Onorarii & Sfaturi - operatie polipi

Onorarii & Sfaturi - operatie polipi | Autor: iileana

Link direct la acest mesaj

Rog mamicile care au trecut de curind prin experienta operatiei de polipi la Budimex sa-mi confirme(sau nu) nivelul "onorariilor tacite" pe care le-am gasit mentionate in cadrul acestui forum : medic - 1.500.000 lei, anestezist - 300.000 lei.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Va roooog!
Operatia e miine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2mami spune:

Iubita, imi pare rau ca nu pot sa-ti raspund in cunostiinta de cauza, eu i-am scos polipii fetitei mele dar acum 4 ani si ceva (stiu ca am dat atunci la doctor 500.000). Din presa am aflat ca se da 2 milioane la medic si 500.000 la anestezist. Totusi cred ca sumele pe care le-ai postat tu ar trebui sa fi suficiente.
Multa sanatate si bafta uriasa.
Pupici,
Simona

Mergi la inceput

Simona, iti multumesc mult pentru raspuns.
Eu acuma am sa plec, miine merg direct acolo, nu mai am cum sa citesc eventualele raspunsuri, deci... rog moderatorii sa stearga subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Nu il stergem...
vrem sa ne spui ca este bine copilul...
si de asemenea, cat ai dat ? ca poate mai are cineva nevoie... sa stim si noi.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Foarte bine ai facut joxy ca nu ai inchis subiectul. Si eu sunt foarte interesata de preturi pentru operatia de polipi. Imi operez fetita saptamana viitoare ( la G. Alexandrescu )si n-am nici cea mai mica idee cam cat se da.
Alexxia

Trimis la - 26/11/2003 : 11:18:30
--------------------------------------------------------------------------------

Fetelor,
Vineri, fetita mea e programata la operatie. Mamicilor care ati avut puii operati, la ce sa ma astept ?
Cu se va simti imediat dupa operatie ? Ce trebuie sa fac s-o ajut ?
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Iata si raspunsurile corecte, in caz ca mai intereseaza pe careva:
- Anestezist: 300.000 lei
- Medic: de la 700.000 lei in sus. (De exemplu, salonul nostru a decis prin vot deschis ca suma de 1.000.000 lei ar fi numa' buna).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Eu l-am operat pe Paul, puiutul meu, anul acesta inainte de Pasti. Onorariul a fost de 1.000.000 medic si 500.000 anestezist. Dupa operatie este foarte somnoros si un pic iritat: efectul anesteziei. Efectele operatiei trec dupa o zi, doua.

Multa sanatate si noroc

Mergi la inceput

Draga Alexxia, dupa cum s-a mai zis, operatia e simpla dar trebuie sa adaug ca e si cam neplacuta.
In mare, lucrurile au decurs cam asa:
- Ne-am infiintat la spital, la 7 dimineata (!!!!), cu copilul sictirit, nemincat si nebaut, cerind cu insistenta ceai.
- Schimbat copilul in pijama, repartizat in salon; Copilul cere ceai.
- Vorbit cu anestezistul, date despre copil, explicatii despre cum decurg ostilitatile.
- Stat in salon, asteptindu-ne rindul. Copilul cere ceai. E f. util sa ai la tine mici jucarioare, creioane colorate + hirtie, o carticica, sa treaca timpul mai iute.
- I se administreaza niste picaturi nazale adormitoare. Copilul plinge, pica, abulic, din picioare dar, precum soldatul sovietic, incearca sa controleze situatia pina la ultima picatura de singe. Cere ceai.
- Este luat, pe jumatate ametit, de asistenta, cu false promisiuni ("Hai sa-ti arat o masinuta") si dus in sala de operatie. I se va face anestezie generala. Mama ramine, cu ochii inlacrimati, in prag.
- Dupa efectuarea operatiei, f. curind,(ora 9, la noi) este dus, adormit,in sala post-operatorie, fara bluzita, cu un tub in gura. Mama, vazindu-l, mai are un pic si lesina.
- Dupa vreo 15 minute se trezeste, incaseaza o injectie cu antibiotic si una cu algocalmin si e adus in salon, in patut, cu instructiuni clare: sa stea culcat pe o parte, sa nu bea nimic 1,5 ora. Copilul, complet ametit, cere ceai.
- In respectiva ora si jumatate copilul, ametit in continuare, ba plinge, ba mai doarme. Cere ceai. Poate sa verse un pic de singe. Vine doctorul cu instructiuni.
- Dupa trecerea timpului prescris, primeste ceai (sau compot, sau ce ai pregatit). Mai poate varsa. Timpul trece greu, copilul e mirtiit, nu vrea sa stea locului, NU vrea ceai. Jucarii, colorat, povestit.
- Pe la ora 1, daca se simte bine, va fi externat, dupa un ultim consult. In cazul nostru, cind era imbracat pentru plecare, copilul a mai vomitat o tura buna, asa ca la loc comanda, Metoclopramid, urlete, mai stam.
- Dupa inca vreo ora jumate, daca nu mai varsa, pleaca acasa.
- Pina la ora 18 nu papa nimic (oricum e cam bleg si mai mult doarme), dupa aia ceva usor si moale, a doua zi alimentatie normala. Antibiotice 5 zile, Ketof.
- A doua zi e ca nou. Obraznic, atomic, cum il stim.
- Convalescenta tine o saptamina, 4 zile in casa, dupa aia plimbari usoare, nu colectivitate.
- Dupa vreo saptamina a inceput sa respire (si) pe nas!

Am vazut ca Ruth are cam aceeasi virsta cu Tudor al meu, ceea ce e uneori un handicap, ca nu te poti intelege cu ei sa stea locului, sa aiba rabdare, sa nu vrea sa bea, dar alteori devine un mare avantaj: mai usor convingi o persoana de 12 Kg. sa stea la injectie decit pe una de 30!
Mult succes si sanatate! Iti tinem pumnii sa mearga totul bine!

Mergi la inceput

P.S. Mai tineti minte glumele de pe vremuri despre stupefactia occidentalilor civilizati in fata inventivitatii romanesti gen supapa de reincarcat bricheta de unica folosinta sau aparatul de remaiat ciorapi? Stiti care e varianta mioritica a bratarii de identificare a pacientilor la internare, asa cum o vedem prin filme? Se scriu cu pixul, direct pe mina pacientului, numele, greutatea, salonul! In cazul nostru, "pacientul" a fost teribil de incintat de operatiune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgiuly spune:

Buna diminieata, de curand l-am operat de polipi si pe baietelul nostru -Robert(3ani 1/2) la Spitalul Gr. Alexandrescu. Onorariul a fost 500.000 doctorul- 300.000 anestezistul. Asa mi-au spus celelalte mamici ca se da. La noi in Buzau se da mult mai mult. Oricum copiulul este foarte bine ( la 1 ora nu am stia nimic , de ce suntem acolo si ce s-a intamplat). La inceput dupa ce l-au scos din operatie a fost tare agitat (cred ca efectul anesteziei) dar dupa ce a tras un pui de somn a uitat tot. Bafta multa celor care or sa-si opereze puisorii si mult curaj.
Iuliana si Robert

Mergi la inceput