Viatza in Germania - cap.75

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Bey ce naspa e la servici. Dupa o saptamana bolit, am constatat azi ca jumate din colegii mei au capatat acelasi virus ''prietenos'' odata cu mine si cealalta jumatate a fost contaminata cand ne-am dus noi cei bolnavi la birou.
Ma gandesc serios daca nu e cazul sa mai stau o saptamana acasa, sa simt si eu ca sunt bolnava.
Partea buna: timp de 4 zile nu am putut manca nimic si am slabit 2 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Alina, nu am stiut ca esti dentista In Olanda este criza de dentisti
Am si eu o intrebare: al meu copchil are 5 ani juma si are doua gaurelé mici la doua masele de jos, habar nu am cum se numesc. Nu am inteles de la dentista daca maselele vor cadea sau trebuie sa ii puna plombe....Al meu copchil face crize de frica cand aude de dentist. Au fost cu gradinita in vizita (am fost si eu acolo) dar tot degeaba. Si chiar nu as vrea sa il chinui daca nu e necesar. Ce sa fac, sa astept sa cada?





Nu,in nici un caz sa nu astepti sa cada.Esti sigura ca,cariile sunt la molarii de lapte? Unii copii au deja molarii de 6 ani (primele maselute definitive care apar in spatele ultimelor maselute de lapte) aproape erupti in apropiere de 6 ani.
Da,trebuie tratate cariile pt ca premolarii care vor lua locul molarilor de lapte erup intre 9-11 ani teoretic cu plus/minus un an deci trebuie mentinut spatiul pt ei cu ajutorul maselutelor de lapte asa ca pina atunci nu trebuie scoase ci avut grija de ele,tratate.Sigur gasesti un cabinet/clinica foarte foarte kinderfreundlich si cu multa colaborare si fun,reuseste sa i le repare.Sigur,la copii mici cu probleme mari stomatologice se apeleaza la narcoza dar nu e cazul aici.
Poti intreba parintii de la gradi de vreo clinica buna de copii,in general,majoritatea au avut treaba pe-acolo mai ales daca au si copii mai mari.


Cristina,unde e resto mexican? Sunaaaa bine si miine,dupa balet,mergem si noi in formatie completa la resto .E departe si mai ales trebuie facuta rezervare?

Seara faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Miriluta ,acum am citit.10 zile de antibiotic si apoi inca 14?Vaaaai,mi se pare ff mult,sincer,eu la recomandarea turei nr 2 de antibiotic as mai fi consultat inca un pediatru. E f mult,nu e prea bine pt stomac si dau si rezistenta.Vezi ca in farmaciile mari exista diverse probiotice pt copii pt refacerea florei dupa antibiotice si alte medicamente. Daca ti-a fost recomandat 14 zile,nu e bine sa-l intrerupi mai devreme,tratamentele astea sunt f precis calculate si intreruperea trebuie bine gindita de medic.
De ce ii dai Meditonsin? Il mai doare gitul sau e pe cale o noua raceala?
Eu sunt tare suspicioasa in legatura cu antibioticele si cred ca trebuie administrate f strict.
Sanatate tie si la copii!Ma duc si eu sa-i fac sotului ceaiu'de ceapa ca si el e cam tusitor .




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Alina, mersi!
Nu stiu daca sunt maselele permanente. El inca nu a schimbat nici un dinte, nici o masea, deci m-am gandit ca inca sunt maselele de lapte si daca le intretinem curate, poate, poate scapam fara carii adanci pana cand cresc cele permanente. Asta pt ca garuile nu sunt dureroase, inca avem grija prin higiena sa nu se adanceasca. Nu e bine gandit?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

kari, ma gandeam si eu sa astept armata da' pana la urma am pus mana pe lopata. Si pe trebi, ca am recuperat aseara ce n-am facut in weekend . Eu am sapt. viitoare liber, la noi e vacanta de Fasching si stau boracii (!) acasa.

