Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***397***

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Chato, omoriram un drac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Merg sa vad daca gasesc vreun film la TV. Nu mi-e deloc somn dar poate gasesc vreun film plictisitor care sa ma adoarma ca sa fiu miine fresh.

Noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

haine "normale" am mai facut acum o punga mare si am dat-o femeii care vine sa faca curat, am rugat-o sa le imparta ea cui stie ca ar avea nevoie si i-ar face placere. a fost incintata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

Sanatate multa la toti bolnaviorii mai mici si mai mari

Gigelica Eu cred ca intr-un fel este mai bine ca nu ai reusit sa iti iei ramas bun de la mamaia ta si inca pastrezi in minte imaginea cu ea "undeva". Asa am si eu in minte persoanele dragi care nu mai sunt printre noi.

Ramona abia astept sa ne dai vesti bune

Mireal ma bucur ca ti-a placut Polyvore Si eu sunt mare fan, dfar nu prea mai am timp sa ma "joc" pe-acolo insa ma inspir f mult.

Bebe sper ca esti bine, stiu ca astazi trebuia sa mergi la spital

Legat de jucarii...eu una nu prea ii cumpar jucarii lui David, decat cu o ocazie si atunci recunosc investesc destul de multi bani, dar ma asigur ca ceea ce ii iau o sa-i placa f mult. Si da, are o gramada de Thomas, Cars si alte "branduri" la moda, dar aceste jucarii si le-a dorit cu adevarat, caci a vazut desenele si s-a indragostit de ele si chiar s-a jucat f frumos si mult cu jucariile respective. Dar ma bucur foarte mult ca are si jucarii gen cuburi de lemn (cu astea se joaca zilnic) sau alte chestii simple pe care le adora. Eu de la Craciun nu-mi aduc sa-i mai fi luat ceva jucarii speciale, decat maruntisuri cum i-am luat si ieri de la Carrefour puzzleuri cu 4 lei cu care s-a jucat toata ziua. Acum are un cadou pregatit din partea lui Leon cand va veni acasa, dar este un set de fructe, legume si alte gustari de care stiu sigur ca o sa se bucure si se va juca frumos cu Chiti si va si invata unele lucruri noi, asa ca nu-mi pare rau deloc ca am dat multi bani pe el. Dar pana de Pasti si ziua lui iarasi nu va primi nimic de la mine.
Ce ma enerveaza cel mai mult: reclamele de pe Minimax Cand se uita la Minimax vine la mine si-mi zice: "Mama si eu vreau: cascaval Hochland, Danonino cu magneti, Paula" si multe alte prostii Asta ma enerveaza la culme Plus ca ieri seara mi-a zis de vreo 4 ori ca el vrea Zuzu Pets (sau cum s-o scrie...) si ca vrea "sa-i colectionam pe toti" Am crezut ca iau foc. Mi se pare normal sa-l ceara pe Bucsa sau Thomas ca s-a uitat la desenele respective, dar sa ceara ceva ce a vazut in reclame mi se pare prea mult. Asa ca am interzis privitul pe Minimax si ne uitam doar la JimJam unde sunt desene f ok pt ei si 0 reclame. Din pacate taica-su se lasa impresionat de astfel de :cerinte" din partea lui fii-su si i se pare ok si frumos sa-i faca pe plac si astazi cand i-am zis indignata ce vrea David, doar ca a vazut la TV, el s-a apucat sa-i caute ca sa-i faca pe plac

Legat de Ipad...puteti sa ziceti ce vreti, dar nu renunt pt nimic la el. Daca ar fi stat toata ziua pe Ipad, da mi-as fi facut griji, dar cand stiu ca al meu copil se joaca f frumos si cu cuburile, trenuletele si chiar cu scobitori si servetele atunci chiar nu-mi fac nici o grija. Eu sunt f multumita de cate chestii a invatat de pe el singur, pt ca asa si-a dorit el si nu l-am pus eu. In fiecare zi isi pune filmulete cu numere, cantecele cu alfabet si joaca si fel si fel de jocuri care ii dezvolta inteligenta si nu mai zic cate cuvinte in engleza a invatat...Si stiu ca as fi putut sa-l invat si singura aceste lucruri si fara Ipad, dar placerea lui este mult mai mare si retine mai repede decat daca as fi insistat eu in fiecare zi si recunosc ca nu in fiecare zi am rabdare sau timp sa-l invat lucruri noi. Si da, are si program de desenat si colorat pe care il foloseste, dar asta nu inseamna ca nu foloseste si creioanele sau acuarele, ba chiar cu multa placere (ati vazut cum aratau peretii nostri ) si mai are si tabla la care deseneaza zilnic.
Si da, recunosc ca l-am folosit si pe post de babysiter atunci cand am fost plecati in vacanta si vroiam sa stau linistita la masa si sa mancam in liniste nu sa alerg frustrata dupa el in tot restaurantul sau atunci cand avem drumuri lungi de facut nu ma deranjeaza deloc sa se uite la desene, sa deseneze, sa se joace sca sa mai piarda din timp si sa fim cu totii fericiti. Dar asta nu inseamna ca la masa sau pe masina numai asta face. Stie sa se joace si altfel. Dar de multe ori ne-a salvat si da, de multe ori "i-am inchis gura" cum ziceti voi si nu ma simt cu nimic vinovata, ba chiar m-am bucurat ca am reusit sa ies dintr-o situatie mai delicata in care ar fi facut scandal sau s-ar fi plictisit. Asa ca eu in continuare sunt mare fan de Ipad si mis e pare una dintre cele mai bune achizitii facute pt copil (daca stau sa calculez cati bani as fi cheltuit pe un dvd player, cd-uri cu desene, laptopuri cu un nr limitat de programele, fel si fel de joculete de inteligenta si alte zeci de programe care inlocuiesc multe dintre jucarii, atunci stiu sigur ca am iesit bine).

Asa ca eu raman la concluzia mea ca mult mai "periculos" este sa ii cumperi danonino, doar pt magneti, paula care "nu face doar mumu" , iaur ca are Mickey pe el si alte porcarii vazute in reclame, decat sa se joace cu un Ipad. Eu una o sa fac tot posibilul sa vada David cat mai putine reclame (si decizia asta am luat-o de cateva zile de cand tot venea David si-mi cerea una alta, doar pt ca vedea in reclame si nu mai puteam de nervi, iar filmuletul mi-a pus capac) si stiu ca se poate caci noi la TV nu ne uitam deloc (decat la filme si seriale), iar desene o sa-i pun doar Jim jam sau sa se uite pe Ipad la ce vrea el.

Hai ca prea m-am intins si s-a facut cam tarziu

Nu mai citesc ce am scris caci mi-e somn, sper ca nu am scris prea multe prostii...

Olga, mamica lui David iepurasul si 38+

Mergi la inceput

Astazi am fost la film 3D si i-a placut ff mult. A stat cuminte tot filmul si nici macar nu a fost dublat Dar stie fii-meu engleza de la babysitterul Ipad, caci a lui mama n-a avut timp sa-l invete Inca un punct in plus pt Ipadul nostru

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan
Referitor la tablete, Novus a adus o lamurire binevenita: ma enerveaza tableta ca baby-sitter si lacat pe gura, nu ca mijloc de distractie si educatie.

Si ca sa lamuresc lucrurie expresia asta chiar m-a deranjat destul de mult. Adica nu de asta ii dai Ipadul, sa-l distrezi si sa invete chestii noi, ca doar nu-i da lui fii-miu sa manance sau il schimba si adoarme. Incerc sa-i umplu timpul si cu altceva pt ca stim cat de greu este sa le gasim activitati interesante si sa profitam de 20 min de respiro. Daca sta la masa si se joaca cu orice altceva atunci este bine, descopera lumea si invata chestii noi, este creativ, dar daca sta cuminte cu ochii in Ipad si se uita la un filmulet (poate educativ) sau joaca un joculet unde trebuie sa gandeasca ca sa castige sau poate chiar se uita la un desen atunci inseamna ca i-am pus lacat la gura (in nici un caz nu se distreaza sau invata ceva) si este folosita tableta pe post de baby-sitter si este nasol tare. Si de multe ori prefer sa fie cuminte si sa nu faca galagie intr-un loc public, la doctor sau la restaurant si ii dau "jucaria suprema" iar el se distreaza, dar nu-mi place deloc expresia cu "lacat la gura" Mi se pare ff urata. Fiecare avem "secretele" si "trucurile" noastre de a linisti copiii in situatii mai critice, dar asta nu inseamna ca le punem "lacat la gura". Sau faceti-ma si pe mine sa inteleg de ce-i asa grav sa-i "inchid gura" cu un Ipad si care-i faza cu baby-sitterul?
Novus din cate imi aduc aminte asta vara erati foarte incantati in concediu cand stateam la masa si Ada statea cuminte la desene, astfel puteati sa mancati in liniste. Se pare ca atunci isi facea treaba de baby-sitter si era ok...Zau ca nu mai inteleg nimic

Oricum sa stiti ca in nici un caz nu sunt suparata, doar nedumerita

Of insomnia asta bat-o vina!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Eu am cazut lata aseara dupa cheful lui Alex, care a iesit f bine pt copii (nu se mai lasau dusi din tobogane). La capitolul cadouri, mi-au fost citite gandurile si a primit multe jocuri (de carton). Unele chiar le aveam in minte si eu: scrabble, un fel de "nu te supara frate", etc

Anastasia s-a distrat cot la cot cu trupa, a vrut doar la jocurile de copii mari, asa ca are cucuie peste tot, dar a fost o viteaza si, oricum, un sfert din timp si l-a petrecut rasfoind reviste.

