Lupta cu iarna
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Da, dezapezesti si acolo unde e vecinul e plecat sau locuieste o babuta batrana, pentru ca asta se cheama solidaritate umana si ea implica civism - nu trebuie sa ne pese numai de batatura noastra ci trebuie sa fim ca un stup. Pana la autoritati (ah ce drag cuvant romanilor) sunt oamenii si solidaritatea lor. Care e, te rog sa ma crezi - si o fac fara sa fiu aroganta sau sa dau lectii - altfel in afara tarii, din pacate. ![]() Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Sun deacord cu asta si cred ca exista acesta solidarite in unele zone mai pronuntata in altele mai slaba.
Cand situatia este grava oamenii inteleg si nu astepata sa le faca altii curatenie pe strada.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
citat din mesajul lui desprecopii Acum am iar o confuzie: sinistratii au nevoie de alimente sau trebuie sa li se dezapezeasca drumurile si casele? Sau li se vor da pachetele cu mancare prin horn? |
au nevoie de o cale de acces - nu neaparat lata cat pentru o masina sau un camion - si, chiar daca nu-ti vine a crede, si de alimente pe care nu au de unde le procura, magazinele din satele respective nemaifiind aprovizionate.
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
citat din mesajul lui capcaunul Nu mai vorbesc de milioanele de copaci taiati de peste tot. De oameni, nu de autoritati. De oamenii care cand vine vorba de o palma de teren castigata pe care sa mai planteze zece porumbi nu se gandesc la consecinte. Pe vremuri satele aveau multi, foarte multi copaci. Pe ulite, in jurul vetrei satului, intre parcele, pe marginile paraielor. S-au taiat aproape toti. Am vazut case trantite in mijlocul campului. Normal ca zapada, care pe-o raza de cateva sute de metri n-are niciun obstacol, se-aduna munte pe ea. Oamenii aia cum si-au construit casele? |
Aici ai perfecta dreptate.
Dar ca aia sunt idioti nu este statul responsabil ca nu a luat masuri?
b.nica spune:
citat din mesajul lui olympia Eu cred ca unii nu s-au uitat bine la televizor, am vazut baraj de zapada ce lega acoperisurile caselor blocand strada. Acolo, n-ai ce face cu lopata. A nins mult de tot. La noi de pilda, n-au fost cantitatile de acolo si am facut partie de cate 3 ori pe zi ca sa putem mentine cararea si deschide poarta. Mai pica de pe casa, o luam de la capat. Oamenii batrani si saraci n-aveau cum face fata. Plangeau disperati ca le-au murit animalele ca n-au putut ajunge la ele. Nu-s asa multi tineri in sate si puterea unui om e limitata isi face inatai lui si apoi la vecin daca e zapada mare. Si noi am platit doi vecini sa ne ajute, dar au venit dupa ce au facut la ei si daca noi n-am fi putut face deloc, ar fi fost tare greu. Am auzit un primar de satuc la tv care se plangea ca are utilaj si a avut si combustibil, dar nu pentru atata zapada cat a cazut. Ca n-au bani de mai multa motorina. Si nu putea sa mearga sa ia nici pe datorie la nu stiu ce firma le mai daduse in trecut ca drumul mare era blocat si nu puteau trece cu nimic. Nu mai comparati Romania cu alte tari c-o faceti degeaba. Criza a lovit cel mai rau la tara si acum si iarna grea tot acolo. |
Vedeti relitatea din ochii unui membru DC?
Mai aveti curajul sa comentati?Cum?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Un oras. Unii si-au construit de-a-mboulea case in lunca. A venit o viitura si le-a inundat terenurile. Rezultatul? Au trecut cativa ani si altii si mai dastepti decat primii si-au construit case langa primii, ca-i zona cool. Si-au mai taiat si putinii copaci care ramasesera, sa-si faca drum pe langa case. Cand o veni viitoarea viitura probabil isi imagineaza ca apa va urca pe dealuri ca sa-i ocoleasca.
