Ursuleti & ursulete de novdec2010(2)
Raspunsuri - Pagina 13

Elfica spune:
Bravo, foarte bine, banuiesc ca e nemtoaica bona, asa ca va invata de mic si germana, ceea ce ii prinde foarte bine. Si eu ma descurc la germana si am vazut un reportaj la TV despre insusirea limbilor straine de mici, asa ca am inceput sa mai vorbesc cu Iulia si in germana. Se uita la mine asa de ciudat acum, dar abia suntem la inceput. Mi-a venit ideea vazand la biserica un grup de parinti cu copii care vorbeau si in romana si in germana si mi-am spus ca e ideal. Si varul meu s-a mutat de ani de zile in Italia si fata lor de mica a auzit si romana si italiana si acum se descurca bine in ambele limbi. Profita si lasa-l sa invete! Succes in activitate si numai bine !
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

BraveGirl spune:
Adina, ma plimb, ma plimb! Vin de la ambasada SUA Am luat viza
Si noi vara asta avem iar santier. De cand ne-am mutat, noi vesnic avem vara santier.
Ma bate gandul sa-l dau pe P la gradi. Sa socializeze, ca se plictiseste rau. Ma gandesc sa-l duc de la 9 la 12.
I-am inscris din toamna pe amandoi. Ea program lng, el pana la 14. Fug ca A se joaca cu acuarele de pictat pe fata, nu va zic cum arata

inacat spune:
salutare barlog.
greu cu scrisul aici si nici pe fb nu am mai mult timp.
Elfica cum e samburelul? ceva senzatii de sarcina? greturi, pofte?
Corina ce mai santieriti anul asta?
Vrei sa il duci pe Patrick la gradi sau cresa la toamna? nu e prea mic? il primeste la gradi? ce gradi e?
Si eu ma gandesc ca s-a cam plictisit Raducu de noi, adultii din familie. Cu mine si tati sta toate serile si in w-e, ziua e cu bunica (care nu-l poate duce in parc sa vada alti copii). Mai ajungem uneori pe la prieteni cu copii, dar uneori nu se potrivesc ca varsta, dar tot e bine daca sunt mai mari, ca Radu al meu ii soarbe din ochi.

inacat spune:
Am inceput sa-i dau manzului nepasate si legumele la care facea figuri inainte si am observat ca in kk scoate morcovelul bucata asa cum a bagat-o in gura. Adica nu mesteca de tot, zdrobeste un pic si inghite. La fel ies si gojii si coacazele uscate.
Sa fie o problema de digestie? ce pot sa fac ca e clar ca nu se produce o absorbtie corecta a elementelor nutritive din ele? Mai pateste vre-un ursulet asa?

Elfica spune:
Inacat: Nu am pofte, greturi, doar un mic disconfort legat de mancare: parca mie-e foame mereu, dar nu pot sa mananc mult. Si dupa o vreme, iar mi-e foame. Dar nu e o problema, e doar o mica neplacere. Burtica a crescut destul, nu imi vine sa cred cat de repede!
Si eu am constatat la Iulia ca raman aproape intacte alimentele. Si am incercat cu bucati relativ mici de portocala, ca ma gandeam ca e usor de strivit in gura, dar in kk se vedeau bucati bucati, foarte putin molfaite. De atunci i le dau si mai mici! La legume i le dau si eu in ultima vreme numai pasat, nu i le mai blenduiesc si le gasesc uneori in kk ca atare, adica bucatele mici. Mai ciudat e ca gasesc niste firisoare ca de marar, desi nu i-am dat marar. Trebuie sa mai analizez, ma gandesc ca poate fi de la ficat, ca in ultima vreme i-am tot dat ficat de curcan si poate asta asa apare dupa digestie.
Tu cum ii dai legumele: bucatele pe care le tine el si musca atat cat poate? Sau ii rupi tu bucatele si i le bagi mai mari in gura, ca el sa le mestece?
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

inacat spune:
Elfica, acum creste burtica mai repede si cred ca o sa-l si simti miscand mai devreme decat pe Iulia.
Depinde si de cum e placenta, dar oricum mai repede.
Mai ales ca stii la ce sa te astepti .
Noi ne-am facut socoteala cu bb 2 si abia la anul vedem cum stam si daca facem ceva in sensul asta. Asa ca pe mine nu ma mai poti lua in odisee.
Acum, desi imi doresc ca distanta dintre ei sa fie cat mai mica, nu prea m-as incumeta. Cum ziceau si fetele, trebuie sa mai ai si ceva ajutor ca sa nu te ia cu capu'.
Iar eu nu am prea mult. Mama sotului il tine pe Radu 3-4 ore, in zilele in care ma duc la munca si cand il iau de la ea este saraca stoarsa de vlaga (are 74 ani).
Ea zice sa facem unul mai repede, sa ne mai poata ajuta pana nu se ramoleste de tot, dar cred ca va trebui sa asteptam pana putem sa-l dam pe Raducu la gradi, sa mai eliberam cumva lucrurile. Si pana la anu' poate si sotul reuseste sa-si schimbe programul de munca, sa castige mai bine stand mai mult acasa sau macar sa aibe program normal de 8 ore si w-e liber. Asa ar putea sa ma ajute mai mult si el

inacat spune:
Legumele i le tai cubulete ca de ciorbita, na stii cum, si le fac la abur si i le dau zdrobite un pic cu furculita.
Cand avem timp de distractie (a se citi si mizerie) si nu suntem in deplasare, i le las cubulete, sau buchetele de brocoli si conopida si le culege el din farfurie cu manuta si i le mai dau si eu direct in gura, ca el se pierde in detalii si se mai balaceste in castron.

BraveGirl spune:
Inacat, renovam casa Schimbam geamurile, punem incalzire in pardoseala si imi fac bucataria nou-nouta.
Din toamna i-am inscris pe amandoi la gradinita Little London. Majoritatea gradinitelor private in primesc de la 18luni. Unele, care au cresa, de la 12 luni.

inacat spune:
Bravegirl rabdare multa cu renovarea. Cand ati construit casa? Noi suntem la curte din 2008 si in 3-4 ani intentionam sa facem un face-lift casei.
Bucataria... abia astept sa o reamenajez si as vrea sa incercam sa facem inca o baie (separat pt. dormitorul nostru).
Super gradinita, dar scumpaaaa. Nu ne permitem, asa ca tot buni e de baza. Si cand o fi momentul, o gradi de stat, dar mai rasarita.
Fetelor, le dati ursuletilor flor pt. dinti? mie o pedi (care e si med de fam pt. R) mi-a spus ca nu e nevoie. Mai am o ped. care vine acasa si o voi intreba si pe ea. Stiu ca e destul de controversata si chestia asta, dar daca se admin. in doze corecte nu e pericol.
Se pare ca multi pici au in ultimul timp probleme cu dintii.
Elfica, tie pt. Iulia ce diagnostic ti s-a pus? Trebuie sa-i dai flor?

anymona spune:
fetele, INTALNIRE!!!!
maine, 8 martie, ora 21, Vintage Irish Pub, centrul vechi
cine se baga?