Alina, e un rest. la Isartor. Da, e departe de tine si da, tb rezervare ca altfel nu prea prinzi nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Alina, intreb si eu specialistul din tine: ce e sigilarea, la ce dinti se fac (cei permanenti sau la cei de lapte) si cind e bine de facut? A doua intrebare: Florian are de abia 5 dinti, dar al cincilea nu creste in aceeasi linie cu primii doi de sus.Cind sa ma agit sa ii fac aparat de indreptare?

Eu fac ordine in hirtii azi . Sotul meu le uraste cu pasiune, eu nu ma inghesui si uite asa string vreo doua-trei luni de hirtii si azi m-a apucat avintul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna ziua germanute,

Aschiuta, ce sa zic si eu, care tinem tot felul de facturi si extrase de la banca si ne apucam de ele dupa 1 an Cred ca sigilarea se face la dintii definitivi.
Alina, de ce se face sigilarea dintisorilor? Nu este pacat sa se umble la smaltul dintilor sanatosi? asa am auzit, ca se distruge din smalt la sigilare .
Cristina, la Isartor plec si eu intr-o ora. Acolo este gradinita lui Angelo Este impreuna cu fetita Adinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Amonar,ca sa apara maselutele de 6 ani nu trebuie sa fii schimbat nimic,apar in spatele celor de lapte.Parerea mea e ca nu e suficient igiena daca sunt deja carii.Ma rog,stomatologul poate aprecia exacut statusul lor insa daca sunt superficiale,numai in smalt,poate ar ajuta Elmex Gelee,e un gel cu fluor care ajuta la remineralizarea leziunilor initiale.

Aschiutzalasa ca o sa-i apara toti dintisorii chiar daca mai tirziu.Si cei de lapte nu se prea indreapta,oricum acum nu,e muuult prea devreme.Sigur,se pot sigila si maselutele de lapte insa nu e asa frecventa sigilarea asta si cel mai sigur se poate face dupa 3 ani cind se presupune ca au erupt bine si rindul 2 de maselute.Mai demult stiu ca nu era platita de casa de stat ci numai de cea privata.Ma rog,in unele situatii era platita si de casa de stat.


Maraki,nuuu,nici poveste cu stricatul dintilor prin sigilare!!!Nu se ia din smalt, doar se curata profesional si apoi se aplica lacul pe santuri si pe restul reliefului si se intareste lacul cu lampa uv prin polimerizare.Lacul va face ca relieful maselutelor sa numai fie asa pronuntat si scade considerabil riscul de carii pt ca suprafetele nu mai sunt asa retentive,accesul prin periaj e mult mai usor.In plus,unele lacuri de sigilare elibereaza si fluor care are rolul lui in protectia dintilor.Bineinteles,sigiliarea se mai duce cu timpul de aceea la fiecare control medicul hotaraste daca mai completeaza sau nu.Sigilarea e o operatiune extrem de usoara,total nedureroasa si f eficienta.
Pina in Isartor mergi la gradinita? Cunosc bine zona,sotul meu lucreaza in Isartor de fix 10 ani.

Pina la urma am facut rezervare la grecu* .E mai aproape si miine e scoala...

Aici ninge de aseara,acum e exact ce urasc eu,fleoascaiala si aparaie,s-a incalzit considerabil si deja se topeste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Alina, ce substanta e gelul care se foloseste? Stiu de sigiliu asta de cand am fost cu gradinita in vizita la denist. Acolo am auzit pt prima data de chestia asta. Insa nu stiu ce contine si ce (eventuale) efecte nedorite pot aparea dupa un timp.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Alina nu fac prea mult pana la Isartor. Merg 3 statii de la Quidestrasse pana la Ostbanhof, S-bahn inca doua statii si mai merg vreo 7 minute pe jos.Este bine ca sv meu este la Ostbanhof si ajung repede sa iau baiatul. O sa te rog mult cand ai timp, sa imi dai si mie adresa clinicii de copii unde il pot duce pe Angelo sa-i fac sigilarea dintilor. Oricum este timp, cred ca nu au crescut pana la capat dintii de jos. Ce preferi sa mananci la grec?
Sotul a spus ca din seara asta va ninge foarte, foarte mult. Eu nu am auzit nimic la radio
Cristina voi ati fost la nemtesc?

Mergi la inceput