Exemple ca astea pot sa dau cu sutele, ca mai umblu prin tara.
Autoritatile? Is de vina ele pentru lipsa mea de creier cand mi-am facut casa in camp, sau in mijlocul luncii, sau pe buza falezei (ca tot au cazut zilele astea o groaza de sandramale ce sufoca plajele), sau in gura torentului din deal? Iar daca vine un primar si nu-mi da autorizatia de constructie, tot gasesc eu pe cineva sa-l mituiesc sa mi-o dea. O cautare prin forumul asta va gasi multe topicuri cu fel de fel de intrebari despre cum se poate ocoli o lege, un puz, un primar, o autoritate.
Daca statul ii interzice unuia sa taie copacii sau sa-si faci casa unde-l taie capul, ala urla pe toate posturile tv ca-i dictatura, baga un proces la cedo samd.
Da statul roman o lege cu cauciucuri de iarna, hop pe el ca-i dictatura; de cand ne ordona statul cu ce cauciucuri sa mergem iarna? Si pe tema asta forumul sta marturie.
Intreba cineva de ce autoritatile locale n-au una alta si nu fac aia si-ailalta din moment ce platim impozite? Impozite? Ce impozite? Sunt o gluma. Cand impozitul pe-o casa abia trece de 10 euro, ce suma sa se stranga intr-un sat cu 500 de case. 5000 euro. Nici de-un Matiz n-ajung. Impozitele pe proprietati in strainatate sunt de vreo ... zece-douazeci de ori mai mari! Fereasca Domnul sa creasca statul impozitele, s-ar urla pe toate canalele ca-i genocid.
Suntem o tara medie, care abia ridica capul in lume. Niciun partid, nicio autoritate statala, nimeni nu va putea face mare lucru in urmatorii ani (buni).
Comunitatea este cea care trebuie sa reinvie, mentalitatea romanului de rand este cea care trebuie sa se schimbe (si cand si-o va schimba el probabil ca va face si alegeri mai intelepte la vot).
Romanii plecati in strainatate. Multi si-au lasat batranii singuri prin sate sa se descurce cum pot. Au grija de ei? Oh, da! Cu banii stransi isi ridica o casoaie noua sa rupa gura satului. Care sta apoi cu bannerul "de vanzare" fluturand ani in sir in bataia viscolului. Nu-i una. Sunt mii, zeci de mii de asemenea case. Ca tot a fost inzapezit zile-n sir celebrul E85. Ia uitati-va pe stanga si pe dreapta soselei sa vedeti cate mii de case sunt recent construite, multe nefinalizate de ani de zile, trantite in camp, aiurea, fara copaci in preajma, majoritatea nelocuite si de vanzare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Bnica eu nu stau la tara, cred ca ai inteles gresit. Eu spuneam ce am vazut la tv si faceam comparatie cu ce am trait aici la noi.
La noi pe strada, o strada secundara, trece plugul, mai tarziu, mai rar dar trece. In curti si pe trotuare se ocupa insa gospodarii. Si nu-s multi oameni tineri, poate doar un sfert din case sa aiba tineri, asa ca acele case au trotuarele si curtile curatate, celelalte nu, poate maxim o potecuta. Si nu, tinerii nu curata si la casele celelalte fiindca nu pot. Abia curata la ale lor. Si vorbim de o cantitate rezonabila de zapada, dar care te tine la program de partie cam de 3 ori/zi. Magazin avem in capul strazii, provizii in beci si in congelator. Cand am vazut atentionarile de saptamana trecuta am luat taxiul si am mai facut o tura de cumparaturi mai mari la hypermarket ca sa scutesc drumuri prin viscol.
Am spus si vecinilor de atentionare, ca stiam nu doar de pe DC, chiar daca nu eram 100% convinsa ca va fi rau, fiindca pe site-ul ANM nu bagasera nimic la momentul ala, cand a scris Alinuk. Numa ca vecinii, au zis ca au banii dramuiti si nu pot face provizii in plus, se jeleau si asa de banii de caldura. Am zis ca "vine iarna grea" mi-au zis "sa vina ca banii-s tot aia..." Cand resursele-s limitate si posibilitatile de a actiona se reduc. Asa ca la tara, unde resursele-s si mai putine si zapada a fost mai mare sigur ca s-a ajuns la ce vedem pe tv.
