuri pt stomacel.
Scaunul i-l iei in curand inteleg, cand deasemenea va avea 6 luni si e ok sa stea in fundulet, deci problema ar fi ca si rezolvata

Lena - mi-a placut "Better safe than sorry".

Eu mi-am facut o cafea ca vreau sa revad filmul The Notebook.

Va pup si va doresc noapte linistita.

mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

am citit pe diagonala pana aici. ati avut activitate in we

Hayat nu. E valabila pt oricine. Tocmai am mai facut unul ieri ca a fost ziua bunicii mele. :D

Rach m-am linistit

Mikka mai vine un val. off Doamne ce e acolo.

app de chestia asta ... nu mai suport sa ma uit la tv. debiteaza unii niste ineptii de iti sta mintea in loc.
eu nu stiu unde si-au facut astia scolile de jurnalism
mie una mi-e greata la propriu ...





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Sei, citez si eu din ce am citit pe net si am crezut: scaunul de masina cel mai ok din punct de vedere al sigurantei este scaunul rear facing (cu spatele la directia de mers) drept care pt bebelusi, chiar daca Ela are peste 8 kg la aproape 6 luni, tot bebe e, este bine sa stea cit mai mult, macar pana la un an si jumatate, doi ani cu spatele la directia de mers. La noi nu sunt multe scaune asa, be safe are izisleep sau izigo, nu mai stiu, afara insa sunt mai multe, in special in Suedia si in SUA. Ideea e in caz de impact, practic tot din precautie il pui in scaun asa ca macar sa o faci documentat.
Uite, noi am luat Sofiei in jur de 13 luni (deci statea bine in fund, de la 7 luni) un scaun 9-36kg cu posibilittate de rear facing pana la 25 kg. A stat montat asa in masina pana cind a facut cam 2 ani si jumatate dupa care l'am schimbat, chiar daca ea n'are inca nici 14 kg si 3 ani si jumate. Din cind in cind il mai punem si invers. Ideea e ca un scaun rear este mult mai solid, se prinde mai bine si practic nu se clinteste (al nostru are 11kg). Intre timp, am luat pentru gradi un scaun 0-18kg care este mult mai usurel si se misca mult mai mult. Iti las un link, sa citesti una alta despre siguranta www.carseat.se/" target="_blank">rearfacing.

In alta ordine de idei eu inteleg ca Ela sta in fund daca e pusa, faptul ca se agata de tine cind e in unghi sau se agata de propriile picioare nu inseamna ca e dezvoltata suficient ca sa se poata numi ca sta in fund fara sprijin, in opinia mea nici cind nu pica un numar de minute stind in fund nu se poate spune ca nu e fortare. Un copil sta in fund (dupa mine) cind e capabil sa se aseze singur asa din pozitia in patru labe sau de pe burta sau de pe spate, nu cind e asezat in scoica si se prinde cu mainile de margini si se ridica. O sa vezi si tu diferenta cind Ela va face lucrurile astea. Drept care sa ii iei scaun 9-36kg unde ea trebuie sa stea numai in fund e o fortare acum. Pe de alta parte un scaun 9-18 sau unul 9-36 dar rearfacing au o oarece inclinare nu sunt perfect perpendiculare iar copilul cind doarme nu inchina ca o gaina, deci sunt si mai confortabile pe langa sigure.

Nu stiu daca am reusit sa exprim tot ce voiam sa spun in legatura cu scaunele de masina insa pe scurt sfatul meu este sa iei unul 0-18 mai sanatos, pe probate, eventual dupa marime daca Ela e asa dezvoltata (graco parca aveau niste scaune mai late) si sa incerci sa'l tii rear cit mai mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Nanna de f bun simt ceea ce zici legat de diversificare..o sa incerc sa fac asalucrurile, sa la luam treptat..

Ooka. am inteles ce ai zis, multumesc mult, o sa iau unu 0-18 cu rear Asta imi era si mie ca o fortez stand in scaunul de 9 +, avand inclinatia aproape inexistenta, ea sta sprijinita fara sa cada sau f putin fara sprijin.. imi dau seama ca e nepregatita, de asta si intrebam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

La un hotel, o doamna bine, in delegatie. Plicitsita suna la escort sa-i trimita cel mai dotat exemplar. Peste ceva vreme suna la usa un negru. Curioasa se intinde pe pat in timp ce negrul incepe sa se dezbrace. Cand sa-si dea pantalonii jos, doamna exclama: - Au inima..., la care negrul: - Nu, nu, ocolim inima!

Nu am timp de mai mult...


Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput