Dovleceii de sept-oct 2009 va ofera ghiocei!!!(19)
Raspunsuri - Pagina 8

selen80 spune:
buna fetelor!
din fericire eu sunt mai bine, din pacate a aparut eruptia la Ebru vineri seara i-au aparut primele bubite, iar sambata si duminica pur si simplu au explodat pe tot corpul (inclusiv la pasa
si la fundulet), in afara de picioare unde are doar cateva....
starea ei generala e ok, cel putin primele doua zile a fost vesela, fara febra, a mancat bine....de ieri noapte a inceput insa sa se agite in somn, se tot freca saracuta pe spate si pe burtica iar azi cica n-a prea vrut sa manance, eu speram sa continue ca in primele zile, dar n-a fost sa fie....acum sper macar sa nu-i mai apara multe bubite....
o dau cu mixtura mentolata, cu ceai de musetel pe fatzuca si cu pudra de talc prin zona pampersului...aseara i-am dat si nitel Claritine, ca sa doarma bine...azi cica a dormit f putin la pranz si cu intreruperi....
n-am reusit sa vb cu dr, am vorbit doar cu mama baietelului de la care am luat si recomandarile lor au fost: fara baie pana nu fac toate bubitele coaja (!!! mis e pare un pic absurd sa nu-i fac baie atata timp...), sa nu iasa la frig , Claritine si mixtura...voi ce stiti, a trecut cineva prin varicela???
Ioana, bine ca macar ti-ai impus pct de vedere si poate cu ocazia asta incep si alti parinti sa realizeze ca trebuie sa fie un pic mai informati.....
va

laura78nico spune:
Selen sanatate multa, din pacate nu te pot ajuta. Eu stiu ca eu am facut ceva cu bubite cand eram mica, dar sincer nu stiu ce. Si oricum nu mai sunt aceleasi tratamente.

Ioanna81 spune:
Selen, din cate imi amintesc din experienta mea -eu facand varicela destul de mare - asta cu baia este foarte corecta. bubitele fac coaja relativ repede dupa ce s-a oprit eurptia. cred ca in jur de o saptamana. riscul daca faci baie este sa se sparga basicutele si sa ramana semne. semnele astea sunt permanente si relatin inestetice, mai ales daca sunt pe fata si mai ales la fetite. neaparat sa faci tot ce poti sa nu se scarpine si sa nu le sparga. altceva nu prea ai ce sa faci decat sa astepti. din cate stiu o data iesite bubitele varicela nu mai este contagioasa... sper sa nu spun prostii. nu stiu pentru ce e claritinul. asta nu se da in caz de alergii?

selen80 spune:
neata
mda, vad ca asta cu baia e controversata, oricum nu ma refeream la baie - baie, scufundata in cada, ci un dusulet rapid acolo, cat sa dau transpiratia si mixtura aia jos de pe ea....e asa lipicioasa (la propriu ) saraca, daca o tot dam cu solutia aia peste tot...
Claritine este un antihistaminic, dar am inteles ca mai reduce mancarimile si ca "beneficiu" suplimentar, are ca efect secundar somnolenta, deci o ajuta sa doarma mai bine...oricum ii dau jumatate de doza, ca nici eu nu-s adepta medicamentelor, dar acum as face orice sa n-o mai vad chinuindu-se noaptea
noaptea asta nu s-a trezit decat de doua ori, sa speram ca o tine tot asa.....parca nici bubite nu i-au mai aparut asa multe....
Ioana, nu mai e contagioasa in momentul in care toate bubitele au facut coaja...
vad ca pana acum nu prea s-a scarpinat, dar vom vedea la sfarsit ce si cum...din pacate nici nu mi-am putut lua concediu, deci trebuie sa ma bazez pe soacra-mea ca o pazeste....i-am zis s-o lase naibii de treaba prin casa (ca nu se poate abtine...) si sa stea cu ochii pe ea, sa-i distraga atentia, sa se joace cu ea.....
multumim de gandurile bune, multa sanatate si voua

laura78nico spune:
Buna!
Selen m-am tot gandit la voi. Sanatate multa!
Noi suntem bine, acasa ca dna educatoare are un deces in familie. Asa ca saptamana asta avem pauza de gradi... si e o nebunioe in toata regula.
O zi usoara!

Ioanna81 spune:
Neata, fetelor!
si eu m-am gandit la voi, Selen. Daca nu se scarpina e minunat. eu credeam ca vrei baie adevarata, cu tot scandalul de rigoare cum face fii-miu. un dus rapid nu cred ca face rau, mai ales daca nu dai cu buretele.
multa sanatate tuturor!

Roxxy80 spune:
Buna!
sa raspund pe rand:
Laura, noi am am inceput sa-i culcam in aceeasi camera cand avea Maria 1 an si 8 luni (desi se trezea noaptea de 2-3 ori si inca se mai trezeste . Ea a dormit mereu in patut si asta ne-a ajutat f mult.
Deci ea doarme in patut si Matei in patul mare. El are un somn f adanc, nu se trezeste nici la zgomote f puternice, deci plansul Mariei nu-l afecteaza nicicum. Chiar mi-a parut rau ca nu i-am mutat mai devreme impreuna. Noi dormim in sufragerie cu usa deschisa si cum aud primul scancet al Mariei, sunt deja prezenta langa ea. Cel mai nasol e cand sunt bolnavi, cum se intampla acum. Revin

Ioanna81 spune:
apropo de varicela am uitat sa va spun.
directoarea gradinitei lui carol a primit o circulara prin care era informata ca este posibila apartitia mai multor cazuri de varicela. ne-a zis sambata la sedinta

laura78nico spune:
Roxxy multumesc mult, si sanatate multa!
Cred ca voi mai astepta un pic, macar sa fie Ramona in vacanta , asta in cazul in care plange domisorul prea mult.