Editez ca sa adaug ceva. Am impresia ca multi nu stiu sa citeasca o avertizare meteo si nu ma gandesc la cetatenii obisnuiti ci la autoritati. Acelasi cod portocaliu poate insemna lucruri foarte diferite in judete diferite, sau chiar in cadrul aceluiasi judet.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eumada/eumada.jpg)
eumada spune:
E85 a fost circulabil tot timpul,Capcaune..Cand drumurile care asigura aprovizionarea sunt blocate complet,nu vad cum o mana de oameni mai tineri din sate ar putea lua la lopata 50 km de drum,fara alimente,fara apa.Fantanile sunt inghetate sau pline de zapada.Ei,stiu, sa topeasca zapada sa bea apa.Ar fi o idee si sa nu le-o sugeram celor"de sus" ca sunt in stare sa spuna si asa.
E greu si in alte tari care au infrastructura dezvoltata dar aici unde nimic nu merge cum trebuie?
Hahalera sau nu,Gigi Becali si-a sacrificat ceva din averea lui si a platit utilaje si credeti-ma ca e atat de "cu capu`" eufemistic vorbind ca e in stare sa faca ce a spus,sa stea pana deszapezeste oamenii aia.
Cica nu e treaba guvernului sa se ocupe de asta,dar sali de sport si terenuri de fotbal in panta se pot face.Mi se face greatza cand vad pe ce se duc banii din impozite si taxe.Cica de fapt sunt fonduri speciale....bleah.
Romanul o fi el lenes,impacat cu soarta,asteapta de la altii si tot ce s-a mai zis,dar sare sa-si ajute aproapele daca e cazul.Oameni obisnuiti impart putinul lor.
Si proaspatul ministru isi deszapezeste drumul de la el de acasa pana la Palat....
Sunt multe de spus dar nu despre cei care ne conduc,despre noul guvern...bleah..ci desprea oamenii care ajuta oameni.
Ce sa faca un mos de 80 de ani?Cardiac?Cei care pot au facut ce au putut.Solidaritatea umana ramane i doar noi putem sa ne ajutam pe noi si pe cei in nevoie.Dar asta nu o vor intelege doamnele foste miss care nu stiu sa numere...
As propune Mirelei sa schimbe puin titlul subiectului in "lupta cu iarna si solidaritatea oamenilor simpli..'ceva de genul asta.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui capcaunul Suntem o tara medie, care abia ridica capul in lume. Niciun partid, nicio autoritate statala, nimeni nu va putea face mare lucru in urmatorii ani (buni). Comunitatea este cea care trebuie sa reinvie, mentalitatea romanului de rand este cea care trebuie sa se schimbe (si cand si-o va schimba el probabil ca va face si alegeri mai intelepte la vot). |
Avem opinii diferite despre ce trebuie schimbat intai.
Mentalitatea se adapteaza la realitate, si realitatea la legislatie.
Ca sa schimbi mentalitatea trebuie sa schimbi comportamentul si asta se face schimband regulile de functionare, deci autoritatile pot schimba comportamentul oamenilor, comportament care in timp devine obisnuinta/mentalitate.
Taxele locale sunt mai mici de 10 ori decat in occident, dar si salarile sunt mai mici de 10 ori.
Veniturile locale pot creste daca se lasa la dispozitia primariilor: TVA-ul, impozitul pe profit, impozitele pe salarile din firmele care au activitati pe raza localitatilor etc..
Sunt prost repartizate fondurile. Se ia prea mult la centru si se repartizeaza aiurea la autoritatile locale.
