Onorarii & Sfaturi - operatie polipi
![](images/user_woman.png)
Rog mamicile care au trecut de curind prin experienta operatiei de polipi la Budimex sa-mi confirme(sau nu) nivelul "onorariilor tacite" pe care le-am gasit mentionate in cadrul acestui forum : medic - 1.500.000 lei, anestezist - 300.000 lei.
Multumesc.
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
2mami spune:
Iubita, imi pare rau ca nu pot sa-ti raspund in cunostiinta de cauza, eu i-am scos polipii fetitei mele dar acum 4 ani si ceva (stiu ca am dat atunci la doctor 500.000). Din presa am aflat ca se da 2 milioane la medic si 500.000 la anestezist. Totusi cred ca sumele pe care le-ai postat tu ar trebui sa fi suficiente.
Multa sanatate si bafta uriasa.
Pupici,
Simona
iileana spune:
Simona, iti multumesc mult pentru raspuns.
Eu acuma am sa plec, miine merg direct acolo, nu mai am cum sa citesc eventualele raspunsuri, deci... rog moderatorii sa stearga subiectul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
joxy spune:
Nu il stergem...
vrem sa ne spui ca este bine copilul...
si de asemenea, cat ai dat ? ca poate mai are cineva nevoie... sa stim si noi.
Cu respect,
Florin
alexxia spune:
Foarte bine ai facut joxy ca nu ai inchis subiectul. Si eu sunt foarte interesata de preturi pentru operatia de polipi. Imi operez fetita saptamana viitoare ( la G. Alexandrescu )si n-am nici cea mai mica idee cam cat se da.
Alexxia
Trimis la - 26/11/2003 : 11:18:30
--------------------------------------------------------------------------------
Fetelor,
Vineri, fetita mea e programata la operatie. Mamicilor care ati avut puii operati, la ce sa ma astept ?
Cu se va simti imediat dupa operatie ? Ce trebuie sa fac s-o ajut ?
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
iileana spune:
Iata si raspunsurile corecte, in caz ca mai intereseaza pe careva:
- Anestezist: 300.000 lei
- Medic: de la 700.000 lei in sus. (De exemplu, salonul nostru a decis prin vot deschis ca suma de 1.000.000 lei ar fi numa' buna).
silvana75 spune:
Eu l-am operat pe Paul, puiutul meu, anul acesta inainte de Pasti. Onorariul a fost de 1.000.000 medic si 500.000 anestezist. Dupa operatie este foarte somnoros si un pic iritat: efectul anesteziei. Efectele operatiei trec dupa o zi, doua.
Multa sanatate si noroc
iileana spune:
Draga Alexxia, dupa cum s-a mai zis, operatia e simpla dar trebuie sa adaug ca e si cam neplacuta.
In mare, lucrurile au decurs cam asa:
- Ne-am infiintat la spital, la 7 dimineata (!!!!), cu copilul sictirit, nemincat si nebaut, cerind cu insistenta ceai.
- Schimbat copilul in pijama, repartizat in salon; Copilul cere ceai.
- Vorbit cu anestezistul, date despre copil, explicatii despre cum decurg ostilitatile.
- Stat in salon, asteptindu-ne rindul. Copilul cere ceai. E f. util sa ai la tine mici jucarioare, creioane colorate + hirtie, o carticica, sa treaca timpul mai iute.
- I se administreaza niste picaturi nazale adormitoare. Copilul plinge, pica, abulic, din picioare dar, precum soldatul sovietic, incearca sa controleze situatia pina la ultima picatura de singe. Cere ceai.
- Este luat, pe jumatate ametit, de asistenta, cu false promisiuni ("Hai sa-ti arat o masinuta") si dus in sala de operatie. I se va face anestezie generala. Mama ramine, cu ochii inlacrimati, in prag.
- Dupa efectuarea operatiei, f. curind,(ora 9, la noi) este dus, adormit,in sala post-operatorie, fara bluzita, cu un tub in gura. Mama, vazindu-l, mai are un pic si lesina.
- Dupa vreo 15 minute se trezeste, incaseaza o injectie cu antibiotic si una cu algocalmin si e adus in salon, in patut, cu instructiuni clare: sa stea culcat pe o parte, sa nu bea nimic 1,5 ora. Copilul, complet ametit, cere ceai.
- In respectiva ora si jumatate copilul, ametit in continuare, ba plinge, ba mai doarme. Cere ceai. Poate sa verse un pic de singe. Vine doctorul cu instructiuni.
- Dupa trecerea timpului prescris, primeste ceai (sau compot, sau ce ai pregatit). Mai poate varsa. Timpul trece greu, copilul e mirtiit, nu vrea sa stea locului, NU vrea ceai. Jucarii, colorat, povestit.
- Pe la ora 1, daca se simte bine, va fi externat, dupa un ultim consult. In cazul nostru, cind era imbracat pentru plecare, copilul a mai vomitat o tura buna, asa ca la loc comanda, Metoclopramid, urlete, mai stam.
- Dupa inca vreo ora jumate, daca nu mai varsa, pleaca acasa.
- Pina la ora 18 nu papa nimic (oricum e cam bleg si mai mult doarme), dupa aia ceva usor si moale, a doua zi alimentatie normala. Antibiotice 5 zile, Ketof.
- A doua zi e ca nou. Obraznic, atomic, cum il stim.
- Convalescenta tine o saptamina, 4 zile in casa, dupa aia plimbari usoare, nu colectivitate.
- Dupa vreo saptamina a inceput sa respire (si) pe nas!
Am vazut ca Ruth are cam aceeasi virsta cu Tudor al meu, ceea ce e uneori un handicap, ca nu te poti intelege cu ei sa stea locului, sa aiba rabdare, sa nu vrea sa bea, dar alteori devine un mare avantaj: mai usor convingi o persoana de 12 Kg. sa stea la injectie decit pe una de 30!
Mult succes si sanatate! Iti tinem pumnii sa mearga totul bine!
iileana spune:
P.S. Mai tineti minte glumele de pe vremuri despre stupefactia occidentalilor civilizati in fata inventivitatii romanesti gen supapa de reincarcat bricheta de unica folosinta sau aparatul de remaiat ciorapi? Stiti care e varianta mioritica a bratarii de identificare a pacientilor la internare, asa cum o vedem prin filme? Se scriu cu pixul, direct pe mina pacientului, numele, greutatea, salonul! In cazul nostru, "pacientul" a fost teribil de incintat de operatiune!
cgiuly spune:
Buna diminieata, de curand l-am operat de polipi si pe baietelul nostru -Robert(3ani 1/2) la Spitalul Gr. Alexandrescu. Onorariul a fost 500.000 doctorul- 300.000 anestezistul. Asa mi-au spus celelalte mamici ca se da. La noi in Buzau se da mult mai mult. Oricum copiulul este foarte bine ( la 1 ora nu am stia nimic , de ce suntem acolo si ce s-a intamplat). La inceput dupa ce l-au scos din operatie a fost tare agitat (cred ca efectul anesteziei) dar dupa ce a tras un pui de somn a uitat tot. Bafta multa celor care or sa-si opereze puisorii si mult curaj.
Iuliana si Robert