Toate persoanele, pe care le stiu eu, dau mai departe hainele de gravide si de copii si carucioare, jucarii, etc. Indiferent, ca-s din Ro, Fr sau SUA. SI sunt oameni de toate categoriile sociale. Le dau, pentru ca sunt chestii cu utilitate limitata si nu-i foloseste nimanui sa le stocheze...Cred ca toti sunt mai degraba intr-o optica de "eliberat spatiul de ceva, ce nu mai e util si altuia ii poate folosi" decat anti-consumerista pura.

Calea de mijloc mi se pare cheia.
Nu putem nega evidenta: fiecare la nivelul lui "consuma".
Eu as vrea sa reusesc sa cresc copii echilibrati, care sa stie sa faca diferenta intre o chestie pe care si-o doresc din tot sufletul si o chestie, pe care azi o cer ca au vazut-o in reclama de la ora 9, iar maine cer alta , care abia a aparut in noua reclama de la 9. Daca chestia aia, pe care si-o doreste si la care viseaza zi si noapte e un Ipad, ii iau Ipad si organizam utlizarea lui, cat sa nu fie excesiva.
Cei din trupa sunt inca mici, dar eu vad la Alex cum incepe influenta colegilor, care-i si mai puternica decat cea a reclamelor. A vazut la Kosta Wii si a vrut si el. A ramas ca vb cu Mosul pentru Wii, daca e serios la gradinita. Barbatul s-a grabit, sa-l ia (vroia elsa se joace). Are program de joaca miercurea, sambata si duminica...si taiem portia cand e pedepsit. Intre timp, Kosta nu se mai joaca cu al lui, nu-i mai place. Alex e in continuare atras de Wii, dar acum zice ca vrea DS, ca toti au. Nu-i mai luam, ca e in ac stil, doar ca-i la purtator. Mai cere din cand in cand (testeaza), dar nu se tavaleste pe jos ca nu i-o luam.
Tot la categoria ales calea de mijloc, eu pun si abonamentul nostru la Disney sau faptul ca ma duc cu copii la Mac.
Cu Mac-ul...Cum ziceam, aici la meniul de copii poti sa alegi rosii bio, suc de mere bio, iaurt bio. Singua chestie, care-mi ramane sa le-o iau si care nu e la categoria "bio", dar care mi se pare cel mai putin nociva e paine cu branza si sunca. Aleg sa merg acolo, daca trebui sa mancam si ne iese in cale, pentru ca prefer o bucatarie, care are niste norme de respectat si niste produse a caror provenienta poate fi urmarita, unei bucatarii de restaurant, unde ,de ex, poate la cratita e un pakistanez ilegal, fara analize medicale la zi si unde copiilor tot o ditai portia de cartofi prajiti congelati li se serveste. Cat timp functioneaza chestia cu Mac-ul e cah, cand toti din clasa vor povesti despre Mac? Va fi copilul meu suficient de puternic sa tina piept curentului? Ei ne asculta, ca-s ai nostrii, dar prefer sa incerc sa fiu stricta cu lucrurile mult mai periculoase. Astea-s genul de intrebari, pe care mi le-am pus cand am decis sa-i duc la Mac cand e cea mai buna/simpla colutie de moment. E clar, ca asta au avut si ei in minte, cand au bagat chestii bio in meniu. in plus sunt f multi colegi, care se aniverseaza acolo . Daca Mac-ul e banat, nu lasam copilul la aniversare sau il lasam si o sa stea saracul ca pea ce convins ca vor murii otraviti colgii lui...Exagerez cu otravirea, dar prefer sa se distreze cu colegii acolo si stea relaxat in privinta mancarii. Alex a fost chiar miercuri la o aniv la un Mac si mi-a zis ca incercat hamburger-ul ca era curios si ca toti copii isi luasera cartofi, asa ca i-au cerut cate o rosi

La fel si Disney-ul...Am vecini, care nu-si duc copii acolo ca sa nu bage bani in buzunarul americanilor, nu vor sa li se spele creierele copiilor, etc...Dar le pun desene cu Mickey.
Mie mi s-ar parea o tampenie sa nu profit de un loc pentru copii, care-i la 15 min de mine. Unde stiu sigur ca sunt bine verificati toti caluseii si masinutele. (asta-i cea mai mare temere a mea cu caruselele). Si nu avem deloc mai multe jucarii Dusney decat alti copii si, v-am zis pana pe la 4 ani, Mickey nu exista pentru Alex cu toate ca fusese la Disney de la 10 luni.

Solutia eu o vad in atitudinea noastra...fara frustrari de genul "vaaai, eu nu-mi permit sa-ti cumpar papua care zboara la Luna", fara discursuri zilnicze anti-consumeriste. Daca reusim sa eliminam extremele, eu zic ca ne putem descurca.

Noi am facut o infuzie de documentare de genul asta (atunci l-am vazut si pe asta cu copii) in vacanta de la Cannes, ca erau puse pe ciruitul intern al hotelului...Chir glumeam cu barbatul ca noi ne-am dus sa ne simtim bine si sa cheltuim bani si astia ne-au pus filme cu lumea care se prabuseste in jurul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mart.apr09 spune:

cap 398

Mergi la inceput