Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (210)
Raspunsuri - Pagina 20

Alysh spune:
Buna dimineata!! Poftiti la o cafelutza in ton cu semnificatia zilei de azi! Sa aveti o zi plina de iubire!!
Tre' sa ajung neaparat sa iau un cadou sotului, caci el mi-a luat si de Valentine si pt azi, si eu nimic, nimic.
Asa, intai sa-i raspund lui Ylari, fara sa te descurajez, Doamne fereste. E minunat cu 2 copilasi, e sublim dar e infinit mai greu decat cu unul singur. Parerea mea, nu dati cu rosii. Poate nu sunt eu capabila de multi-tasking, habar nu am. Si cu ei separat ma inteleg perfect, n-am treaba, ne ralaxam.
Stiu ca aici spuneau fetele care au avut 2 bb inaintea mea ca efortul nu este dublu cu 2. Mie mi se pare triplu, cvadruplu. Merita, evident, dar mie mi-ar fi priuns tare bine putin ajutor. Acum e super ok, sunt la job, ne vedem seara, fac fatza. Dar full day cu amandoi......acum depinde, tu ai o fetitza, poate ea va fi mai intelegatoare, poate va fi altfel. Vroiam sa-ti dau exemplu cam cum se desfasoara o dimnineata la noi, dar las' pe altadat'. Oricum greu cum e, eu sfatuiesc mamicile sa faca cel putin 2 bebeluni
Booon, acum un subiect care m-a intristat un pic, plecarea lui Cleo de pe forum. Imi erau f dragi mesajele ei, constructive, pline de sfaturi utile. Ceva a suparat-o clar, ca altfel nu-si lua bagajele sa plece fara macar sa ne zica "pa", dupa atatia ani de prietenie. Pacat....
Referitor la ce am discutat zilele trecute, despre copilasii carora nu le mai este asa draga gradinita. (mai ales cele de stat)
M-am gandit azi noapte si mi-e teama sa nu fie o discrepanta prea mare intre felul cum noi i-am educat acasa, cum ne-am / ne purtam cu ei, cum interactionam cu ei...si modul cum o fac doamnele educatoare. Pentru ca asta nu le-ar face decat mult rau si nu vreau. prefer sa mananc cartofi si sa-l duc la o particulara daca e asa. Mie personal imi plac foarte mult doamnele. Una dintre ele e extremd e blanda, buna, calda, zambitoare, si nu cred sau nu vreau sa cred ca e altfel dupa ce plec eu. Cealalta e mai exigenta, dar fara a fi agresiva in nici un fel. .......nu stiu sunt debusolata tare in privinta asta
Cam atat...va astept!

Luminel spune:
hello!
multam pt cafea, Lori! azi esti tu de serviciu? Aly, tragi chiulul?
Sanatate multa lui Robertel! recuperare rapida? cum merge gradi?
Piggy, sanatate si tie si Ilincutei!
MsBB, esti o scumpa multumesc, mi-am revenit...asta e, sa-mi fie invatatura de minte! data viitoare o sa fiu mai vigilenta! din greseli invata omul!
multumesc pt link-uri; speram sa o bucur pe Cristi cu plansele de colorat aseara, am printat o gramada din cele de la Esme....dar, Cristi nu stie sa coloreze si nici nu vrea sa invete...ma pune pe mine sa-i colorez
...chiar daca vreau sa-i arat eu cum se face, se supara si incepe sa planga, ca ea e micutza si ea n stie si sa faca mami
...pai ce afacere am facut?!
o sa mai incerc in week-end...culmea e ca a gasit niste fise de anul celalalt de cand era la gradi particulara si i-au placut, incepuse sa vrea sa le coloreze...si acu nu mai vrea...i-am luat si carti de colorat si nici nu s-a uitata la ele...speram ca personajele de desene prefarate ale ei sa o atraga...de unde!
Ylari, ma bucur ca ai scris! Sanatate Evei! La 38 de grade eu zic ca nu e prea mare febra! mai ales daca scade cu antitermic! mai grav e daca iei tu virusul! ai grija!
Ref la descurcat cu doi copii mici, eu nu stiu ce sa-ti zic pentru ca nu am fost in situatia asta! dar credca te vei descura, chiar si cu un ajutor minim din partea sotului! stii cum e, te intareste D-zeu!
curaj!
si pt ca azi e Dragobetele....cum se zice, Happy Dragobete?!
sunt prin zona...