Astazi aratau la tvr cum duceau de mancare la animalele salbatice, saci de porumb, si spuneau ca zilnic sau la doua zile le duc porum sau baloti cu fan, ca sa nu aiba piederi. Pentru animale salbatice din fondul de vanatoare se gasesc bani si activitatea este finantata, dar fondul de rezerva la dipozitia primului ministru care este destinat sa finanteze cheltuieli neprevazute, nu are resurse sa intervina.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/jenn/jenn.jpg)
jenn spune:
Hai sa nu exageram acum capcaunule,nu stiu daca vreunul a castigat la Cedo ca nu l-a lasat primaria sa -si faca casa in zona inundabila.
b.nica spune:
citat din mesajul lui capcaunul Un oras. Unii si-au construit de-a-mboulea case in lunca. A venit o viitura si le-a inundat terenurile. Rezultatul? Au trecut cativa ani si altii si mai dastepti decat primii si-au construit case langa primii, ca-i zona cool. Si-au mai taiat si putinii copaci care ramasesera, sa-si faca drum pe langa case. Cand o veni viitoarea viitura probabil isi imagineaza ca apa va urca pe dealuri ca sa-i ocoleasca. Exemple ca astea pot sa dau cu sutele, ca mai umblu prin tara. Autoritatile? Is de vina ele pentru lipsa mea de creier cand mi-am facut casa in camp, sau in mijlocul luncii, sau pe buza falezei (ca tot au cazut zilele astea o groaza de sandramale ce sufoca plajele), sau in gura torentului din deal? Iar daca vine un primar si nu-mi da autorizatia de constructie, tot gasesc eu pe cineva sa-l mituiesc sa mi-o dea. O cautare prin forumul asta va gasi multe topicuri cu fel de fel de intrebari despre cum se poate ocoli o lege, un puz, un primar, o autoritate. Daca statul ii interzice unuia sa taie copacii sau sa-si faci casa unde-l taie capul, ala urla pe toate posturile tv ca-i dictatura, baga un proces la cedo samd. Da statul roman o lege cu cauciucuri de iarna, hop pe el ca-i dictatura; de cand ne ordona statul cu ce cauciucuri sa mergem iarna? Si pe tema asta forumul sta marturie. Intreba cineva de ce autoritatile locale n-au una alta si nu fac aia si-ailalta din moment ce platim impozite? Impozite? Ce impozite? Sunt o gluma. Cand impozitul pe-o casa abia trece de 10 euro, ce suma sa se stranga intr-un sat cu 500 de case. 5000 euro. Nici de-un Matiz n-ajung. Impozitele pe proprietati in strainatate sunt de vreo ... zece-douazeci de ori mai mari! Fereasca Domnul sa creasca statul impozitele, s-ar urla pe toate canalele ca-i genocid. Suntem o tara medie, care abia ridica capul in lume. Niciun partid, nicio autoritate statala, nimeni nu va putea face mare lucru in urmatorii ani (buni). Comunitatea este cea care trebuie sa reinvie, mentalitatea romanului de rand este cea care trebuie sa se schimbe (si cand si-o va schimba el probabil ca va face si alegeri mai intelepte la vot). Romanii plecati in strainatate. Multi si-au lasat batranii singuri prin sate sa se descurce cum pot. Au grija de ei? Oh, da! Cu banii stransi isi ridica o casoaie noua sa rupa gura satului. Care sta apoi cu bannerul "de vanzare" fluturand ani in sir in bataia viscolului. Nu-i una. Sunt mii, zeci de mii de asemenea case. Ca tot a fost inzapezit zile-n sir celebrul E85. Ia uitati-va pe stanga si pe dreapta soselei sa vedeti cate mii de case sunt recent construite, multe nefinalizate de ani de zile, trantite in camp, aiurea, fara copaci in preajma, majoritatea nelocuite si de vanzare. |
DA [b]Capcaune/b] in toata supararea ta se vede clar SUFERINTA UNUI POPOR care este lasat de capul lui ... cu intentie!
Ca sa se aleaga
![](icon_smile_evil.gif)