Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***397***
Raspunsuri - Pagina 19
Anaan spune:
Ne-am trezit si noi, dupa un pui de somn de trei ore
Apropo de consumerism, Chato, iepurele ala pisicesc pe care l-ai gasit este de legenda pentru mine. Toata sarcina n-am avut nicio pofta, in afara de mancarea aia de matze: cum vedeam reclama la televizor, ma apucam de balit, il trimiteam pe barbatu-meu sa-mi ia; noroc ca n-a gasit niciodata (sau cel putin asa zicea el, desi il supuneam unor interogatorii foarte stricte si detaliate).
Acum serios vorbind, si eu ma inscriu in grupul Chato- Monn- Novus: incerc sa nu ma las influentata de reclame cand fac alegerile pentru copil si incerc sa-l educ sa identifice pe cat posibil ceea ce-si doreste el cu adevarat, nu ceea ce incearca altii sa-l faca sa-si doreasca. In plus, mi se pare - cel putin in domeniul jucariilor "la moda"- ca lasa prea putin loc creativitatii si asta nu-mi place.
Acum, in grupul nostru de cunostinte, este foarte la moda achizitionarea de tablete/I-paduri pentru copii pe principiul ca acestia trebuie sa fie la curent cu dezvoltarea tehnologiei. Stiu ca unele fete au si nu se vrea o critica mascata, dar eu nu vreau sa-i iau lui Andrei (mai precis sa i-o dau, ca H. are o tableta de la serviciu). Cand am fost la munte a fost un moment de amuzament pentru mine ce a echivalat cu un moment de ridicat din sprancene pentru familiile cu care eram la masa: la restaurant, parintii au scos tacticosi tablete si le-au inmanat copiilor, care s-au apucat constiinciosi de joaca. Bineinteles ca erau toti foarte cuminti; in timpul asta Andrei insira scobitori si "desena" casute din ele, a facut un tunel din servetele prin care trecea masinuta-solnita si tot asa, evident totul insotit de chiuituri, exclamatii, intrebari. La un moment dat o mama din grup m-a intrebat daca am uitat tableta acasa si i-am zis ca nu; m-a privit ca pe o tacanita. Nu m-am mai apucat sa-i explic ca eu il vreau cuminte pentru ca simte el ca trebuie sa fie cuminte si politicos, ca tot ce a facut mi s-a parut creativ si simpatic si ca il prefer cu ochii deschisi la ce-l inconjoara, nu cu ochii in I-pad, fiindca nu am vrut sa se simta judecata sau jignita, desi ea m-a cam judecat pe mine.
ramona7575 spune:
Buna fetele !
Sunt si eu pe aici, e drept din umbra...
Nu ma simt bine deloc, sunt constipata cum nu am mai fost de la sarcina cu Stefan... acum sa fie intr-un ceas bun dar nu sunt sigura, mai astept cateva zile, nu as vrea sa ma imbat cu apa chioara...
Am vizionat si eu acel clip pus de Bianca, este dureros in ce directie ne indreptam...
Ma duc sa mai stau o tura pe WC, o sa termin cartea in ritmul asta ...
Floric spune:
Ramona, safei de bine simtirile astea. Si sa te lasa in pace dar cu ochi. Stii ca stii bancul ala ca orice kkt ajunge sef.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel
Monnvas spune:
ANAAN, la mine dilema jucariilor scumpe nu exista. Cata vreme stam cu banii cum stam, nici nu se pune problema de asemenea achizitii
Io nu-s chiar in tabara Chatoneasca, adica io nu cred ca il voi putea feri de toate brandurile la moda, as vrea numai ca pe alea la care va avea lipici sa nu le ia... prea personal.
Noi oricum ne uitam la desene, cateodata si o ora- o ora si ceva deci suntem cumva in tabara consumerista
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Ilinca_M. spune:
Io nu inteleg mesajul lui Denisamada, apare numai citatul din Floric acolo
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Ilinca_M. spune:
No, ca nu mai apare nimic! :O
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
chatonel spune:
Anaan, ma facusi sa rid cu mincarurile fine chatonesti
Monn, nu faptul de a viziona desene va face consumeristi, ci alergatul pe la magazine in speranta achizitiei jucariei care e "ultimul ragnet" ori cedatul in fata copilului la magazin, cind el vrea sa faca cumparaturile dupa gustul lui, adica: bomboane si alte kestii nefaste. Si nici astea nu le-as generaliza, ca o bonboana e buna, daca e naturala, gen de lapte cu miere, ori dropsuri cu menta, cum mincam noi cind eram copii, din pacate acum cu greu mai gasesti echivalent, fara e-uri si porcarii kimice.
gigelica20 spune:
Buna seara dragelor,
Va multumesc mult pentru incurajari si pentru cuvintele frumoase.
Nu am mai reusit sa intru sa va povestesc, dar joi au deschis drumul si...vineri am inmormantat-o pe sarmana mea mamaie.
Nu am sa va incarc sufletele cu amanunte, dar acum s-a terminat, incepe o noua etapa, cel putin pentru mama mea si pentru sora ei.
Ce pot sa spun e ca m-am tot chinuit sa imi iau ramas bun de la mamaia mea si...in sicriu era altcineva, cineva strain pentru mine. Ma uitam la poza ei si la cea langa care stateam si ...nu aveau nici o legatura.
Sa ma iertati, dar asta am simtit... Tot sper sa ma duc la tara si sa ma intampine in poarta casei mamaia cea grasuna, vesela si plina de viata. Era un spiridus pentru care munca era un mod de viata si nu cred ca a fost om care sa ii ceara ajutorul si sa nu-l primeasca.
Cam atat...
Drumul cu trenul a fost ok.Ne-au pus pe toti in 2 vagoane, unde era cald...si nu a avut intarziere...
_
Gigelica ,mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009
novus spune:
Anaan, m-am papadit de ras cu mancarurile fine la care pofteai si apoi mi te-am inchipuit inconjurata de tablete
Si eu sunt de aceeasi parere, trebuie sa-i lasam sa-si dezvolte ei creativitatea si sa isi dezvolte personalitatea si cel mai presus de toate increderea in sine si atunci vor avea o alta scara a valorilor
Cum zicea si Monnvas, si noi ne uitam la desene dar nu cred ca asta ne face mari consumeristi , mai luam si cate un ou kinder dar nu ca l-ar fi vazut in reclame ci pt ca asa am invatat-o noi , nu a stiut ea ce-i ciocolata pana nu i-am dat , logic, nu? asa mi se pare ca e si cu jucariile si alte chestii comerciale
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)