Lorich spune:
Lumi e la gradi si acum. Eu nu-s multumita deloc de gradi, de personal, educatoarele or fi cum or fi...dar niste ciufdatenii de ingrijitoare, am surprins o faza cum tipa la o biata fetita si o ameninta...am zisn ca mor! S-a uitat la mine si a ras ca proasta-n targ, apoi cica "daca nu-s deloc cuminti!" Deci...gradi...Doamne ajuta sa imi gasesc vreun job mai bun, l-as muta si azi!
Mai, nici Robert nu vrea sa coloreze deloooc!! Mor de ciuda!! Cred ca se oftica ca depaseste, nu stiu...la noi e si factorul Ana, ce-l haitueiste, ii fura cartea, creioanele, nu e asa distractie.
Alysh nu avem de ce sa dam cu rosii, daca tu percepi asa! sau ai perceput asa, eu, una, poate mai invatata cu greul mai harshaita :))) nu am simtit deloc asa. Acum e un pic greutz cu Ana, ca umbla si face numai si numai chestii interzise si periculoase, e jale cu ea, dar creste, ce sa facem...

Luminel spune:
Lori, imi pare rau! poate atmosfera nu e una placuta la gradi! copiii simt!
Cristi a mea, dimpotriva, aseara nu mai voia sa vina acasa de la cresa a inceput sa planga la frate-sau (ca el o ia seara) ca ea nu merge acasa, ca vrea sa stea la cresa sa se joace, n-a vrut nici cu mine sa vorbeasca la telefon! pana la urma, a convins-o Florin sa plece.
acum, ma gandesc acare sa fie cauza comportamentului astuia, si vad doua variante: ori chiar ii place la cresa,ori e o reactie la lipsa lui tati; pentru ca in fiecare seara cand se intaorce de la cresa, ea se asteapta sa-l gaseasca pe tati acasa; si cand vede ca nu e, crizeaza; ma gandesc ca poate e un mod de a ne pedepsi, pe mine si pe tati, refuzul asta al ei de a veni acasa!
dar ei ii si place la cresa intotdeauna i-a placut!

belleane spune:
Hai mai Cleo,Te rugam sa ne ierti daca te-am suparat.
Luminel: planse de colorat eu mai luam de pe coloriez.com

Nicole1980 spune:
Ylari – in cate sapatamani esti si cand ai DPN ? Sa nu faci ca mine, sa mergi pana in ultima clipa la birou. Eu pe 30 ian eram la birou , iar pe dimineata pe 31 am nascut, nici nu apucasem sa imi iau concediu prenatal. A sunat sotul la doctora si mi-a dat cu data de 30 ian, ca nu putea sa imi dea exact in ziua in care am nascut, se pare…. Ai grija de tine, de burtica si de Eva. Si al meu a facut temeperatura seara trecut – 38.8, dar azi nu mai avea nimic…ii curge doar nasul.
Cat despre ajutor, la mine a venit mama o saptamana la inceput, apoi m-am lovit singura de greutati, dar este ok….ma descurc. Am stat si cu amandoi acasa, dar ajung la vorbele lui David:
“Mami, uite ce zic eu: cand stai cu Antonia nu ai timp de mine, cand stai cu mine nu ai timp de Antonia….”Lorich – of, si mie imi este groaza cand va creste Antonia cu bolile luate de la David. Momentan e bine ca toate racelile le preiau EU de la David, iar Antonia ia doar anticorpi de la mine prin alaptat….
Piggy – si tie multa sanantate !
Luminel, Lorich – David mai vine cu cate o plansa de la gradi desenata, calorie ies mult din contur…dar este foarte mandru de ea. Acasa mai mult pictam, nu prea coloreaza, dar mi-ati dat idée cu plansele, o sa printez si eu cateva….
Lui David i-a placut foarte tare la gradi , cand locuia la mama, dar acolo mergea pana la ora 12. Aici imi spune uneori ca nu vrea sa doarma la gradi, sa ma duc sa il iau inainte de culcare…. Nu stiu ce sa cred, este posibil sa ii fie dor de mine si sa considere ca totusi 10-11 ore departe de parinti e mult pentru el. Ieri mi-a zis ca nu mai vrea la gradi k este un baietel care il bate si il calca cu piciorul, apoi mi-a zis ca la ora de karate se intampla asta….Nu prea stiu ce sa cred… Nu pot merge acolo,dar cred ca am sa o sun pe doamana…

Adriana_78 spune:
Va salut din Poiana Brasov
Azi m-am plimbat si eu cu Annika cu telegondola, pacat insa ca odata ajunse sus nu e nici o cabana, ceva, sa bem un ceai, un sus, plus ca era vant si frig sus.
Lara a coborat cu skiurile cu tati si noi babutele cu telegondola inapoi.
Ieri a fost o zi superba, cu cer senin, soare, cald. Azi e cam innorat, insa nu e frig si e ff multa lume, sunt surpinsa de cati skiaza. Bravo!
La multi ani, Piggy!
Cum a plecat Cleo? Dar ce s-a intamplat?
Lumi, nasoala intamplarea cu banii. imi pare rau. Mare atentie pe viitor!
Adriana

YLARI spune:
Buna fetelor.
Noapte groaznica, temp 38-38,2 deci nu mare dar ea leguma. In plus a varsat. De fapt a incercat dar nu avea ce. La 2:30 a incercat prima data, a iesit doar un pic lapte nedigerat ceea ce ma face sa cred ca restul digerase deja. Apoi iar la 3:00 inca o data la 4:00 si din nou la 7:00. Prin urmare direct la medicover de dimineata. Sub forma de legumita. Mi s-a hidratat destul de bine insa dimineata, apa cu lingurita apoi la dr chiar jumatate de pahar cu apa, imi spunea ca ii este sete in continuu. In fine, a controlat-o destul de amanuntit, a vrut sa ii faca si eco dar nu era nimeni la specialitatea aceasta, suspecta o apendicita. Bun pana la urma i-au facut un test ptr streptococ si i-a iesit pozitiv. M-am speriat am crezut ca va trebui sa ne internam, ma gandeam ca e scarlatina nu mai judecam oricum 20 min am dormit azi noapte.
Ne-au dat mettoclopramid, antitermice si antibiotic augmentin, hidrasec in caz ca o ia si diareea.
Bun am ajuns acs si a mancat 2 feliute de mar si niste cereale nesquick uscate, adica fara nimic pe ele, altceva nu a vrut ii facusem paine prajita cu branzica de vaci. A stat vreo ora cred cu ele in stomacel si la 12 le-a varsat :( asa ca sunt speriata ca nu are nik in burta de ieri seara. Apoi s-a suparat ca a vomat pe ea, a inceput sa si tremure un pic si sa spuna ca ii e frig, ce sa mai sunt varza de frica, acum doarme, stau langa ea. I-am dat antivomintivul sper sa ii opreasca episoadele astea. Am pus de o supa poate reusesc sa ii dau putina. Am incercat sa fac lego cu ea era leguma nici sa se aplece dupa o piesa cazuta nu putea, imi e o mila de ea... Pe. La 7 intentionez sa ii dau antibioticul sper sa nu mi-l verse.
Fetelor va multumesc ptr raspunsuri, eu sunt resemnata ca ma voi descurca singura, nu imi imaginez ca va fi usor dar sper sa imi ajute Dumnezeu.
Ce s-a intamplat cu Cleo, si-a sters contul sau doar face o pauza de forum? Nu imi vine sa cred.
Nicole cum asa te-ai dus pana in ultima zi?
Wow! Eu vreau sa nu mai merg deloc, gata, chiar mi s-a taiat! Chit ca stau in fara plata pana voi putea intra in prenatal!
Multumesc ptr sfaturi, piggy, Nicole, lorich, ma gandisem oricum ca e o varianta sa o tin acasa ca sa nu expun bebedoiu. Alysh toate parerile sunt bine venite, chiar apreciez sinceritatea si nu ma sperii ca nu ma astept sa fie floare la ureche.
Hai ca s-a trezit printesa, a facut un pisu si acum incerc un pic de paine prajita dar nu ii arde. I-am pus strumfii si mai zambeste din cand in cand.
Revin ma duc la supa
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Luminel spune:
vai, mititica Eva!!! ce rau imi pare de ea!!! dar unde e localizat streptococul asta? insanatosire rapida, rapida! si sper sa nu te afecteze pe tine si bebedoiu!